Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Költözés? Miért viselkedik...

Költözés? Miért viselkedik így a kamasz?

Figyelt kérdés

Külterületen lakunk.Kb 4km a várostól. Egy új építésű ingtlanban. Most a lányom aki 15 elkezdett azon háborog i hogy neki mennyire szar itt, meg hogy ő a belvárosba akár lakni, meg minden osztqlytarsat ott lakik. És ez a ház egy nagy szar.Meg el akar költözni hogy adjuk el. Hiába mondom m dogji, hisz nem azért küzdöttünk ilyen sokat a férjemmel hogy ezeket megvalositsuk, hogy legyen egy korszerű házunk gazdaságnak. Van kocsinak tudjuk hozni vinni, de a bekötő út végén van a buszmegálló. Mehetne azzal is mert valahogy most olyan mintha szégyelne minket.Nem vagyunk lepukkantak. Fiatalok vagyunk, jól öltözöttek.Most nem tudom egy tündéri lányból hogy lett pár hónap leforgasa alatt egy seggfej. Nem tudom mit tehetnénk...

Esetleg ha valaki olyan olvassa aki kamasz írjon ő is légyszíves.

2021. júl. 1. 07:40
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Jah és nem kell segítsen a kertben, nem kell földi munkát végezzen. Arra kérem meg hogy porszivozzon néha fel a házban meg heti 1szer takarítás ki a saját szobáját. Ez szeri t3m nem megeröltető.
2021. júl. 1. 09:18
 22/37 anonim ***** válasza:
96%
Én ezt biztos nem ragoznám túl! Nem költöztök és kész. Hiszti, majd kinövi! Mehet kollégiumba ha annyira a városban akar lakni.
2021. júl. 1. 09:59
 23/37 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon el van kapatva a lányod. Nem látom a kölcsönösséget a nevelésetekben. Jó, hogy csak úgy követelőzik, hogy mit szeretne. Nem tudja mennyi munka kiépíteni egy "jövőt" lakhelyet, biztosítani a megfelelő körülményeket, és hogy örüljön hogy van tető a feje felett. De ezen felül azt érzékelem a leírtakból, hogy mindig is hozzá van alkalmazkodva nincsenek határok ezért követelőzik és beszél veletek így. Megteheti, mert nincsenek szabályok. Valamit valamiért. Igenis vonjátok be az otthoni munkába ne csak porszívózzon. Én is ilyen korban simán ki voltam küldve palántálni a földre anyumékkal vagy kapálni. Felelősségre kell tanítani nem elkapatni. Az életbe sem tehet majd meg csak úgy dolgokat, mindent csak erőfeszítéssel lehet elérni. Így soha nem tanulja meg hogy meg kell becsülni azt, amink van. Pl: Akkor kellene bevinned/elengedned ha segít az otthoni munkákban. Nem ideoda vinni a pi''ját akkor ha füttyent. Beszélj vele fektessetek le szabályokat, mert jól láthatod ez a vége, semmit se hajlandó elfogadni, mert neki a legkönnyebb megoldás a "kényelmes". Közbe meg fingja nincs mennyit dolgoztatok azért az életért/helyért, amit megkap tőletek.
2021. júl. 1. 10:33
 24/37 anonim ***** válasza:
3%
persze hogy rühelli, kiszakítottátok a városából és ledegradáltátok egy ötéves szintjére, bármit akar csinálni, ahhoz először meg kell kérni anyucit és apucit... 15 évesen már rég egyedül jártam mindenhova, gondolom ő is, és igen, tudom, te mindenhova, bármikor értemész, de bele se gondolsz, hogy kissé ittasan esetleg nem a te patáliádra vágyik, csak észrevétlenül besompolyogna a szobájába, hogy kialudja magát... és totál megértem, biciklivel, csatak izzadtan beállítani a buliba vagy a plázába, miközben az összes barátja szép és illatos, be kellene látnod hogy nem működik. ezek lennének a legjobb középsulis évei, de mit fog ebből látni? hogy este tízkor anyuci begyűjti őt kocsival, amíg a többiek továbbmennek máshova...
2021. júl. 1. 10:46
 25/37 anonim ***** válasza:
0%

Én írtam a CSOKot.

Úgy jön ide, hogy a környezetemben sokan most költöztek Budapestről különböző pest megyei városokba. Mivel a fővárosban CSOKkal is drága a kertes.

És bizony sok tini nem tudja kezelni. Megszokták, hogy ott minden közel volt és a barátok is ott maradtak.

Sok szülő most jön rá, hogy suli stb. is csak 1 max. 2 van, ami közül lehet választani. Rengetegen ülnek a dugóban reggel és délután, amikor dolgozni és suliba mennek, mert inkább viszik vissza a fővárosba.

Nálunk pl. általános első osztály 8 osztály indul. Az több, mint 200 elsős egy suliban. Ha valaki kéttannyelvű ének -zene vagy tánc osztályba szeretné a gyerekét iratni, ahhoz bp-re kell menni. Mivel csak sima osztályok vannak.

Ha nyitott füllel jársz, akkor már hallani a panaszkodást, hogy "itt nincs semmi lehetőség" stb. Amíg kicsik, addig jó, amikor kezdődik a suli már nem annyira.

2021. júl. 1. 10:46
 26/37 anonim ***** válasza:
86%
Szimplán kamasz 😂 a kamaszok javarésze seggfejjé alakul át. Nem hiába hívják a 2. dackorszaknak. 😂
2021. júl. 1. 10:50
 27/37 anonim ***** válasza:
22%

Nem értem. Azt írtad újépítésű házban laktok, de később meg, hogy ő már oda született. Akkor 15 éves a ház, ami már nem újépítésű...

Vagy városon belül költöztetek? Akkor viszont eddig is ott lakott, hogy lehet az összes barátja másik városban? Vagy, amit írtam ingáztatok és bp-en járt suliba és ott van az összes barátja, osztálytársa?

Mindegy is, sajnálom szegényt, mert nem elég a pandémia még emiatt is korlátok közé van szorítva.

2021. júl. 1. 10:53
 28/37 anonim ***** válasza:
86%
Egyszerűen kamasz, a legtöbb sajnos egy idióta lesz ilyenkor. Nagy levegő, el fog múlni, addig próbálj meg minél kevesebbszer kijönni a sodrodból. Hidd el, ha a belvárosban laknátok, akkor meg az lenne a baja, hogy miért nincs kert és megfosztjátok őt a friss levegőtől..
2021. júl. 1. 11:15
 29/37 A kérdező kommentje:

Miért szakítottunk volna ki a környezetéből?

Itt lakunk nagyon rég óta. 2 ház részből áll. 5 éve lett lebontvq a főépület és újra építve. Addig a másik hazreszbe laktunk. Így van hogy ujeputesu. A hátsó rész is komfortos. Mondtuk ha kulonletre vágyik menjen oda.

26os így van. Amikor meg bent van a városban akkor még ha hzajon motyog h mennyien vannak még nem szereti hogy bámuljak.

Nem Budapestiek vagyunk.

Ha ennyire fontos akkor kiirom hogy Gyulán lakunk oda jár suliba is. Kis város. Na a belvárostól lakunk 4km. Nem sok... Itt nincs akkora élet amúgy sem mint a nagy fővárosban.

2021. júl. 1. 11:30
 30/37 anonim ***** válasza:
87%
4 kilométeren nem tudom mit kell hisztizni..
2021. júl. 1. 11:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!