Az szüleim abszolút ellenzik, hogy 16 évesen igyak, bulikba járjak, szerintem meg ilyen idősen már lehet...mi a véleményetek erről?
Én nem keresgélem a törvényt nektek, de nem adnak 18 év alattiaknak alkoholt, elvileg be kell mutatni a személyit.
Persze én is jártam 16 évesen buliba, és nem kértek személyit, és vehettünk alkoholt, de szerintem most már szigorúbban veszik. Legalábbis az élelmiszerboltokban biztosan nem tudsz venni, ha meg a buliban akarsz berúgni, hát az elég borsos áron lesz. Mi mindig előtte töltekeztünk, mert bent kb. 10-szeres feláron adják, és mindig csórók voltunk.
Amúgy én 14 évesen kezdtem el buliba járni. 8-tól éjfélig volt a Csillagfény diszkó, és elengedtek. Inni nem ittunk eleinte, később már igen. De most már mindenhol kb. éjfélkor kezdődik a buli, szóval biztos tovább kimaradnál.
Én őszintén csodálom, hogy a szüleim hogy bírták idegileg, nekem most 14 éves a lányom, és a hajam is égnek áll a gondolattól. Nekem elváltak a szüleim, és magasról tettek rá hol vagyok, kivel és mit csinálok. Őszintén a személyiségemnek köszönhető egyedül, hogy nem züllöttem el. És egyébként ezen van a hangsúly, szerintem, mert ha olyan egy gyerek, a szülő hiába is tiltja, meg fogja találni a módját. Egyébként így utólag azt mondom, hogy engem azért engedtek el, mert nem érdekelte a szüleimet, hogy mi történik velem. Szóval szerintem ha téged nem engednek el, akkor ezt vedd úgy, hogy fontos vagy nekik, és ezért féltenek.
Én egyébként mondtam a lányomnak, ha akar majd pár év múlva buliba járni, felőlem mehet, de elmegyek érte a buli végén és hazahozom. 16 évesen nem fog egyedül császkálni az éjszakában, azért már nem olyan világ van, mint régen. Mi emlékszem a vasútállomáson aludtunk, és reggel 7-re értem haza, anyám meg csicsikált teljes nyugodtan, azt sem tudta hol vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!