Megbüntessem,és ha igen hogyan?
Az én gyerekemmel rengeteg ilyen van, egyik balhéjára sem tudom mondani, hogy nem jogos, de ő verekszik, szintén nem jogos.
Most érted, azt mondták neki, hogy csúnya a rajza, mire fejbevágta a kisfiút. Értem én, hogy sértett volt, de nem ez a megoldás. Meg amúgyis, minek húzza fel magát rajta? Legyen annyi esze, hogy ilyen megjegyzéseket nem vesz fel, mert csak irigyek és buták mondanak ilyet, pont mint a rbancozást.
Én mindenképp megbüntetném. Anyagi kárt okozott, ez nem helyénvaló(de még a jobbik, mintha megverte volna a srácot), és ki kellene fizetnie a tankönyvei felét a zsebpénzéből vonva. Az egészet azért durva lenne elvárni, jó 10 ezer körül mozoghat minimum. Illetve bocsánatot kell kérnie, de megmondhatja mellé, hogy a srácot továbbra is rosszindulatúnak és komplexusosnak tartja.
Én pedig elbeszélgetnék vele, hogy a fiúknak is kemény a kamaszkor, pláne ha nem elég magas, vagy mennyire zavarja őket az alsó méretük, a pattanásaik, a szaguk meg a több/kevesebb szőrük, illetve hogy a lányok tesznek rájuk és furcsa a hangjuk is. Tehát nem gondolja komolyan így, egyszerűen rosszul kezeli a saját életét és máson vezeti le feszültséget. Ha a gyerekemben felébred a szánalom a srác iránt, akkor jó munkát végeztem, és ha különben érzi magát nála, vagy legalább olyan nyomorúságosnak érzi a helyzetét, mint a sajátját, elszáll a dühe is! Az együttérzés, a szánalom felébresztése a legjobb fegyver a düh ellen. Ha azt gondolja, hogy egy kis mitugrász bizonytalan nudli szólogat be neki, akkor inkább szánalmasnak fogja tartani, mint dühítőnek!
10
A szüleinek talán nevelni kéne a fiát, hogy nem r.bancozzuk a lányokat és akkor nem lesz emiatt anyagi kár.
Nem bütném meg, nem is jutalmaznám nyilván, de szerintem is a beszélgetés a legjobb, hogy nem így intézzük a dolgokat, de nagyon helyes, hogy kiállt magáért.
13#
Az okos gyerek meg nem veszi fel a "jöttment" bunkótól, hogy mit mond..
Azzal, hogy leribizte nagy cucc. Meséld el, mi történt ezzel? Semmi.
DE nehogy már megtapsoljuk a kiscsajt mert kárt tett más cuccában..
Nem kell megtapsolni. De egy gyerektől ne várjuk már el, hogy érett felnőttként viselkedjen :D
Amúgy meg ha téged nem idegesítene, ha a lányodat leribizik az egy dolog. Az én lányomat ne ribizze mindenféle hülyegyerek.
Én meg arra nevelem a lányaimat (mert képzeld 3 van) hogy sose azt nézzék mit mondanak, hanem, hogy ki.
🤷♀️
Mellesleg ha nem várod el a kiscsajtól, hogy ne viselkedjen érettként akkor nem várhatod el a kis sráctól sem, hogy ne mondjon azt amit akar, vagy otthonról hoz 🤷♀️
Nagyon ügyes vagy!
Én nem várom el a kisfiútól, ha ennyi agya van, de a lányomtól igen, hogy ne hagyja magát. Nem, ne így oldja meg, de ne is hagyja szó nélkül.
18#
Na látod itt van a kutya elásva! Az a nem mindegy, hogyan áll ki magáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!