Jellemző a ma 10-18 éves korosztályra, hogy kiskorukban nem kiscsoportos kortól, hanem csak 5-6 évesen, nagy csoportot kezdve jártak csak oviba,esetleg középsőtől és előtte otthon voltak a szülővel inkább és nem voltak kiscsoportosok?
Nem, nem volt jellemző. Akadtak persze, de elvétve.
Ami gyakoribb volt, az a ~4 éves kezdés, amennyiben otthon volt az anyuka a kisebbel. Ezt ugyebár, ha aug. 31-ig betölti a 3 évet, nem lehet ma simán megtenni, csak kérelemmel.
Ha szeressek menni nagymamámmal ide-oda, s szociálisan kicsit aktívabb legyek, nem küldtek volna oviba.
Bár onnan is már délben mamám vitt haza.
Nem jellemző.
A 3 éves kortól kötelező óvodát azért hozták be, mert egy adott etnikum tagjai nem járatták óvodába a gyerekeiket, és otthon meg olyan viszonyok között éltek, hogy a gyerek iskolakezdésig egyszer se fogott a kezébe színes ceruzát, nem rajzolt, nem festett, nem gyurmázott stb. stb. Nem hallgatott meséket, nem tanult mondókákat stb.
És így már iskolakezdéskor behozhatatlan hátrányban volt. De olyan jogszabályt nem lehet hozni, hogy c...oknak kötelező, másnak nem. Így mindenkinek kötelező lett.
Én bölcsibe is jártam, 3 éves kortól meg oviba
(19 vagyok)
35 vagyok
2 hónap vegyes csoport majd iskolaelőkészítőbe jàrtam
Nem volt hely, anyu meg otthon volt tesómmal.
7-es vagyok
Szerintem a 10-18 èvesekre nem volt ez jellemző
Inkább régebben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!