Engednétek a fiatokat honvéd kadétnak?
Hetedikes, szeptembertől lesz nyolcadikos. Megkérdeztem tőle még ötödikben, hogy milyen irányú elképzelései vannak, és mondta, hogy a honvédelemre akar menni. Ez most se változott, oda akar menni, mert az unokatesója is odajár, megtetszett neki a szak, és érettségit is kapna mellé. Egyik osztálytársa se megy arra a szakra, tehát nem arról van szó, hogy a legjobb barátja is oda akarna menni. Én nem akarnám odaengedni. Beírtam, és 210 ezer forintot keresne max, azért, hogy az életét kockáztatja. De a nagynéném, aki Siófokon bolti eladóként dolgozik, ő simán megkeresi a 300-320 ezret, jobb hónapokon a 360-at is.
Ezek lennének a feladatok:
- külső és belső kapcsolattartást és kapcsolat lezárását szolgáló iratokat, leveleket, egyéb dokumentumokat készíteni, szerkeszteni, sokszorosítani, kezelni, tárolni;
- számítógépes ügyviteli és iktató programcsomagokat alkalmazni;
- alkalmazni a hatékony kommunikáció elemeit;
- katonai alapfeladatok körében a szolgálati, alaki és öltözködési szabályzatban meghatározottakat alkalmazni;
- parancsnokát támogatva részt vesz az alegység napi tevékenységének irányításában;
- ön- és kölcsönös segélynyújtási feladatok ellátására;
- katasztrófavédelmi és nem háborús feladatok ellátására;
- a beosztott állomány kiképzését tervezni, szervezni és végrehajtani;
- számítógépes nyilvántartásokat vezetni, elektronikus formátumú dokumentumokat készíteni;
- szakbeosztásához rendszeresített haditechnikai eszközöket kezelni, üzemeltetni, tesztelni, karbantartani;
- betartatni katonai gyakorlati feladatok végrehajtása során előírt biztonsági rendszabályokat;
- munka-, tűz- és környezetvédelmi tevékenységet végezni.
Kb nulla az esélye arra, hogy valaha is az életét kellene kockáztatnia, mint magyar honvéd.
Viszont: államilag támogatott főiskola, lakhatás, millions egyszáz kedvezmény, a munkába meg nem kell beleszaladni.
Legjobb barátnőm férje katona. Meg nem mondom hol áll a ranglétrán, de nagyon jól keres csomó extra juttatást kap, folyamatosan képezi magát.
Nos ne legyél olyan szülő aki mást akar a gyerekéből mint ami az szeretne lenni.
Nincs annál borzalmasabb mint mikor a gyereknek van stabil elhatározása mi akar lenni, de a hülye szülő meg mást akar.
nem te fogsz iskolába járni. Ne akarj olyat rá erőltetni ami biztosan nem érdekelné..
bolti eladó vagyok - kényszerből lettem ez. Utálom. Szar. Fos.
Ez csak egy középiskola. Ad érettségit(megdobva pár szaktárggyal),utána x év szakma
14 éves. Menjen oda ahova szeretne legyen egy érettségije aztán majd 18-20 évesen majd eldönti hogy mit akar!
Nagynénéd bitang jó helyen dolgozhat...
Tele az ország sz@rul kereső kereskedelmi dolgozókkal!
Nem örülnék, én irtózom mindenféle katonai cucctól. Egyszerűen nem tudom felfogni, mi a jó abban, hogy emberek halomra ölik egymást.
De ha a gyereknek ez álmai hivatása, akkor menjen, csinálja.
A fizut nem tudhatod, mennyi lesz, mire végez a gyerek a sulival. Azt se tudhatod előre, hogyan fogja hasznosítani a tudását. Nyilván odaállni golyófogónak nem a legjobb perspektíva. De ha később a diplomácia irányába tanul tovább a gyerek, abból még akár jólét is lehet. Nagyon sokan elvégeznek valamilyen iskolát, aztán közben rájönnek, hogy ez mégse nekik való és más területen dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!