Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hol tudok 10-12 éveseket...

Hol tudok 10-12 éveseket találni egy kutatáshoz?

Figyelt kérdés

Egy egyetemi kutatáshoz (BME) keresek 10-12 éves gyerekeket. Online van az egész, kb. 45 percet vesz igénybe. A problémám az, hogy alig ismerek ilyen életkorú gyereket, vagy ilyen életkorú gyereket nevelő szülőt, és azt tapasztalom, hogy kapcsolati tőke nélkül szinte lehetetlen rávenni bárkit egy ilyen hosszú kérdőív kitöltésére.

- Úgyhogy először is, nagyon szuper lenne, ha lenne köztetek olyan, akinek ekkora a gyereke és részt tudna venni. Ez esetben légyszi írjatok privátot, és elküldöm a részleteket! :)

- Másrészt olyan tippeket is szívesen fogadok, hogy szerintetek hol érdemes még keresgélnem.

(Fyi, az eddigi kálváriám: írtam már fb-posztot a saját fb-falamon, két kérdőívtöltős csoportban, a MensaHungarIQa-csoportban, beszéltem az általános iskolám igazgatójával, írtam még 25 általános iskolának, írtam köremailt a Nagyaládosok Országos Egyesületében, és a saját személyes ismerőseimet is zaklattam már, hátha van egy megfelelő életkorú unokaöccsük. És voltak már, akik kitöltötték, de még mindig nem elegen...)

2021. máj. 30. 19:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
én felnőttként se lennék hajlandó 45 percet ülni egy kérdőív felett. egy átlag 12 évesnek kb 5 perc türelme van. le kell rövidítened ha azt akarod hogy bárki kitöltse.
2021. máj. 30. 20:11
 12/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszi mindenkinek a válaszokat és a tippeket! Lehet, hogy megpróbálkozom még a védőnővel, és hátha van helyi anyukás csoport is.

Az iskolai osztály azért nehéz ügy, mert mindenkit teljesen kikészített az online oktatás, év vége van, és senki se érzi úgy, hogy lenne erre kapacitása. És kell a szülők és az igazgató beleegyezése is.

Amúgy a téma pszicholingvisztika (nyelvelsajátítás és egyéb kognitív képességek kapcsolata).

Sajnos a kutatást nem én terveztem, nekem csak kiadta a témavezetőm, hogy gyűjtsek kitöltőket... Őszintén, én teljesen máshogy csinálnám, ha én terveztem volna a kísérletet. Szerintem is necces 45 percen keresztül untatni a gyerekeket, főleg úgy, hogy nem is tudok cserébe adni semmit...

#2 Hú, azt nem gondoltam volna, hogy valaha pedodfíliával vádolnak (fiatal egyetemista lány vagyok). Persze gondolom vannak creepy arcok itt gyakorin... de elég elszomorító, hogy egy sima egyetemi kutatás rögtön ezt az asszociációt váltja ki :((

2021. máj. 30. 20:14
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
kérdező, a kettes nyilvánvalóan semmit se olvasott el a kérdésen kívül, különben egyből kiderült volna hogy szakdogához kell kérdőívezned. nem te vagy az első, és nem is az utolsó. de hogy aki ezt összeállította, az se látott még közelről kiskamaszt, az tuti
2021. máj. 30. 20:16
 14/21 anonim ***** válasza:
94%
10-12 éves gyerekeknél már csak iskolai védőnő van, külön nem járnak velük. Bocsi, ilyen korú a gyerekem, de nem fárasztanám egy ilyen teszttel.
2021. máj. 30. 20:17
 15/21 anonim ***** válasza:
69%

Felnőttként se töltenék 3 percnél többet ezzel. Nem beszélve arról hogy nekem egyetemen volt olyan munkám ahol 2 órát kellett kérdőívezni, és azért 7000 ft értékű vásárlási utálványt kaptam, pedig a kérdőívezés egy tequila márkával volt kapcsolatban és meg is kellett kóstolni úgyhogy még ingyen be is csíptem (nem bírom a piát). Így még meg is érte.

Ne vesztegesd már mások idejét még ha 12 évesek is.

Csinálh egy egyszerű 5 perces kérdőívet. Én az egyetemen tanultam a fogyasztói magatartás órán kérdőívezést, és az volt az egyik alap tétele hogy rövidnek kell lennie.

2021. máj. 30. 20:52
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
#10 kell engedély, igen
2021. máj. 30. 22:09
 17/21 anonim ***** válasza:
84%

hát én visszakérdeztem volna témavezetőnél, hogy azért passzolja le az elcseszett kutatását, mert ő maga nem boldogul vele, de lusta átszervezni? mondjuk valszeg ez az oka annak, hogy nem járok egyetemre (illetve igen, de nem, hosszú sztori), úgyis kidobnának a harmadik nap XD

esetleg próbálj meg közvetve keresni gyerekeket, ne azt nézd, hogy a te ismeretségi körödben ki ilyen korú, hanem hogy ismerőseid közül ki ismerhet ilyeneket... az ismerősöd ismerősének ismerőse lehet hogy 11 éves hatosikreket nevel, sosem tudhatjuk (a végén még országos alanykereső programot csinálunk belőle XD)

2021. máj. 30. 23:30
 18/21 anonim ***** válasza:
#17 ez jó ötlet, volt osztálytársak közül ha van általános iskolai tanár pl, ő lehet tudna segíteni
2021. máj. 31. 15:53
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A 45 perc nagyon hosszú. Rövidítsd le kB 15-20 percre.

A szülő írásbeli engedélye szükséges mindenképp.

Ha iskolában teszed akkor az igazgató engedélye is szükséges

2021. jún. 2. 08:01
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

Milyen kérdőíved van neked, amit 45 perc! kitölteni???

Egyébként ne kamuzz, ha ennyi helyen "próbálkoztál", akkor lehetetlen, hogy valahol nem tudtál volna kitöltetni belőlük, plusz 18 év alatt a szülő beleegyezése kell minden ilyenhez - kivéve, amit nem pl oktatási céllal készítenek az iskolában.

Szimplán valami hlye vagy, aki 12-13 évesekre verné.

2021. jún. 2. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!