Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire szóltok bele, hogy a...

Mennyire szóltok bele, hogy a gyerek mit dolgozik diákmunkán?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok. Otthon lakok, esélyem nincs egyenlőre elköltözni.

Pénzügy- számvitelt tanulok.

Nem ezt akartam, nem is szeretem, csak anya meg nevelőapám mást nem engedtek. Mert a könyvelők sokat keresnek cimszóval.

Hogy legyen pénzem, diakmunkára járok. (De lassan bánom, mert amit keresek, el is veszik kb).

Egy olyan cégnél helyezkedtem el, ahol spanifereket gyártanak, csomagolnak. A varrónők megvarrják, mi diákok feltekerjük, csomagoljuk, dobozoljuk.

Iszonyú jó a hangulat, jófej mindenki. Barátaim is lettek a 2 hónap alatt. A többi diákmelóhoz képest a fizu is jobb. 1 szóval szeretek ide járni.

De tegnap este benyögte nevelőapám, 1 hónapom van, hogy új munkat keressek. Könyvelőnek tanulok, akkor irodaba kell diakmelóznom, mert az sokat ér. A "spanifergyárat" felejtsem el.

Mondtam, hogy én szeretek ide jarni, hogy az elhelyezkedésemben semmit nem befolyásol. Hogy ha irodan lennék most, sem jelentene "plussz pontot" szerintem egy majdani állásnál.

Az volt az utolsó szava, hogy jó, 1 honapot kapok. Ha nem találok addig irodai melót, akkor összepakolja a cuccaim és mehetek.

Irodai munka mifelénk ritka mint a fehérholló. Ha van is, akkor is a valakinek a valakije van ott.

Ti hogy látjátok ezt?

2022. jún. 23. 11:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Én nem szólnék bele, örülnék, hogy olyan élelmes gyerekem van, akinek nem derogál diákmunkázni kicsit suli mellett és a pénzét sem venném el.
2022. jún. 23. 11:40
 2/22 anonim ***** válasza:
87%
Komolyan, hol teremnek ilyen szarjankók? Én azt mondom, hagyd most a fenébe az iskolát és vállalj teljes munkaidős munkát. Esetleg próbálj olyat keresni, ami messze van, és van munkásszálló. Most az a legfontosabb, hogy függetlenedni tudj a "családodtól". A tanulást meg majd megoldod saját pénzből, a saját érdeklődési körödnek megfelelően.
2022. jún. 23. 11:41
 3/22 anonim ***** válasza:
92%
Anyukád mit szól? Ha csak nevelőapád akkor neki miért van ekkora jpga beleszólni? Az meg nagy tévedés, hogy irodai munkával jobban keresel.
2022. jún. 23. 12:03
 4/22 anonim ***** válasza:
88%
Menekülj a családodtól, amilyen gyorsan csak lehet. Keress valami teljes állást, és estin vagy levelezőn tanulj olyat, amit TE szeretnél.
2022. jún. 23. 12:32
 5/22 anonim ***** válasza:
93%
Hol keres egy könyvelő sokat? Mondja már meg mert akkor oda megyek dolgozni konyvelokent..
2022. jún. 23. 13:25
 6/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem szólok bele, de megertem a nevelőapádat. Nem gyári munkásnak szán.

Amúgy mit szerettél volna te tanulni?

2022. jún. 23. 14:09
 7/22 anonim ***** válasza:
88%

Nem szólnék bele. Szerintem egy aljamunka (nem a tiédre célzok) kifejezetten jó dolog, mert legalább megtudja miért is jó ha tanul az ember. Kis motiváció.

Sose venném el a gyerekem pénzét, sose kényszeríteném olyan szakra amit utál, és soha de soha nem dobnám ki az utcára mert nem tetszik a munkája. Nevelőapád egy ócska szar. Sok sikert papír nélkül, tapasztalat nélkül, 18 évesen irodai munkát találni.

2022. jún. 23. 14:18
 8/22 anonim ***** válasza:
87%

"megertem a nevelőapádat. Nem gyári munkásnak szán."

???

Azért, mert iskola mellett gyárban dolgozik, még nem lesz automatikusan gyári munkás később.

2022. jún. 23. 14:44
 9/22 anonim ***** válasza:
0%

Vagy de. Tetszik neki a munka, nem úgy néz ki, mintha mást szeretem csinálni a későbbiekben. "Iszonyú jó a hangulat, jófej mindenki. Barátaim is lettek a 2 hónap alatt. A többi diákmelóhoz képest a fizu is jobb. 1 szóval szeretek ide járni."

Állítólag a szülei választották neki pályát is, legalábbis tanulmányi vonalon. Nem derült ki, mi az amit ő akart volna tanulni. Ha engem nem engedtek volna azt tanulni, amit akarok, akkor egyértelmű, hogy legalabb diakmunkanak azt választom.

2022. jún. 23. 14:54
 10/22 anonim ***** válasza:
89%

Hát, akkor meg gyári munkás lesz, ha bejön neki ez a meló és esetleg normálisan is keres vele, miért baj?

Valakinek ezt a munkát is meg kell csinálni. Örüljünk, hogy van, aki megcsinálja.

2022. jún. 23. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!