Hogyan állnátok ahhoz, ha a gyereketek vállalkozó akarna lenni?
Most mit lehet ehhez szólni?
Majd pár év múlva, ha lesz ötlete meg tőkéje és kitartása hozzá, hát csinálja, ha tudom, támogatom benne.
De most egy gyereknek mit mondjon erre az ember?
Na itt egy friss pelda h milyen vállalkozók vannak....
Izé elrettentő példa...😁
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..
"Azt mondaná, hogy ő nem szeretne egész életében dolgozni kevés pénzért, hanem inkább vállalkozó akar lenni, hogy jobb életkörülmények között élhessen. "
A gyermek azzal tisztában van, hogy a vállalkozó is dolgozik? Hogy sokszor többet, mint az alkalmazottja? Hogy a vállalkozóság nem egy szakma, tehát mindenképp tanulnia kell neki valamit?
Én második generációs vállalkozó vagyok, nem keresek sokat csak átlagosan, viszont iszonyú kényelmes munka (de lehet előre lépni, akkor több lesz a meló és a pénz is).
De egy teljesen új vállalkozást még így is nagyon nehéz indítani, hogy az alap feltételek megvannak (kata, könyvelő, számlázóprogram).
Próbálkozok, tanulok sokat de enyhén szólva sem egyszerű. Pedig nem 0-ról indulok.
Én bíztatnám, segítenék neki abban, hogy nyári munkát ne egy butikban vagy gyártó soron végezzen, hanem tőlem kapna magasabb zsebpénzt ha megpróbál valamit pl. áthívja a barátnőit, hogy kifesse a körmeiket, hajfonatokat csináljon, hennázzon vagy bármi amit kitalál. A lényeg h gyűjtsön ügyfeleket, ismerkedjen, kipróbáljon dolgokat.
Nagyon sok kérdést tennék fel a gyereknek.
Honnan jött az ötlet? Mit gondol, mit csinál egy vállalkozó? Miből gondolja, hogy egy vállalkozó keveset dolgozik? Mit gondol, hogyan lesz sok pénze egy vállalkozónak?
Aztán belemehetünk részletekbe: milyen üzleti ötlete van, honnan lesz tőkéje, kik lesznek az ügyfelei, hogyan akar ügyfeleket szerezni, megtartani, stb.
hagyd rá, ez a hozzáállásából ítélve egy aranyos kis hatodikos kölyök... ha megnézed a hatodik bé angol fogalmazásait, amin a jövő időt gyakorolják, mindenki sikeres lesz és híres, dolgozni viszont csak három fog... gyerekek még. majd benő aztán a fejük lágya, rájönnek, hogy mindennek vannak előnyei és hátrányai is, és eldöntik majd, hogy mit akarnak csinálni.
én vállalkozó kölyke vagyok, majd ha lesz stabil, civil állásom, mellette félállásban lehet elmegyek vállalkozónak is, de addig nem. az csak az érem egyik oldala, hogy jó években egyszerre járhattam lovagolni és teniszezni, és berlinben shoppigoltunk desigual táskákat anyával (nagy rajongója), az meg a másik, hogy előtte jó tíz évig akkor is ki kellett húzni a januárt beázó csizmában, ha már szinte levált a talpa, mert először februárban kap apa újra pénzt egy projektre...
Na igen, #14 vagyok, anyukámnak is 10 évébe telt, hogy jól keressen, még 5, hogy engem is tudjon anyagilag támogatni az egyetemen és még 5, hogy munkát is tudjon adni.
Szóval instant 20 év volt a siker.. De persze sokan nem azt látják, csak azt, hogy most milyen számjegyű a fizetés.
Szerintem a srácnak fogalma sincsen arról, hogy mi az, hogy vállalkozó.
De azért szerintem nem gond, hogy az akar lenni. Meg lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!