Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengednétek a 16 éves fiatoka...

Elengednétek a 16 éves fiatokat betegen szórakozni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy csúnyán lebetegedett, egész nap fújja az orrát, 37.9 a testhője és nagyon erősen köhög.

Holnap lesz a legjobb barátja születésnapi tanyabulija, ahol ott is aludna.

Én mondtam neki, hogy így nem engedem el, de állítja, hogy jól van és szörnyen túlaggódom, szóval kérnék tőletek egy másodvéleményt.

2021. júl. 26. 12:00
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Persze, nem is akarom, hogy mások is elkapják.
2021. júl. 26. 12:32
 12/22 anonim ***** válasza:
67%

Nem az ő állapotával van a baj, nincs is láza csak hőemelkedése és ereje is lenne elmenni (esetleg hamarabb elfáradna).

Hanem azzal, amit a többiek mondanak, hogy megfertőzi ott a többi gyereket, akik majd hazaviszik a vírust.

Nem csak arra kell gondolni, hogy 37 fok nem a világ, hanem ha egy barátja szülőjének hazaviszi, esetleg ő jobban belázasodik, akkor több tízezer forint ugrott a táppénz miatt csak azért, mert a kissrác bulikázni akart.

Te vagy a felelősségteljes felnőtt, neked kell elmagyarázni, hogy nem csak Ő van a világon (amit tiniként nehéz megérteni :D ) hanem tekintettel kell lenni mások egészségére is.

2021. júl. 26. 12:41
 13/22 A kérdező kommentje:
Én ezt értem is, de nem képes felfogni amit mondok neki.
2021. júl. 26. 12:47
 14/22 anonim ***** válasza:
89%

Szerencsére még az anyja vagy és nem is kell felfognia :)

Sajnos a tinédzserek ilyenek, aztán majd felnőttként ugyanúgy nem fogja elengedni a gyerekét :D

2021. júl. 26. 12:51
 15/22 anonim ***** válasza:
62%

Ha jobban lesz igen, de ha maradna a láz, köhögés akkor nem.

Esetleg a bulit tartó szülőket is meg lehet kérdezni ők mit gondolnak. Tiszta ciki lenne ha hazapaterolnák.

2021. júl. 26. 12:58
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt, elég önző bunkóság lenne betegséget vinni a többieknek és családjuknak. És oltva is sajnos lehet covidos (de ha nem az se fertőzzön semmivel).
2021. júl. 26. 13:41
 17/22 anonim ***** válasza:
86%
Mondd neki, hogy ahogyan őt megfertőzte az a kisfiú, úgy fogja ő is megfertőzni a buli többi résztvevőjét. És ezt jó érzésű ember aligha akarja a többieknek.
2021. júl. 26. 13:49
 18/22 anonim válasza:

Kedves Kérdező, várjuk mi lett végül.

Persze most írhatnám, hogy ne engedd el. Én elmentem volna engedés nélkül is :) Magamat ismerve :)

Sajnos itt a kamasz azt nehezményezi, hogy hiszen ő is elkapta a kisgyermektől, tehát fertőző, nem allergiás. De Neked is ezt kell mondani, ha nem akarod elengedni.

Barátnője a gyerekednek nem lett beteg?

2021. júl. 26. 14:31
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát én annak sem örülnék, ha nem a coviddal, hanem bármi egyéb nyavalyával fertőzné meg pl a gyerekemet és rajta keresztül a családot. Nekem pl tavaly nyáron volt hőemelkedéses, orrfújós betegségem, mondhatom, hogy nyáron még sz.rabb, mint télen. Ráadásul ugye teszt az egész családnak, nekem mondjuk ingyenes volt, a többiek magánban csináltatták meg, ugrott vagy 60-70 ezer forint. Egyébként negatív lett, antibiotikumra javuló arcüreggyulladás volt, de az ember ezt előre nem tudhatja. Ha felelősségteljes fiú, akkor nem tesz ki ennek másokat, akármennyire is vágyik a bulira! Tudom, hogy messze nem az igazi, de Zoom-on nem tud bekapcsolódni?
2021. júl. 26. 14:39
 20/22 A kérdező kommentje:

Ma reggel én is betegen ébredtem :(

A fiam láza 38.6, szóval nem mehet semmiképpen, köszönöm a sok választ.

Barátnője nem beteg.

2021. júl. 27. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!