Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Engednétek a fiatokat honvéd...

Engednétek a fiatokat honvéd kadétnak?

Figyelt kérdés

Hetedikes, szeptembertől lesz nyolcadikos. Megkérdeztem tőle még ötödikben, hogy milyen irányú elképzelései vannak, és mondta, hogy a honvédelemre akar menni. Ez most se változott, oda akar menni, mert az unokatesója is odajár, megtetszett neki a szak, és érettségit is kapna mellé. Egyik osztálytársa se megy arra a szakra, tehát nem arról van szó, hogy a legjobb barátja is oda akarna menni. Én nem akarnám odaengedni. Beírtam, és 210 ezer forintot keresne max, azért, hogy az életét kockáztatja. De a nagynéném, aki Siófokon bolti eladóként dolgozik, ő simán megkeresi a 300-320 ezret, jobb hónapokon a 360-at is.

Ezek lennének a feladatok:

- külső és belső kapcsolattartást és kapcsolat lezárását szolgáló iratokat, leveleket, egyéb dokumentumokat készíteni, szerkeszteni, sokszorosítani, kezelni, tárolni;

- számítógépes ügyviteli és iktató programcsomagokat alkalmazni;

- alkalmazni a hatékony kommunikáció elemeit;

- katonai alapfeladatok körében a szolgálati, alaki és öltözködési szabályzatban meghatározottakat alkalmazni;

- parancsnokát támogatva részt vesz az alegység napi tevékenységének irányításában;

- ön- és kölcsönös segélynyújtási feladatok ellátására;

- katasztrófavédelmi és nem háborús feladatok ellátására;

- a beosztott állomány kiképzését tervezni, szervezni és végrehajtani;

- számítógépes nyilvántartásokat vezetni, elektronikus formátumú dokumentumokat készíteni;

- szakbeosztásához rendszeresített haditechnikai eszközöket kezelni, üzemeltetni, tesztelni, karbantartani;

- betartatni katonai gyakorlati feladatok végrehajtása során előírt biztonsági rendszabályokat;

- munka-, tűz- és környezetvédelmi tevékenységet végezni.

2021. jún. 18. 17:46
A kérdező szavazást indított:
Engedném.
Nem engedném.
60 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Kb nulla az esélye arra, hogy valaha is az életét kellene kockáztatnia, mint magyar honvéd.

Viszont: államilag támogatott főiskola, lakhatás, millions egyszáz kedvezmény, a munkába meg nem kell beleszaladni.

2021. jún. 18. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit,írsz az csak a keresete a fölött még vannak juttatások .
2021. jún. 18. 17:59
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Benne van a szövegben, hogy nem végez háborús feladatokat, akkor hogy kockáztatja az életét?
2021. jún. 18. 19:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb barátnőm férje katona. Meg nem mondom hol áll a ranglétrán, de nagyon jól keres csomó extra juttatást kap, folyamatosan képezi magát.

Nos ne legyél olyan szülő aki mást akar a gyerekéből mint ami az szeretne lenni.

Nincs annál borzalmasabb mint mikor a gyereknek van stabil elhatározása mi akar lenni, de a hülye szülő meg mást akar.

nem te fogsz iskolába járni. Ne akarj olyat rá erőltetni ami biztosan nem érdekelné..

bolti eladó vagyok - kényszerből lettem ez. Utálom. Szar. Fos.

2021. jún. 18. 19:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak egy középiskola. Ad érettségit(megdobva pár szaktárggyal),utána x év szakma

14 éves. Menjen oda ahova szeretne legyen egy érettségije aztán majd 18-20 évesen majd eldönti hogy mit akar!

Nagynénéd bitang jó helyen dolgozhat...

Tele az ország sz@rul kereső kereskedelmi dolgozókkal!

2021. jún. 18. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:
36%

Nem örülnék, én irtózom mindenféle katonai cucctól. Egyszerűen nem tudom felfogni, mi a jó abban, hogy emberek halomra ölik egymást.

De ha a gyereknek ez álmai hivatása, akkor menjen, csinálja.

A fizut nem tudhatod, mennyi lesz, mire végez a gyerek a sulival. Azt se tudhatod előre, hogyan fogja hasznosítani a tudását. Nyilván odaállni golyófogónak nem a legjobb perspektíva. De ha később a diplomácia irányába tanul tovább a gyerek, abból még akár jólét is lehet. Nagyon sokan elvégeznek valamilyen iskolát, aztán közben rájönnek, hogy ez mégse nekik való és más területen dolgoznak.

2021. jún. 18. 21:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2021. jún. 20. 05:33
 8/9 anonim ***** válasza:
91%
Siofokon :D amugy meg koszi, mashol 180 jobb honapokban
2021. jún. 20. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:
ahhoz hogy valaki katona legyen elég intenzív hivatástudatra van szüksége, és van még jó pár ilyen szakma (pl. egy orvosnak, vagy egy tudósnak bármilyen területen is nagyon elhivatottnak kell lennie), én pedig örülnék annak, ha a gyerekemnek meglenne az elhivatottsága. azért az anyagiak mellett át kell jól gondolni, hogy biztosan erre vágyik-e, de a középiskola még nem determinál mindent, szóval van még ideje, az is lehet, hogy végül máshol fog tovább tanulni, de szerez hasznos ismereteket, tapasztalatokat középiskolában.
2021. jún. 24. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!