Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek, hogyha nem tudom...

Mit tegyek, hogyha nem tudom elengedni a bántásokat, beszólásokat, és stresszelek, mert holnap iskolába kell menni?

Figyelt kérdés

Van pár ember az osztályban, akik rám és még pár emberre ránk szálltak.

Megjegyzéseket tesznek, furán néznek végig rajtunk, sugdolóznak rólunk egyfolytában. Mar ott tartok, hogy gyomorgörccsel megyek be tesi órára az egyik barátnőmmel.

Próbálok nem foglalkozni vele, de egyszerűen nem megy. Szülőket, tanárokat bevonni nem akarok, csak én jönnék ki belőle rosszul, összefogni senkivel sem tudok.

Ráadásul a barátnőm is "csalódott" bennem. Többször előttem beszélték ki, én meg nem mondtam semmit, magamat se merem megvédeni. Erre az volt a válasza, hogy "igazán megvédhettél volna, mert én is kiállnék érted". Amiről mindketten tudjuk, hogy nem igaz, mert amikor Xy megalázta az osztályból, akkor neki az volt a válasza, hogy keresztcsontig benyalt nekik, és még ő kért bocsánatot. Emiatt most vele is összevesztem.

A téli szünetben egyszer sem gondoltam rájuk, de most, hogy holnap suli, stresszelek.

2022. jan. 2. 12:49
 1/7 anonim ***** válasza:
14%
Oke, es ezzel mit csinaljunk mi itt? Mi a kerdes? Csak leirtad a problémáidat. Szuleiddel beszelj! A masik, hogy ezen mindenki keresztulmegy az eletben, tipik kamasz dramak. Aztan megis itt vagyunk. De ha ennyire rosszul erint, akkor miért nem beszelsz az osztalyfonokoddel vagy bárkivel akiben megbizol?
2022. jan. 2. 12:55
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Talán gondold végig, miért olyan fontos neked pont ennek a pár embernek a véleménye. Kik ők? Náluk van a Bölcsek Köve, aminek a segítségével eldönthető ki a rendes ember és ki nem? Akit ők nem találnak méltónak a barátságukra, az már elveszett? Sose lesz normális élete? Dehogy.

Tanulj, legyél azokkal, akik fontosak neked, és ne azt lesd, hogy mit csinál éppen az a pár ember, aki valószínűleg neked se szimpatikus.

Ha meg nincs kivel beszélgetned, mert téged mindenki utál (bár nem ezt írtad), fogj egy jó könyvet, és olvass kicsöngetéstől becsengetésig. Órán lehetőleg ne, vagy legyen nálad tartalék olvasnivaló, ha az aktuális könyvedet elvenné a tanár...

2022. jan. 2. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
95%
Hidd el ha kiröhögöd őket amikor beszolnak sőt visszaalázod őket már nem lesz olyan érdekes a ti nyúzásotok. Nekem is volt ilyen csak addig zaklattak amíg láthatóan zavart, ha levegőnek nézed őket hamar leállnak. Így utólag felnőttként már tudom hogy szólnom kellett volna a szüleimnek.
2022. jan. 2. 13:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Tököt kell növeszteni nincs mese.

Nem kell velük kiabálni, veszekedni, verekedni pláne, de látják rajtad hogy magadra veszed, és érdekel.

Fapofa fel, nézd meg te is őket jó alaposan, kuncogj is a semmin, hadd gondolkozzanak hogy mi baj lehet velük. Olyan szinten magasról kell leszarni őket, hogy az felér egy láthatatlan középső ujj felmutatással.

Ha a barátnődet előtted bántják, nyugodtan jegyezd meg, hogy ennél unalmasabb kínlódást még nem hallottál, és hagy ott őket.

Ha téged bántanak dőlj hátra és élvezd, mert ez nem ellened és neked szól hanem azért hogy ők érezzék magukat nagyobbnak, jobbnak. Próbáld ilyankor meglátni, hogy ilyenkor ők maguk alázzák meg saját magukat és ha egy felnőtt hallaná őket a fejét fogná hogy lehet valaki ennyire gyerekes, és szánalmas.

Mikor ezt csinálják mindig az jusson eszedbe erről, ha most kamerák vennék őket MINDENKI azt gondolná ők a rosszak és senki se állna melléjük.

Néha egy egy kedvesebb megértő megjegyzés, ami egyben vélemény nyilvánítás is nyugodtan mehet, pl: fárasztó lehet mindig ennyire rosszindulatúnak lenni, sajnállak.

Ne sírj előttük, egyenes gerinc, nyugalom, támaszkodj a barátaidra, és ők is rád (látod, már működik az oszd meg és uralkodj stratégia), ne gondolkozz rajtuk, nevess sokat. Magabiztos, boldog embert sokkal nehezebb lehúzni. Tanulj, azért vagy ott.

És soha ne felejtsd el, az iskola véget ér, kikerültök a nagyvilágba, felnőttök és ezek a problémák jelentéktelenek lesznek.

Szerinted érdekelt engem, hogy az egyik fiú évekig basztatott, amikor a gyerekem intenzíven volt?

Nem érdekel, nem kesergek. Buta kisgyerek volt. Ne ők határozák már meg milyen a kedved.

2022. jan. 2. 14:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Komolyan, ennyi a bajod, hogy néznek, meg sutyorognak? Hadd csinálják, te meg foglald le magad, és fel se fog tûnni. Ezt meg nem is értem, hogy "többször előttem beszélték ki, én meg nem mondtam semmit". Ekkor a barátnôd is ott volt, vagy honnan tudja? Mert ha ott volt, akkor védje csak meg saját magát, ha meg nem volt ott, akkor honnan tudja? Nem kell neki elmondani, hogy "jaj a Gizi azt mondta rólad hogy...", és akkor ô se fogja felhúzni magát. Eleve ha te visszamondod másnak, hogy mit beszélnek, akkor te is ugyanazt csinálod amit ôk, róluk sutyorogsz.

Hagyd ôket a csudába, ne figyelj rájuk és ne beszélj róluk.

2022. jan. 2. 15:39
 6/7 anonim ***** válasza:
ugyanígy vagyok vele... :( Kitartást!
2022. jan. 2. 17:23
 7/7 anonim válasza:
Ne érdekeljen hány ember szól be, a lényeg, hogy foglalkoznak veled 😛
2022. jan. 22. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!