Engednéd, hogy a 14 éves lányod cigizzen?
Figyelt kérdés
2021. máj. 8. 15:41
1/22 anonim válasza:
Nem...
De ha akar úgyis szerez valahonnan sajnos.
Tudom magamról, anyám nem adott pénzt, sem semmit, de a baratoktol mindig kértem, és adtak is
4/22 anonim válasza:
Az energiaital előtt vagy után?
Mi lesz a következő, engednéd, hogy a 14 éves lányod kérdés? Nem lehetne összeszedni, egyben kiírni?
5/22 anonim válasza:
Igen. Inkább előttem gyújtson rá és tudjam, mint hogy titokban csinálja és számonkérjem tőle. 14 évesen eltudja már dönteni akar e cigizi vagy sem. Elmondanám neki, hogy tisztában legyen a élettani hatásával, és ha vállalja, akkor nem fogom megtiltani. Nem a 14 évesen vagy 18 évesen fog múlni, ha cigizni akar.
7/22 anonim válasza:
Biztos hogy nem. Egy 14 éves még nem érzi a döntései súlyát. Erről szól a gyereknevelés, hogy egy szülőnek már több élettapasztalata van és ennek birtokában igyekszik terelni a gyerekét a megfelelő irányba. A dohányzás drága, egészségtelen és értelmetlen. Aki cigizik az hülye. A függőség pedig komoly dolog, ezt az tudja aki már tapasztalta. Leülnénk és komolyan elbeszélgetnék vele erről a dologról,mivel szülőként felelős vagyok érte és nem szeretném hogy már ilyen fiatalon rossz irányba menjen az élete. Felnőttként aztán azt csinál majd amit akar, az már az ő döntése lesz, nem fogok beleszólni az életébe csak ha a tanácsomat kéri. Addig viszont teljesítem a szülői kötelességeimet.
8/22 anonim válasza:
Engedném, mert így is úgy is csinálni fogja, ha akarja, de pénzt nem adnék rá.
9/22 anonim válasza:
A lakásban nem engedném. Ezen kívül ott gyújt rá ahol akar. Nem lehet megakadályozni, nem is szabad (nem akarom, hogy felnőttként egy idegbeteg lelki roncs legyen, mert a szülei...) 14 éves nagyon jól tudja milyen hátrányokkal jár a dohányzás. Ajándékként szülinapjára vagy karácsonyra minőségibb e-cigivel ajándékoznám meg.
10/22 anonim válasza:
Nem ! Majd akkor ha saját magának keresi meg a a rá valót .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!