Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11 éves lányok kozmetikushoz...

11 éves lányok kozmetikushoz járnak szemöldök gyantázásra és festésre, engedjem az enyémet is?

Figyelt kérdés

Lányom 5.-es, 11 éves volt múlt hónapban. Legalább 5 lány jár, 3 hetente kozmetikushoz szemöldök gyantázásra és festésre. Ő is szeretne menni.

Én is járok 3 havonta. Múltkor kérdeztem a kozmetikust, ő azt mondta, hogy 13 éves kortól szoktak hozzá járni.

Mi tévő legyek?

2021. okt. 5. 09:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Elengedném arckezelésre ha problémás a bőre és szemöldökszedésre. A festést még nem engedném. Igaz baja nem lesz tőle, de az én szememben még gyerek.

Nálunk nincs ilyen gond csak 10 éves.

De az én kozmatikusom is azt mondta, hogy 14 alatt nem vállal senkit.

2021. okt. 5. 12:19
 12/25 anonim ***** válasza:
68%
Aki a hajfestésen kívül a többit sem engedné, az nem tudom melyik században él. Ajánlom Stephen King Carrie című regényét. A vallástól elvakult anyuka még a menstruációról sem világosította fel a lányát, így amikor annak megjött, sikoltozott az öltözőben és az egész iskola rajta nevetett, majd másnap tamponnal dobálták. El kéne fogadni, hogy vannak olyan fiatal lányok, akiket legszívesebben Csubakka is randira hívna olyan szőrösek már 9 évesen akár. A Kádár korban még elment a szőrös láb, hónalj, bozontos szemöldök, női bajusz, de manapság már nem. Egy éltre tönkre lehet tenni valakit az iskolai csúfolódásokkal. Tudom, mert benne éltem 14 évig. Még harmincas koromban sem hevertem ki teljesen. Ha melle is viszonylag nagy van, akkor könyörgöm, kapjon már szerencsétlen lány melltartót.
2021. okt. 5. 12:20
 13/25 anonim ***** válasza:
25%

Figyelj arra, hogy normálisan táplálkozzon, igyon eleget, már segítesz elkerülni a kozmetikust.

Biztosan nem engedném szemöldököt meg szempillát festeni.

2021. okt. 5. 12:46
 14/25 anonim ***** válasza:
98%
Aki normálisan táplálkozik, annak nem lesz pattanásos a bőre. Aha.
2021. okt. 5. 15:36
 15/25 anonim ***** válasza:
98%
A szemöldökfestést na azt azért nem
2021. okt. 5. 18:07
 16/25 anonim ***** válasza:
57%

14, tetszik vagy sem, bizony a táplálkoásod befolyásolja. Engem anno nem kozmetikushoz, hanem bőrgyógyászhoz vittek. Eltiltott zsírtól, csokitól, kakaótól. Klasszisokkal lett jobb a bőröm néhány hónap alatt.

Nagyon sokszor a pattanásos, gyulladt bőrt étel-intolerancia okozza. Meg kell keresni az okot, nem kinyomkodni oszt jóvanazúgy.

2021. okt. 5. 18:53
 17/25 anonim ***** válasza:
70%

Sokszor

És sokszor a pubertáskori hormonváltozás

2021. okt. 5. 18:59
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
A természet engem szénfekete és extrém vastag szemöldökkel áldott meg, valamint sötét szőrszálakkal az ajkam felett, egyértelműnek tűnt, hogy korán kezdhetek járni kozmetikushoz, bár én két évvel idősebb voltam akkor. Szerintem inkább kozmetikus csinálja, mint saját maga, ha már nagyon zavarja, mert a DIY szemöldökszedésből elsőre garantáltan baj lesz.
2021. okt. 6. 07:08
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

A festést ennyi idősen én is nagyon korainak tartom, de szőrtelenítésre, gyantázásra miért ne mehetne? Szerintem ez nincs korhoz kötve, mindenki más típus, van, aki érettebb, van, aki kevésbé, az sem mindegy, hogy valaki szőke típus vagy fekete, erős szőrzete van.

Én a szemöldökömet 13 évesen kezdtem gyantáztatni és nem értem, miért ellenzik annyian a szemöldök szedést, nem arról van szó, hogy teljesen elvékonyítom, csak az aljánál "megigazíttatom", mert alapvetően elég vastag és semmi formája. Viszont kozmetikushoz először 11 évesen koromban mentem el anyukámmal, a hónaljamat gyantáztatni, majd kicsit később már a lábamat is.

2021. okt. 6. 09:38
 20/25 anonim ***** válasza:
98%
Nincs abban semmi rossz, ha kipróbálhatja. Ez nem egy olyan dolog, hogy örökké úgy marad. A festék pár nap alatt lekopik, a kiszedett szemöldök pedig visszanő. Lehet, hogy nem is fog neki tetszeni, a szedés meg nagyon fog neki fájni és utána nem akarja többet.
2021. okt. 6. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!