Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hol tudok 10-12 éveseket...

Hol tudok 10-12 éveseket találni egy kutatáshoz?

Figyelt kérdés

Egy egyetemi kutatáshoz (BME) keresek 10-12 éves gyerekeket. Online van az egész, kb. 45 percet vesz igénybe. A problémám az, hogy alig ismerek ilyen életkorú gyereket, vagy ilyen életkorú gyereket nevelő szülőt, és azt tapasztalom, hogy kapcsolati tőke nélkül szinte lehetetlen rávenni bárkit egy ilyen hosszú kérdőív kitöltésére.

- Úgyhogy először is, nagyon szuper lenne, ha lenne köztetek olyan, akinek ekkora a gyereke és részt tudna venni. Ez esetben légyszi írjatok privátot, és elküldöm a részleteket! :)

- Másrészt olyan tippeket is szívesen fogadok, hogy szerintetek hol érdemes még keresgélnem.

(Fyi, az eddigi kálváriám: írtam már fb-posztot a saját fb-falamon, két kérdőívtöltős csoportban, a MensaHungarIQa-csoportban, beszéltem az általános iskolám igazgatójával, írtam még 25 általános iskolának, írtam köremailt a Nagyaládosok Országos Egyesületében, és a saját személyes ismerőseimet is zaklattam már, hátha van egy megfelelő életkorú unokaöccsük. És voltak már, akik kitöltötték, de még mindig nem elegen...)

2021. máj. 30. 19:28
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

18 éven aluliakkal való kutatáshoz az egyetem kutatási engedélye is kell, ezzel mindenképp számolj. Úgy tudom, a kérelemben már azt is le kell adni, hogy milyen módon toborzol vizsgálati személyeket, plusz nagyon-nagyon figyelni kell a személyes adatok kezelésére és természetesen a törvényes képviselők hozzájárulásának megszerzésére.

Aztán ott van az a kérdés, hogy mi a hipotézised, egyáltalán milyen típusú célcsoportot kell elérned ahhoz, hogy a minta releváns legyen a hipotézisedhez. Van, amikor kifejezetten egy szűk közösség, pl. egy iskolai évfolyam elérése a praktikus, és van, amikor igyekszel reprezentativitásra törekedni, és ezért nagyon sokféle gyerekre van szükséged. Más-más módon kell ilyenkor is szervezni az elérést.

És ami a konkrét kérdésedet illeti: 45 perces kérdőívet még én sem töltenék ki, pedig voltak már saját kutatásaim. Nagyon, de tényleg nagyon karcsúsítsd le, mert így nem lesznek használható kitöltéseid.

2021. jún. 7. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!