Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szóljak szerintetek az üzenete...

Szóljak szerintetek az üzenetekről itthon, vagy sokat gondolok ebbe?

Figyelt kérdés

Beteg vagyok, tegnap és ma nem voltam iskolában. Mindig úgy szoktunk menni, hogy elmegyek a pár utcával arrébb lakó barátnőmékhez, onnan együtt a suliig. Tegnap írt az apja egy üzenetet, hogy nekem is csinált reggel kávét, de nem mentem (a barátnőm általában mindig késik, én addig kávézom egyet náluk). Mondtam, hogy beteg lettem stb és írta, hogy ha bármi kell, szóljak neki nyugodtan, mert azonnal hozza. Majd délben is írt, hogy szívesen hoz ebédet, ha szeretném.

Meg közben beszélgettünk pár dologról, mert ha kérdez, nem akartam bunkó lenni, hogy nem válaszolok, de próbáltam éreztetni, hogy fura a szitu. Aztán írt ma is, hogy reméli már jobban vagyok és hétfőn láthat, mert miattam indul jól a napja, annyira édesen nevetek már korán reggel is mindig.

Eddig is volt, hogy csinált furcsa, kétértelmű dolgokat, de havonta 1-2 alkalommal maximum. Azok is olyanok voltak, hogy az ember nem mondhatta rá egyértelműen, hogy ez most mi volt, csak furcsa volt. Pl. voltam velük egy outletben, én magamnak kinéztem egy extrább bodyt, ő meg jött utánunk, hogy a barátnőmnek fizeti a cuccokat. Látta a kezemben, és mondta, hogy megveszi nekem szívesen, de csak ha láthatja rajtam. Elnevettem a dolgot, de kínos volt nekem. Vagy nyáron ha medencéztünk náluk, fürdőruhában voltunk egész nap. De amikor az apja hazajött, felvettem egy pólót, vagy strandruhát mindig, erre egyszer mondja nekem, hogy miért takargatom magam, nincs rajtam mit szégyellni.

Azt tudom a barátnőmtől, hogy a feleségével nagyon viharos a házasságuk, vannak/voltak megcsalások mind a két fél részéről, de a gyerekek miatt nem akarnak elválni (alsósok még a kisebbek).

Az apja meg kicsit olyan "nagyvilági playboy" feeling. Egyedül jár nyaralni, van 3 gyereke, de kétszemélyes kocsival járkál általában, a barátaival az Ötkertbe, Yellowba jár bulizni, karácsonykor is fogta magát és elutazott, mert hogy a hideget is utálja, meg az ünnepeket is.

Apámnak elmondani félek, mert szerintem bármennyire is békés ember, átrendezni a fogsorát. Anyám meg olyan, hogy mindenen pánikol... Szóval ha ezt elmesélem, akkor estére már odáig fűzi fejben a sztorit, hogy biztosan képes lenne elrabolni is akár.

2022. jan. 28. 10:23
1 2 3 4 5 6
 51/59 A kérdező kommentje:
Pont azért lett a kérdés kiírva, hogy mit tegyek... Ne köss már bele minden egyes szavamba, mondatomba. Ha szerinted hazudok, akkor nem kell figyelni a kérdésemet.
2022. jan. 29. 09:50
 52/59 anonim ***** válasza:
6%

Pont azért lett a kérdés kiírva, hogy mit tegyek

Ezért aztán kb nem is reagáltál egyetlen tanácsra sem.

2022. jan. 29. 09:53
 53/59 A kérdező kommentje:

De igen, reagáltam.

Viszont kérlek, ne zaklass se itt, se privát üzenetben! Nem vagyok rád kíváncsi, nem kell még egy kéretlen írogató.

2022. jan. 29. 09:57
 54/59 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező, a neked szóló tanácsokat szerintem már ez előtt jól elmondták. Teljesen érthető, hogy miért érzel így, ahogy, semmi baj nincs veled, de az lenne a jó ha rá tudnád venni magad, hogy beszélj a szüleiddel, pláne, ha ilyen a viszony köztük meg e között a csávó között. A csávót pedig kerüld el, az üzenetekre ne reagálj, leginkább sehogy. Nem hinném, hogy nyilvánosan panaszkodna emiatt...

A válaszom inkább azoknak szól, akik itt, egy ilyen kérdés alatt próbálnak meg detektívest játszani, mert valamiért a gyerekkorukból kimaradt ez az élmény: komolyan, normálisak vagytok? Komolyan nem fogjátok fel, hogy mit műveltek? Komolyan, amikor ma reggel felkeltetek, bele tudtatok nézni a tükörbe?

Egyrészt, semmi, de tényleg semmi arra utaló nyom nincs, hogy a kérdező kamuzna. Ha ezt gondolod, akkor egyszerűen semmit nem tudsz a bántalmazás pszichológiájáról, semmit nem tudsz arról, hogy milyen az, amikor a nyomuló fél direkt úgy kommunikál és olyan helyzetben tartja az áldozatot, hogy két másodperc alatt kitáncolhasson a helyzetből, hogy a szerencsétlen kislány elhitethesse magával, hogy valójában nem is történt semmi, vagy valójában ő a hibás. A tudatlanság nem minden esetben bűn, de itt speciel a butaságod elképzelhetetlen károkat okozhat.

Másrészt, ha a kérdező esetleg véletlenül egy olyan szituációt írt le, ami vele pont nem történt meg (csak másik jópár emberrel), akkor sem történt nagy baj. Maximum a válaszolók életéből ment el pár perc arra, hogy leírják, mit gondolnak, de még ez se teljesen felesleges, mert lehet, hogy jár erre pár olyan lány i, akik hasonló szituációban vannak.

A ti válaszaitok viszont mindenképpen kártékonyak. Még akkor is, ha a kérdező éppen kamuzott, mert igen, lehet, hogy neki éppen nem lesznek hasznosak a válaszok, de másik 100 embernek meg igen. Pláne, ha a kérdező teljesen igazat mond - és semmi nincs, ami ennek az ellenkezőjét bizonyítaná.

És tudom, hogy te ezt csak egy hétvégi kis unaloműző műsornak szántad, amiben megcsillogtathatod éles eszedet és páratlan logikádat az internet népe előtt, de basszus, ez már nem az a szint, amikor oké lenne ilyen formában trollkodva kiélni a saját problémáidat. Téged itt senki nem kért fel döntőbírónak vagy detektívnek, nem is vagy rá alkalmas, úgyhogy vagy írsz egy érdemi választ, vagy továbblépsz. Pont.

2022. jan. 29. 11:18
 55/59 anonim ***** válasza:
100%
semmikeppen ne maradj vele kettesben, de szerintem egyaltalan ne is talalkozz vele, a baratnodet inkabb hivd at magatokhoz ha vele akarsz lenni, es ha folytatodik, nyugodtan szolj a szuleidnek. ha nincs mit titkolnia, nem gond ha apad is elolvassa azokat az uzeneteket, nem ...?
2022. febr. 4. 20:25
 56/59 anonim ***** válasza:
100%

Megmutatnám anyámnak meg apámnak, mert ez nem olyan, amit titkolnod kéne.

Nem normális a pasi,.

2022. febr. 5. 16:58
 57/59 anonim ***** válasza:
88%

A felnőtté válás része, hogy megtanuld, mikor érdemes felvállalni a konfliktust, és mikor nem. A legtöbb válaszadó megerősített benne, hogy nem alaptalanul érzed magad kellemetlenül, és a helyzet potenciálisan veszélyes, így most érdemes lenne.

És ahogy a kevésbé jóindulatú hozzászólók rávilágítottak, mindig lesznek emberek, akik azt mondják majd, hogy amíg továbbra is feljársz hozzájuk úgy, hogy csak az apa van otthon, és ott medencézel, meg a barátnőd apjával chatelsz, azzal legitimálod a viselkedését, még akkor is, ha a te indítékaid egyébként teljesen mások voltak.

Szerintem a minimum, hogy messengeren letiltod, és el se olvasd, amit ír, illetve kettesben ne maradj vele percekre sem. Anyaként én is azt remélem, hogy szólsz a szüleidnek, mert ha tudnák, hidd el ők sem szívesen hívnák át bográcsozni, ha tudnák, hogy a szeme sarkából téged méreget. Hogy a szülők hogy rendezik le egymás között a konfliktust, az pedig az ő felelősségük. Anyukád munkaköri leírásában van, hogy túladdódja a dolgod, apádéban pedig hogy kijöjjön a béketűréséből a dolog hallatán, hagyd, hogy tegyék a dolgukat :)

2022. febr. 8. 21:57
 58/59 anonim ***** válasza:
100%
Online minden felületen tiltsd le! Esetleg előtte írd meg neki egy rövid, határozott üzenetben, hogy tolakodónak tartod, és hagyjon békén. De ezt nem muszáj, az is elég, ha simán letiltod. Legyél következetes, az nem nyerő, ha mondjuk Messengeren letiltod, aztán egy hét múlva instán már válaszolsz. Ne kávézz náluk reggelente, ha ős is megy vásárolni, te ne menj, egyszóval kerüld, amikor csak lehet. A szüleidnek szerintem ennyiről még felesleges szólni. Majd ha ezek után, amiket írtam, is csinál valamit a fickó, na akkor szólj a szüleidnek!
2022. febr. 9. 01:00
 59/59 anonim ***** válasza:
100%
Azota miujsag veled? Sikerult lepni valamit az ugyben?
2022. ápr. 4. 00:14
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!