11 éves lányok kozmetikushoz járnak szemöldök gyantázásra és festésre, engedjem az enyémet is?
Lányom 5.-es, 11 éves volt múlt hónapban. Legalább 5 lány jár, 3 hetente kozmetikushoz szemöldök gyantázásra és festésre. Ő is szeretne menni.
Én is járok 3 havonta. Múltkor kérdeztem a kozmetikust, ő azt mondta, hogy 13 éves kortól szoktak hozzá járni.
Mi tévő legyek?
Elengedném arckezelésre ha problémás a bőre és szemöldökszedésre. A festést még nem engedném. Igaz baja nem lesz tőle, de az én szememben még gyerek.
Nálunk nincs ilyen gond csak 10 éves.
De az én kozmatikusom is azt mondta, hogy 14 alatt nem vállal senkit.
Figyelj arra, hogy normálisan táplálkozzon, igyon eleget, már segítesz elkerülni a kozmetikust.
Biztosan nem engedném szemöldököt meg szempillát festeni.
14, tetszik vagy sem, bizony a táplálkoásod befolyásolja. Engem anno nem kozmetikushoz, hanem bőrgyógyászhoz vittek. Eltiltott zsírtól, csokitól, kakaótól. Klasszisokkal lett jobb a bőröm néhány hónap alatt.
Nagyon sokszor a pattanásos, gyulladt bőrt étel-intolerancia okozza. Meg kell keresni az okot, nem kinyomkodni oszt jóvanazúgy.
Sokszor
És sokszor a pubertáskori hormonváltozás
A festést ennyi idősen én is nagyon korainak tartom, de szőrtelenítésre, gyantázásra miért ne mehetne? Szerintem ez nincs korhoz kötve, mindenki más típus, van, aki érettebb, van, aki kevésbé, az sem mindegy, hogy valaki szőke típus vagy fekete, erős szőrzete van.
Én a szemöldökömet 13 évesen kezdtem gyantáztatni és nem értem, miért ellenzik annyian a szemöldök szedést, nem arról van szó, hogy teljesen elvékonyítom, csak az aljánál "megigazíttatom", mert alapvetően elég vastag és semmi formája. Viszont kozmetikushoz először 11 évesen koromban mentem el anyukámmal, a hónaljamat gyantáztatni, majd kicsit később már a lábamat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!