Nem. Ha átver és máshol csinálja, az ő baja. Engedélyemmel nem fogja.
2021. máj. 8. 18:31
12/22 anonim válasza:
Nem! Mondom ezt úgy, hogy én ennyi idősen kezdtem el dohányozni majd 10 évig le sem tettem. A gyerekemnek viszont ezt nem szeretném, és nagyon igyekszem majd, hogy titokban sem vetemedjen ilyenekre mert undorító egy szokás.
2021. máj. 8. 18:39
13/22 anonim válasza:
Nem.
2021. máj. 8. 19:31
14/22 anonim válasza:
Nem. Nyilván amiről nem tudok, az nem fáj, és 14 évesen már nem vagyok ott mellette folyton, hogy minden lépését figyeljem, de ez nem ment fel a tiltás alól.
2021. máj. 8. 19:32
15/22 anonim válasza:
Az #5, a #8, a #9, a #10, a #11 és #12 miért lett lepontozva? Az érvelésük teljesen helytálló, a #1-essel pedig egyetértek, ha akar, úgyis szerez valahonnan, mert amit nem tudsz, az nem fáj... Persze szülőként tiltanám, de elmondanám az élettani hatását, és meggyőzni, hogy káros az emberi szervezetre nézve, függőséget okoz, elősegíti a tüdőrákot és egyéb tüdőbetegségeket... Picit ijessz rá, hisz még csak 14, nem hülye, bele fog gondolni, hogy ennek aztán van súlya. Ha pedig nem, akkor korlátozd napi 1 elszívására. Ezt csak akkor, ha minden kötél szakad.)
2021. máj. 8. 19:51
16/22 anonim válasza:
Nem! Ha dolgozna és felnőtt lenne akkor sem tetszene bár akkor már nem tudnék beleszólni.
2021. máj. 8. 20:40
17/22 anonim válasza:
Nem engedném. Egy 14 éves még azért elég sokat van otthon, így legalább akkor nem cigizne. Kevésbé tud rászokni, ha minden lépésére vigyáznia kell.
Saját tapasztalat. Azok a barátnőim szoktak rá masszívan, akik családi áldással a szülőkkel együtt szívták. Én szégyelltem és titkoltam otthon, figyeltem, hogy ne bukjak le, pénzt se tudtam szerezni rá, kisebb is volt a fogyasztásom, könnyebben is tettem le később.
2021. máj. 8. 21:04
18/22 anonim válasza:
Nem engedtem, de megoldottá az engedélyem nélkül is. Butaság azt hinni, hogy irányíthatod a gyereked attól a pillanattól kezdve, hogy nem vagy mellette 7/24ben
2021. máj. 9. 08:20
19/22 anonim válasza:
"Butaság azt hinni, hogy irányíthatod a gyereked attól a pillanattól kezdve, hogy nem vagy mellette 7/24ben"
A tiltásnak nem csak az a lényege, hogy ténylegesen ne tegye.
Irányt mutat abban is, hogy szerintünk mi a helyes viselkedés és a dohányzás nem az. Beszélni kell róla, indokolni, és nem támogatni csak azért, mert nem vagyok ott, hogy kiverjem a kezéből. A döntést ő hozza meg, nyilván, de az információk és a véleményem birtokában fogja ezt meghozni.
2021. máj. 11. 10:38
20/22 anonim válasza:
19!
Kapott információt. Nem csak tőlem, tőlünk szülőktől, hanem a háziorvostól is. Magasról tett rá. A véleményünkre is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!