Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány évesen engednétek a...

Hány évesen engednétek a vidéki lányaitokat Pestre vásárolni a barátnőivel?

Figyelt kérdés
2021. aug. 7. 19:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

15-16 körül. Előbb biztosan nem.

Amúgy pesti a lányom, és nem engedném előbb sem egyedül.

2021. aug. 7. 19:56
 2/12 anonim ***** válasza:
85%

14-15

Persze attól is függ, mennyire megbízható a lány és/vagy a barátai, illetve egyéb körülményektől (közlekedés nehézsége, a hely körülményei ahová mennek, stb.)

2021. aug. 7. 20:02
 3/12 anonim ***** válasza:
16%

Szülői felügyelet nélkül kiskorút egyáltalán nem engednék egyedül kimenni a városból.

Ha a saját városunkon belül (ami amúgy pont BP) és a környező közeli kerületekbe menne,nappal és nem egyedül akkor oké.

Bár nekem még nincs ilyen korú gyerekem,de hidd el hogy nem hülyének nézem aki ne tudna elmenni vásárolni,de..

Sose tudhatod mi történik.Nem csak a rossz ember rengeteg az utcán.Bármikor lehet baleset is,ha elhagyják a táskát a vonaton (ami egy 14-17 éves gyereknél nem újdonság..) vagy ellopják tőlük a forgalmasabb részeken akkor se vissza szólni nem tudnak,se haza jutni.Kereshetitek őket mindenhol.

Nagyon sok lehetőség van ami miatt biztos nem engedném.Engem sem engedtek,de nem is bánom.

Vásárolni mennek,nem lenne rossz ha egy felnőtt is menne.

2021. aug. 7. 20:06
 4/12 anonim ***** válasza:
87%

3-mas!

Azt ugye tudod, hogy rengeteg középiskolás jár más településre iskolába, mint ahol lakik? Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy mindannyiukat a szüleik kísérgetik iskolába és haza addig, amíg el nem érik a nagykorúságot?

2021. aug. 7. 20:19
 5/12 anonim ***** válasza:
32%
Attól is függ, mekkora városban laksz most.
2021. aug. 7. 20:26
 6/12 anonim ***** válasza:
24%

Nekem tök mindegy,hogy ki mit csinál.Én azt mondtam,hogy ÉN biztos nem engedném.

Az volt a kérdés,hogy KI engedné.Nem az,hogy TE szerinted NEKEM mit kéne engedni.

Úgyhogy ne az én kommentemre reagálj,hanem arra amit kérdeztek.Reagálásképp ott a piros/zöld gomb.

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki."

További jó gyakorizást.

2021. aug. 7. 20:27
 7/12 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon nem mindegy, hogy milyen messze van ez a "vidék". Mi közvetlen Pest mellett lakunk, legkésőbb a középsuli kezdetétől (ez az én lányom esetében 14 év) biztos, hogy beengedném, talán iskolába is Pestre fog járni. Az ország másik feléből viszont nem hiszem, hogy 16-17 évesnél fiatalabbat szívesen felengednék csak úgy shoppingolgatni.
2021. aug. 7. 20:43
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

Engem és a barátaimat kiengedtek Budapestről Bécsbe is vásárolni 16 évesen. Itt mindenki extrém szigorú az ilyen kérdéseknél és 18 éves koráig a gyerek sehova nem mehet, de azért ha lemész egy fesztiválra vagy egy szórakozóhelyre az tele van 16-17 évesekkel. Vagy Budapesten is minden tele van tinikkel a parkoknál kezdve a plázákon át..

De gimiben az osztálykirándulásokon idegen országban is engedtek már minket szabadon mászkálni napközben és kora este.

Nem egészen értem, hogy mi változik mondjuk 16 és 18 éves kora között azon kívül, hogy nagykorú lett. Legalábbis ez a vásárolgatást nem sokban befolyásolja.

Nekem az fura, hogy 16 évesen csak szülői felügyelettel mehet el ráadásul a saját városában vagy max a kerületen belül. Nyilván mindenki félti a gyerekét, de akkor 18 évesen szabadon van engedve és fogalma nincs, hogy hogy találja meg egyedül a metrót vagy mi?

2021. aug. 7. 21:41
 9/12 anonim ***** válasza:
82%

8-as vagyok, egyébként kedves 3-as, ha 16 évesen kirabolják a gyereket és nem tud senkit leszólítani, hogy kiraboltak szeretném felhívni az anyukám és a rendőrséget, mert nem tudok hazamenni vagy hogy hol van a legközelebbi rendőrség, akkor ezt 18 évesen vagy 20-on évesen tudni fogja?

Ha megpróbálnak kirabolni én a mai napig nem tudnám magam jobban megvédeni, mint 16 évesen. Mindig hordok magamnál paprika sprayt, tiniként is hordtam, de ha kirabolnak egy idegen városban vagy akar Budapesten akkor annyit tudok tenni, hogy a rendorsegről, követségről felhívom a férjem. Ezt 16 évesen is meg tudtam volna tenni, csak akkor a szüleimet hívom.. ezen a nagykorúság semmit nem változtat, ha a szülő életképtelennek tartja a gyereket.

2021. aug. 7. 22:07
 10/12 anonim ***** válasza:
90%

5-ös, neveld majd burokban, úgy tuti nem történhet vele soha semmi.

Milyen idióta emberek vannak...

2021. aug. 8. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!