Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Akinek 17-18 éves fia van nem...

Akinek 17-18 éves fia van nem féltek nehogy felcsinàlja a barátnőjét?

Figyelt kérdés
Természetesen kapott felvilágositàst, de azért csak tart ettől egy szülő,nem?

#Gyerek, felvilágositàs, némi élet,
2022. márc. 4. 16:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan még kicsi a fiam, de szerintem ez egy reális veszély. Nagyon komolyan el kell erről beszélgetni velük, csak ugye ez a téma ciki, engem sem igazán hallgatnak meg a gyerekeim.

A bátyám így lett, 5 hónapja jártak, amikor kipróbálták a szexet, két szűzike, apu állította, hogy tud vigyázni, hát nem tudott. Bár akkor még nem lehetett óvszert kapni.

Nekem az első fiúm konkrétan kiröhögött, amikor mondtam, hogy fel kéne húzni az óvszert, hogy én milyen buta vagyok, mert azt csak akkor kell majd felhúzni, mielőtt elmegy. 23 évesen, egyetemen, azért döbbentem, és még én vagyok a buta?!

Én nem fogom a fiamnak részletesen elmesélni, hogy hogy kell ezt csinálni, apja meg olyan iszonyat prűd, hogy egyből elpirul, ha szóba kerül. Lehet, hogy mégis nekem kell majd ezeket elmondani?

2022. márc. 8. 19:53
 12/23 anonim ***** válasza:
84%
#11: Ezeket igazából az iskolában kellene, hogy megtudja a gyerek, a megfelelő életkorban. Csak hát a jelenlegi kormány erősen abba az irányba megy, hogy minél kevesebbet tudjanak ezekről a dolgokról.
2022. márc. 10. 19:14
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Felvilágosítás ide vagy oda, ha óvszerrel védekeznek is becsúszhat egy baba. Mindig is voltak meg lesznek is fiatal szülők. Az aggodalmad jogos! Viszont hiábavaló, mert ez ellen úgysem tudsz tenni.
2022. márc. 18. 14:57
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Vicceltek? Nem meritek kimondani a gyerekeiteknek, hogy szex meg védekezés, és az iskolára tolnátok az egészet? A gyerek tudásának tágítása közös feladat, a szülőké első körben, utána a sulié.

Kell, hogy beszéljetek róla otthon, és hogy ne a hülye haverjainak higgyen, kell, hogy hallja az iskolában is, filmekben is, meg minél több helyről ugyanazt.

Amúgy van spirál gyermektelen nőknek is, simán felrakják, valami angel vagy gold vagy annabell vagy valami lányos neve van, nem ugrik be, nekem felajánlotta a nőgyógyász Budapesten, mert nem látszott, hogy szültem, utána rakott fel mirénát

2022. márc. 18. 16:07
 15/23 anonim ***** válasza:
#14: Nincs gyerekem, de ha lenne, akkor persze, beszélgetnék vele ezekről. Csak tudom, hogy sok szülő nem teszi meg (az én szüleim se tették meg), ezért kellene, hogy szó legyen róla az iskolában is, és a tananyag része legyen ugyanúgy mint a Pitagorasz-tétel vagy a kovalens kötés.
2022. márc. 18. 17:23
 16/23 anonim ***** válasza:
Miért csak 17-18 évesek szüleire vonatkozik a kérdés? Egy még egyetemista, húszas évei elején járó párnál szerintem ugyanolyan para, ha becsúszik a baba, mi a különbség?
2022. márc. 18. 20:43
 17/23 A kérdező kommentje:
Azért nem mindegy, hogy 17 éves és az érettségit se tudja letenni. Egyébként fel lett vilàgositva már 3 éve, de csak bennem van a félsz, mert most van egy komoly barátnője aki itt alszik már, de egész este csak őket hallgatjuk..
2022. márc. 18. 20:51
 18/23 anonim ***** válasza:

Hát nézd, gondolom értelmes, okos fiút neveltél, fel lett világosítva, és nagy valószínűséggel óvszerrel védekeznek. Gondolom tudja, hogyan kell használni, és azt is elmondtad neki, hogy akció után nézze meg, hogy nem szakadt-e ki a gumi. Ha elszakadt, akkor van esemény utáni tabletta is a világon.

Egész este csak őket hallgatjátok? Mármint hallatszik, ahogy csinálják, vagy hallgatóztok, mert tudni akarjátok, hogy csinálják-e?

Nem tudom mióta vannak együtt, de biztos lehetsz benne, hogy a fiad aktív nemi életet él, akár "rajtakaptad" őket, akár nem. Nincs ezzel semmi gond ennyi idősen. Megfelelő védekezés mellett elhanyagolható a teherbeesés esélye, nagyobb az esélye, hogy kilépsz a kapun és elüt egy járdára felfutó autó.

2022. márc. 18. 21:19
 19/23 A kérdező kommentje:

Sajnos teljesen halljuk a férjemmel, minden szombat este azt kell hallgatnunk ahogy nyög a kiscsaj..

Ebben is kérnék tanácsot, hogy mondjam meg a fiamnak, hogy csendesebben?

2022. márc. 18. 21:23
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

#19: Bocsi, én férfiként büszke lennék ilyenkor a fiamra. :))

Nem tudom mennyire szoktatok nyíltan beszélni ilyesmiről, de kb. pont így, ahogy ide leírtad. Vasárnap reggel mondd a fiadnak, hogy kicsit hangosak voltak este, legközelebb próbáljanak meg halkabbak lenni.

Amúgy szerintem jól teszitek, hogy engeditek a fiatoknak, hogy a barátnője nála aludjon. Sajnos nem minden szülő ilyen, tapasztalat.

2022. márc. 18. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!