Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A kamasz fiam táskájában...

A kamasz fiam táskájában óvszert találtam! Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Van egy kamasz fiam, és van egy barátnője, mindketten idén töltik majd a 16-ot, de ezt nem gondoltam volna, kicsit sokkolódtam most. A lányt egy kedves lánynak ismerem, még csak egyszer volt nálunk, tekintve, hogy kb 1-1,5 hónapja jöttek össze. Nem értem. Minimális rossz érzés is van bennem amit nem tudok megmagyarázni... Mit tegyek?

2022. máj. 13. 21:25
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
98%

Lehet az iskolában adtak.

Nekünk is 13 éves korunkban adtak betetet(kicsit későn 🙄)

És óvszert.

De ha az övé is. Nem bitros hogy már lefekudtek, csak van nála hogy legyen ha kell.

Felvan vilagositva? Tud mindent? Ha nem ideje beszélgetni, már lehet ezzel elkestel mert a netrol hamarabb megtud mindent.

Örülj neki ha van nála.

2022. máj. 13. 22:16
 12/43 anonim ***** válasza:
97%

Lehet, hogy meghökkentő, esetleg egyenesen megbotránkoztató lesz, amit írok: bár egy picivel kisebb a fiam, de úgy érzem, vagyunk olyan nexusban, hogy simán elő tudnám/merném hozni a témát egy közös főzőcskézés közben (szoktunk együtt főzni a fiammal, lányaimmal). Mivel nem a cuccai átkutatása során találnám meg az óvszert (tehát nem direkt kutakodnék, feltételezem, hanem mondjuk a gatyája kizsebelésekor mosás előtt, tehát nem lenne titkolnivalóm), egyszerűen megkérdezném, mintha mi sem lenne ennél természetesebb, hogy használták-e már vagy még előtte vannak. Szerintem simán válaszolna a fiam, de úgy érzem, extra jó a kapcsolatunk. Ezek után egyértelmű lenne, hogy van-e még szükség további (felvilágosító) beszélgetésre vagy büszke lehetek az egy szem fiamra, hogy felelősen gondolkodik.

Egyébként nem sokkolódnék, durva, de én 16 évesen már nem voltam szűz. Mi sem természetesebb annál, mint, hogy a 16 évesekben tombolnak a hormonok.

2022. máj. 13. 22:17
 13/43 anonim ***** válasza:
98%
Én is kedves, jó tanuló kislány voltam, mégis szexeltem már 15 évesen. És ez már lassan 30 éve történt, 21 évig voltunk együtt. Ebben nincs semmi összefüggés. Az én lányom is 15 éves most, egyenlőre nincs barátja, de ha lenne, nem tiltanám a szextől, örülnék,hogy odafigyelnek a védekezésre.
2022. máj. 13. 22:31
 14/43 anonim ***** válasza:
97%
Én 44 éves vagyok, és bár nekem 15-16 évesen még nem volt barátom, a nővéremnek viszont ennyi idősen igen. 16 éves korától ott is szokott aludni nálunk a srác, szinte családtag volt, 5 évig voltak együtt. Szerintem sokkal jobb így, mint titokban autóban, valami kétes helyen, mosdóban, buliban, stb. És ez 30 éve volt.
2022. máj. 13. 22:53
 15/43 anonim ***** válasza:
96%
Örülj neki. És alkalomadtán beszélj vele a védekezés fontosságáról, egy kapcsolat lelki vonatkozásairól, az egyéjszakás kalandok kockázatairól, kérdezd meg kell-e neki pénz óvszerre vagy arra hogy a lány tablettájába beszálljon. Biztosítd hogy bármikor fordulhat hozzád, és nyugodtan elmondhat bármit.
2022. máj. 13. 23:26
 16/43 anonim ***** válasza:
97%
15- 16 éveseknél már nem kell ezen meghökkenni. Inkább örülj, hogy védekeznek.
2022. máj. 13. 23:34
 17/43 A kérdező kommentje:
Rendben, hogy kor alapján normális szerintetek, na de 1 hónap után ?
2022. máj. 13. 23:37
 18/43 anonim ***** válasza:
97%

17.

Hát mivel a 16 évesek általában nincsenek még kapcsolatban 1-2 éve, így igen, hónapok után... Sőt, ugye általában ezek a tini kapcsolatok már brutál komolynak számítanak, ha kibírnak 1 évet.

2022. máj. 13. 23:49
 19/43 anonim ***** válasza:
97%

Ezért van az hogy pont azok pánikolnak amikor a gyerekük szexuálisan érett lesz, akik nem beszélnek velük erről időben, 16 évesen meg már levegőnek néznek ha eddig sem fordulhatott hozzád ezzel a témával

Elkéstél kisanyam, szerencsére a fiadnak több esze van

2022. máj. 14. 02:20
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Miért kutatsz a fiad táskájában? :D Csak úgy halkan kérdezem meg.
2022. máj. 14. 08:19
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!