Szerintetek Magyarországon mennyire nevelik önállóságra a gyerekeket?
Sajnos nagyon gyakran csak két szélsőséget látok:
1: a szülők nem foglalkoznak a gyerekkel, aki pedig valahogyan felnő az évek során, mert elég gyakran magára van utalva sok esetben, nem ritka, hogy elkallódik, rossz társaságba kerül.
2: a szülők nagyon óvják vagy irányítani akarják a gyereket, ezért teljesen önállótlan marad, mivel alig engednek meg neki valamit.
a kettő közötti arany középutat sajna ritkán látom...
"egy egész országra ráhúzzunk egy általános jellemzőt?"
Rá. Ő rá. 💪
Én amúgy azt látom, hogy van más is mint a "nő mint a gáz" és a "széltől is óvom" módszer között.
Én nem választok a szavazásról mert olyan, mint a nemzeti konzultáció..
Nincs is olyan ismerősöm ahol "csak nő mint a gaz" a gyerek.
Nagyon más körökben mozgunk ezek szerint.
Túlféltősből is egyet ismerek csak (ő mondjuk a végtelenig. 13 évesét 2 utcával arrébb kocsival hordta suliba, mert "jajj hát át kell menni az úton")
De egyébként a gyerekes barátaink, ismerőseink szerintem egész jól csinálják.
Nyilván nem mindenben egyezik a véleményünk gyereknevelési kérdésekben, de nem is kell
azt látom, hogy akik anno 8-10 évesen önállóan, egyedül jöttek-mentek, és a szüleik sokszor azt sem tudták hol vannak mert mobiltelefon sem volt még / nem volt mindenkinek, most még a 14-15 éves gyerekeiket is hordják mindenhova, nem engedik felügyelet nélkül sehova
nem mintha sokkal több veszély lenne mint az ő gyerekkorukban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!