Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Csak nekem fura ez?

Csak nekem fura ez?

Figyelt kérdés
Tudom, mindenki úgy h neveli a gyereket, ahogy akarja, nem is szeretnék vitát indítani. De nem fér a fejembe, hogy egy kisvárosban 5 utcát elengedni egy 12 éves gyereket bringával veszélyes. De az nem gond, hogy éjjel egykor még messengeren beszélnek. Ez a normális mostanában? Le vagyok maradva teljesen?
2021. júl. 29. 09:01
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Sem 5 utcát tekerni nem veszélyes, sem messengeren beszélni éjjel 1-kor (nyár van, most miért ne?)

Neked ki mondta, hogy ez nem fér bele?

2021. júl. 29. 09:02
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

12 évesen mi a faszér ne tekerhetne le 5 utcát?

Vagy utca alatt kokain csíkokat értesz?

Én kb 7 éves koromtól egyedül jártam iskolába (30 perc séta) 10 éves koromtól busszal jártam másik városból, 15 éves koromtól még messzebb jártam és sokszor tartottak délután 5-ig a szakmai órák, majdnem este 7-re értem haza.

Meg ne haragudj, de van olyan 13 éves aki már nem szűz (nem mondom hogy helyes).

2021. júl. 29. 09:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Tudom, ezért nem értem. Én engedem a fiam, de hozzá nem jön egy barátja sem, mert a szülők nem engedik egyedül közlekedni.
2021. júl. 29. 09:36
 4/6 anonim ***** válasza:
91%

Ismerek olyan 12 éveset, aki már önálló és megbízható és olyan 12 évest is, aki egy kerge 8 éves szintjén mozog. A szülő felelőssége megítélni, hogy az ő gyereke melyik kategóriába tartozik, és ezért sem pro sem kontra nem illik elítélni. A gyereke biztonsága fontos számára, ezért felelősségteljes döntést igyekszik hozni mindenki.

És felmerült bennem, hogy nem lehet, hogy ez csak kifogás felétek, de az igazság az, hogy nem akarják, hogy a fiaddal barátkozzanak? Mert beszélgetni online nem veszélyes, mégis tiltják ezek szerint, nem? Lehet, hogy ezek csak "tünetek" és a valódi probléma egészen más, nem a távolság vagy a kor.

2021. júl. 29. 09:39
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

12 eves voltam amikor megprobaltak fenyes nappal elrabolni, pedig az iskola es a hazunk kozott csak egyenesen kellett menni , nagyjabol 10-12 perces utvonalrol van szo.

Nem azt a vilagot eljuk mint 20-30 eve volt.

Felnott vagyok, megis rettegek ha egyedul kell eljutnom gyalog a-bol b-be, mert nap mint nap olvasom a helyi csoportban, hogy a kettyos bolond no megint terhes nokre meg kisiskolasokra tamadt, hogy a keses hajlektalan megint megkergetett valakit... folytassam?

2021. júl. 29. 09:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom, megfordult már az én fejemben is. Igazából osztálytársak, online szoktak játszani. Csak rendesen nem.
2021. júl. 29. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!