Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Hogyan reagálnátok,...

Szülők! Hogyan reagálnátok, ha a lányotok bejelentené, hogy katona akar lenni? Engednétek neki vagy nem?

Figyelt kérdés

A 12 éves lányom hivatásos katona szeretne lenni, a debreceni honvéd kollégiumban akar továbbtanulni, aztán csatlakozni a Honvédséghez.

Azt mondja, hogy majd szeretne külföldi békefenntartó küldetésekre menni a NATO-val Irakba, Afganisztánba meg ilyesmi országokba harcolni.

Ha ti lennétek ilyen helyzetben hogyan reagálnátok?

2021. máj. 11. 20:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
49%
Maga az, hogy katona legyen, azt engedném, a női katonák irodában ülnek és nem mennék háborúba. Amúgy nem venném komolyan, 12 éves csak.
2021. máj. 11. 21:50
 12/28 anonim ***** válasza:
72%

Nők is mennek háborúba...

[link]

2021. máj. 11. 22:07
 13/28 anonim ***** válasza:
71%
Hadd menjen. Majd meggondolja magat. Ha meg nem akkor úgyse tudod megállítani.
2021. máj. 11. 22:14
 14/28 anonim ***** válasza:
80%
Mire odakerül, még húszszor meg fogja gondolni magát. Amennyiben mégsem, természetesen támogatnám és tisztelném a kitartását. Büszke lennék rá.
2021. máj. 11. 22:39
 15/28 anonim ***** válasza:
89%
Semmit nem tehet ellene a szülő. Persze beleszólhat ,hogy melyik suliba menjen,mit tanuljon ,de ahogy 18 lesz azt csinál amit akar.
2021. máj. 12. 00:00
 16/28 anonim ***** válasza:
80%
Ok. Egyrészt ennyi idősen még bármikor meggondolhatja magát. Másrészt ekg egy biztos állas, ha valóban katona lesz, rengeteg támogatással, ami bizony hasznos a mai világban. Hagyd, majd az idő alakítja a dolgokat
2021. máj. 12. 06:30
 17/28 anonim ***** válasza:
18%
Odaadnam neki Borsa Brown Vegzet cimu konyvet. Egybol elmenne tole a kedve.
2021. máj. 12. 06:44
 18/28 anonim ***** válasza:
15%
Csak egy filmből vagy sorozatból látta hogy milyen katonának lenni. Majd meggonondolja magát
2021. máj. 12. 07:33
 19/28 anonim ***** válasza:
80%

Nekem apukám, aki 3 éves koromban meghalt, katona/határőr volt.

Gyerekkoromtól lány létemre katona akartam lenni, apa után. Középsulit is úgy valasztottam, belügyi rendészeti szakra jártam (igaz ez inkább a rendőrség), majd onnan a Nemzeti közszolgálati egyetemre. Katona lettem. El is kezdtem benne dolgozni, de 3év után leszereltem. Szerelmes lettem, családot akartunk, ami pedig nem összeegyeztethető ezzel a hivatással.

Ma már "csak" egy mezei könyvelő vagyok, átképeztem magam.

Szóval nem kell mindenkinek ítélkeznie, hogy majd kinövi, meg gyerek még meg stb...

Én nem bantam meg, hogy kipróbáltam. Sőt... sokmindenre tanított.

2021. máj. 12. 09:06
 20/28 anonim válasza:
39%

Én is az akartam lenni, de a szüleim nem engedték, azt akarták, hogy pszichológus legyek. Szeptemberben kezdtem az egyetemet. Kicsi korom óta arra vágytam, hogy katona lehessek, de csak a szemembe röhögtek. Szerintem kérdezd meg miért, te ismered, tudod milyen adottságai vannak,aztán majd néhány év múlva, pályaválasztásnál térjetek vissza. Fontos, hogy olyat csináljon, amit szeret. Ha gyerekem lesz, én is így fogom csinálni, szülőként neked kéne tudnod a legjobban, milyen a lányod.

20/l

2021. máj. 14. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!