Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire szóltok bele, hogy a...

Mennyire szóltok bele, hogy a gyerek mit dolgozik diákmunkán?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok. Otthon lakok, esélyem nincs egyenlőre elköltözni.

Pénzügy- számvitelt tanulok.

Nem ezt akartam, nem is szeretem, csak anya meg nevelőapám mást nem engedtek. Mert a könyvelők sokat keresnek cimszóval.

Hogy legyen pénzem, diakmunkára járok. (De lassan bánom, mert amit keresek, el is veszik kb).

Egy olyan cégnél helyezkedtem el, ahol spanifereket gyártanak, csomagolnak. A varrónők megvarrják, mi diákok feltekerjük, csomagoljuk, dobozoljuk.

Iszonyú jó a hangulat, jófej mindenki. Barátaim is lettek a 2 hónap alatt. A többi diákmelóhoz képest a fizu is jobb. 1 szóval szeretek ide járni.

De tegnap este benyögte nevelőapám, 1 hónapom van, hogy új munkat keressek. Könyvelőnek tanulok, akkor irodaba kell diakmelóznom, mert az sokat ér. A "spanifergyárat" felejtsem el.

Mondtam, hogy én szeretek ide jarni, hogy az elhelyezkedésemben semmit nem befolyásol. Hogy ha irodan lennék most, sem jelentene "plussz pontot" szerintem egy majdani állásnál.

Az volt az utolsó szava, hogy jó, 1 honapot kapok. Ha nem találok addig irodai melót, akkor összepakolja a cuccaim és mehetek.

Irodai munka mifelénk ritka mint a fehérholló. Ha van is, akkor is a valakinek a valakije van ott.

Ti hogy látjátok ezt?

2022. jún. 23. 11:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
3%
Bajnak nem baj, csak épp az átlag szülő nem gyári munkásnak képzeli el a gyerekét.
2022. jún. 23. 15:10
 12/22 A kérdező kommentje:

Atya gatya. Már bocsánat.

Azért mert tetszik ez a meló, az korantsem jelenti azt, hogy itt is akarok elhelyezkedni. Te jó ég. Egy nyari "bulinak" jó lenne, de nem itt akarnék dolgozni. Annyi eszem azért van.

Fodrász akartam lenni. Úgy 3 éves koromtól a mai napig. De ezt tiltották, mert "minden második házban van egy fodrászat" illetve "sokat kell állni, viszeres lesz a lábad".

Jövőre érettségizek. Addig konkrétan még egy gyárba sem tudok elmenni, hogy gyüjtögessek. Illetve ha el is mennék, idő mire pénzem lesz abból, addig se ne egyek, se ne lakjak?

És igen, képes lenne kitenni.

Van egy nővérem. Mivel ő szembeszállt vele, fogta a cuccait, egy sport táskába csomagolta, kitette a ház elé, majd zárat cserélt. 20 éves volt nővérem. Annyi volt a bűne, hogy nem ment át elsőre a német nyelvvizsgán. Neki szerencséje volt. Amúgy is lépni akart, így a parjával németbe költöztek. 2 éve. Jobban keres mint nevelőapánk, most ezért kell rá köpködni.

(Én németbe nincs az a pénz, hogy kimenjek. Így ezt le se írjátok)

2022. jún. 23. 15:34
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én még mindig azt nem értem, hogy a nevelő apádnak miért van ekkora szava?A szüleid nem élnek már?
2022. jún. 23. 16:08
 14/22 A kérdező kommentje:

Anyám velünk él. Csak ő is olyan szinten el van nyomva, hogy na

Apa meghalt mikor kicsik voltunk

2022. jún. 23. 16:15
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én építész vagyok, de egyetem alatt nyaranta dolgoztam műanyag gyárban és Tescoban is.

Pont arra volt jó, hogy megtapasztaljam mi az amit biztos nem szeretnék csinálni egy életen keresztül...

A nyári diákmunkáknak semmi köze nincs ahhoz, amit később fog az ember csinálni. Irodai diákmunka ritkább mint a fehér holló, mivel az irodai munkák nagyrészéhez végzettség kell, ami egy diáknak ugye nincs, illetve nem idény munka, jobban preferálják az egész éves fix munkaerőt.

2022. jún. 23. 16:37
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor viszont a mostohaapád cuccait kell kitenni az ajtó elé és zárat cserélni.
2022. jún. 23. 20:54
 17/22 anonim ***** válasza:
22%
Lehetőleg ne feketén dolgozzon.
2022. jún. 25. 10:46
 18/22 anonim ***** válasza:

" el is veszik kb"

Elvesződik/elhagyod, vagy elszórod/elvered/elherdálod a pénzt, vagy a szüleid elveszik? Nyissál saját bankszámlát mindenesetre, és akkor ne vedd ki a pénzt az automatából.

Így fölöslegesen dolgozol,hogy ha nem tudsz semmit megtakarítani, mert elveszik tőled, megfosztanak tőle. És akkor így miből tudnál elköltözni, önállósodni, saját lábadra állni? Nagyon drága ám egy albérlet, egyedül fizetve meg aztán főleg szerintem. Amúgy pl lehet, hogy találnod kéne olyan melót, ahol a cég állja a munkásszállót, és akkor van mindened, és még bevételed is, a szülők meg nem zargatnak.

2022. jún. 25. 14:50
 19/22 A kérdező kommentje:

18!

Azt, hogy elveszik a pénzem, hogy lehet máshogy érteni?!

Számlán sem tudom hagyni, mert 1 hitelt nekem "kell" fizetnem, mert ott lakok...

2022. jún. 25. 14:57
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt a roh@dt... Mostohaapád vette fel a hitelt, és te vagy beirva kezesnek? Barátnö vagy nagyon jó barát nincs véletlen, akinél hagyhatnál x összeget a keresetedböl? (havi pár ezer forintra gondolok, ami nem tünne fel otthon) Így csak magadat amortizálod le. Haverokhoz sem költözhetsz el? Jó vége ennek nem lesz....
2022. jún. 25. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!