Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyibe kerül egy pszchihológ...

Mennyibe kerül egy pszchihológus? Kell neki pszchihológus?

Figyelt kérdés
Előre is sajnálom ha helytelenül írom a szót. A lányom 13 éves és nagyon zaklatott, furcsa mostanában. Rengeteget sír, okát nem mondja de sokszor volt hogy elkezdett sírni de nem tudta megmondani miért, egyszerűen ő sem tudta mi okozta a sírás kitörését. Sokszor szomorú és gondterhelt de nem tudom miért és nem mondja meg. Van egy huga 6 éves (nem tudom számít e ehhez). Ő az első kamaszodó gyerekem és nehezen kezelem. Nem szemtelen csak néha próbálja feszegetni a határokat pl. Leszidom és az adott dologra mondogatja hogy miért ha mondom hogy (pl) mert azt mondtam vagy ilyesmi megint kérdezi és újra és újra és újra, ezzel csak jobban idegel és érzem hogy érzi hogy szándékosan a határokat feszegeti. A szemével néha úgy tud nézni hogy azt hiszem megöl puszta tekintettel. Szóváteszem és letagadja, talán már észre se veszi hogy csinálja. Jegyei jók (4-es, 5-ös)barátaival hetente egyszer mehet max 2-szer, 3-szor. Van egy két barátja de nem sok illetve van egy társasága amibe jár ők vannak többen de nem olyan szoros kapcsolat csak amolyan "haver" után, barát előtti szinten vannak. Kollégista akar lenni (gimiben) a szomszédos városban (Szentes) de nem engedjük neki pedig ez az álma ezért kitalálta hogy ő Mezőtúrra akar menni (oda jártam én is) persze azért hogy kollégiumba "kényszerüljön". Én nem akarom engedni azzal érvel hogy én is ott voltam kollégista de szerintem az más volt. Nehéz kezelni? Van nála rosszabb kezelésű? Tapasztalatok ilyen korban? Illetve megérné pszchihológushoz vinni? Elveszettnek tűnik és nem találja magát és az ő sajátos személyiségét.

2021. dec. 30. 01:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Könyörgöm hagyd azt a gyereket élni kicsit. Anyám ugyanilyen volt, semmit nem lehetett, amit igazán szerettem volna, de megmagyarázva sose lettek a miértek.

Az lett a vége hogy még harminc évesen is nehézséget okoz nemet mondani, kiállni a jogaimért, megvédeni magam, értékelni azt aki vagyok, amit tudok. Folyamatosan kételkedem magamban, pontosan azért mert ebben a nagyon törékeny korban a kortársaimon túl még anya is csak baszogatott. Húszas éveim elejére annyira elmérgesedett a viszony, hogy csak a költözés oldotta meg. Azóta is csak azért jó a kapcsolatunk mert amiről tudom hogy nem tetszene neki, nem mondom el (kb az életem 30%a). Ez szerintem annyira nem jó, hogy egy gyerek nem lehet önmaga a szülője előtt.

Az mondjuk szuper hogy pszichológushoz akarod vinni, menjetek el együtt! Sokat tanulhattok egymásról. Hajrá!

2021. dec. 30. 10:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert azt mondtad? Ez kb 3 évessel működik ideig óráig.

Teljesen természetes, hogy tudni akarja az okaidat és kérdez, neked meg el kell kezdeni magyarázni, mert nehány éven belül egy közel felnőtt nőt is úgy akarsz irányítani, hogy mert azt mondtad?

Amúgy nekem is az jön le, hogy előled menekülne koliba, esetleg amiatt amiért sír, csak neked nem mondja el az okát, mert úgy érzi, hogy semmit sem lehet megbeszélni veled.

2021. dec. 30. 10:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig megkérdezem, hogy az adott dologgal mi a probléma, ha nem értem, azért hogy többet esetleg ne forduljon elő. Nem nagyon tudod kezelni a gyerekeket ugye?
2021. dec. 30. 11:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben elgondolkodnek rajta, hogy mit csináltál rosszul, hogy a gyereknek a kollégium az álma. Mit rontottál el, hogy ennyire el akar kerülni otthonról.
2021. dec. 30. 12:49
 15/15 anonim ***** válasza:
8%

Kórházban ingyenes, de annyit is ér. Bár én pár magánban is voltam az sem ért semmit. Beszélget a gyerekkel, aki vagy megnyílik neki, vagy nem. A kamaszok már eleve nehezebben nyílnak meg egy idegennek. Én biztos nem vinném. Még ingyeneshez sem.

Amúgy nálunk 10.000-től felfelé, és évekig kell járni szerintük, hogy érjen is bármit. Ráadásul nem is fog neked elmondani semmit, mert "titoktartás" van. Én 2 hónapig hordtam a lányomat, aztán amikor elmentem szülőkonzultációra azt mondta, azt dupla áron számítja, mert a felnőtt kezelés drágább. Aztán én csak azt akartam megtudni, hogy mit látott a gyereken, azt meg nem mondta el. Hát most akkor én ezért fizessek?! Ja, annyit azért megtudtam tőle, hogy a gyereket én teszem tönkre idegileg. De kb. ennyit, semmi konkrétumot. Aztán megmondtam, hogy nem jövünk többet, akkor aztán végképp én lettem a világon a legs.zarabb anya, mert a pénz fontosabb, mint a saját gyerekem.

A kórházba is jártunk egy évig, de ott sem jutottunk sehova, mert a gyerek nem mondott el semmit a nőnek, azt mondta fél tőle, nem akar oda járni többet. Szóval azt is abbahagytuk.

Lehet, hogy van ahol van jó pszichológus, de szerintem egy jó barátnő többet ér.

2021. dec. 30. 22:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!