Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Az szüleim abszolút ellenzik,...

Az szüleim abszolút ellenzik, hogy 16 évesen igyak, bulikba járjak, szerintem meg ilyen idősen már lehet...mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

2022. júl. 8. 09:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%
#9: valóban az a célja, de ettől az alkoholfogyasztás 18 év alatt sem nem bűncselekmény, sem nem szabálysértés. Alkoholt kiskorúnak eladni tilos, de kiskorúként venni nem tilos. Azaz lebukás esetén az eladót büntetik, nem a vevőt.
2022. júl. 8. 18:27
 12/13 anonim ***** válasza:
76%
Tény és való, hogy a legtöbb hasonló korú tinédzser már szeretné ezt, vagy már benne vannak, és a szüleid pontosan tudják, hogy a bulikba járkálás a piálást is magába foglalja, szóval nem igazán tér el a kettő, viszont féltésből mondják. Nyilván veszélyes, ha mondjuk lány vagy, nehogy leitassanak és bajod essen, vagy nemtől függetlenül valami hülyeséget csinálj, rávegyenek vagy óvatlan legyél, balesetveszélyes. Egyenlőre a szüleid felelnek érted, a saját testi épségedért, nekik eshet bajuk ha téged valami baj ér meg nyilván ők sem szeretnének neked rosszat. Az viszont szomorú, hogy nincs meg az a kapocs köztetek, hogy el merjen engedni, hogy tudjon bízni benned, hogy felelősségtelejes vagy. Valahol értelek téged és a szüleidet is. Viszont nem maradsz le semmiről ha nem bulizol még és nem iszol. Attól másnap ugyanúgy felkel a nap, ugyanúgy meglesznek a saját problémáid stb. De érthető, hogy te is szeretnél menni.
2022. júl. 8. 22:37
 13/13 anonim ***** válasza:
71%

Én nem keresgélem a törvényt nektek, de nem adnak 18 év alattiaknak alkoholt, elvileg be kell mutatni a személyit.

Persze én is jártam 16 évesen buliba, és nem kértek személyit, és vehettünk alkoholt, de szerintem most már szigorúbban veszik. Legalábbis az élelmiszerboltokban biztosan nem tudsz venni, ha meg a buliban akarsz berúgni, hát az elég borsos áron lesz. Mi mindig előtte töltekeztünk, mert bent kb. 10-szeres feláron adják, és mindig csórók voltunk.

Amúgy én 14 évesen kezdtem el buliba járni. 8-tól éjfélig volt a Csillagfény diszkó, és elengedtek. Inni nem ittunk eleinte, később már igen. De most már mindenhol kb. éjfélkor kezdődik a buli, szóval biztos tovább kimaradnál.

Én őszintén csodálom, hogy a szüleim hogy bírták idegileg, nekem most 14 éves a lányom, és a hajam is égnek áll a gondolattól. Nekem elváltak a szüleim, és magasról tettek rá hol vagyok, kivel és mit csinálok. Őszintén a személyiségemnek köszönhető egyedül, hogy nem züllöttem el. És egyébként ezen van a hangsúly, szerintem, mert ha olyan egy gyerek, a szülő hiába is tiltja, meg fogja találni a módját. Egyébként így utólag azt mondom, hogy engem azért engedtek el, mert nem érdekelte a szüleimet, hogy mi történik velem. Szóval szerintem ha téged nem engednek el, akkor ezt vedd úgy, hogy fontos vagy nekik, és ezért féltenek.

Én egyébként mondtam a lányomnak, ha akar majd pár év múlva buliba járni, felőlem mehet, de elmegyek érte a buli végén és hazahozom. 16 évesen nem fog egyedül császkálni az éjszakában, azért már nem olyan világ van, mint régen. Mi emlékszem a vasútállomáson aludtunk, és reggel 7-re értem haza, anyám meg csicsikált teljes nyugodtan, azt sem tudta hol vagyok.

2022. júl. 9. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!