Miért ilyen neveletlenek a mai gyerekek?
Ezen az oldalon mesélte valaki, hogy a nagyapja iskolás korában azzal szórakozott a haverjaival, hogy hazafelé a suliból bementek a boltba, letolták a gatyájukat, megmutatták a pucér seggüket, aztán elrohantak. Ez a történet is azt mutatja, hogy régen milyen jólneveltek voltak a gyerekek... Ja, nem.
(Bocsi a történet eredeti gazdájától, hogy lelőttem a poént, de amikor feljön ez a "bezzeg a mai gyerekek" téma, azóta is ez a sztori jut eszembe.)
Számomra ez több irányú dolog.
Van aki annyit dolgozik a napi megélhetésért, hogy nem jut ideje a gyerekre, a nevelésére.
A másik verzió mikor a liberális nevelés túl van tolva, nincsenek határok, nincsenek szabályok. Akármit csinál a gyerek, ő az isten.
Van aki mindent megakar adni anyagilag a gyereknek, amit csak kiejt a száján, ennek hátránya az érzelmi nevelés teljes hiánya.
Megint más teljesen letojja a gyereket minden téren.
Semmit nem tanít a gyereknek.
Aztán van a kis réteg, aki igyekszik mindenhogy megfelelni a szülői mivoltának, és normális felnőttet faragni, az életre nevelni/ felkészíteni gyermekét.
A mai legtöbb fiatalból hiányzik a tisztelet, a megbecsülés bármi vagy bárki irányába. A kitartás. Az alázat, a talpraesettség. Az érzelmi intelligencia, empátia.
Mert az a generáció aki felnevelte a mai gyerekek szüleit alkalmatlan volt a gyermekvállalásra.
Jellemző, mindig más a hibás.
A mai gyerekek? Hmmm szerintem nem lehet így álltalánosítani. Mert pl míg az én 2 évesem ha elengedik a járdán megköszöni, a felnőttek 90%-a nem képes erre. És mit lát a kis gyerek? Hogy neki kell a felnőttnek meg nem? Bemegyünk a boltba és a kasszás néni aki nagymama korú nem köszön.
Szóval pont ugyan úgy rá lehet mondani az előző generációkra is hogy neveletlenek. Annyi a különbség a régen és a most között hogy most divat mindenbe bele kötni, okosnak lenni, lenézni, megbélyegezni, bezzegelni......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!