Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves a gyereked, akiket...

Hány éves a gyereked, akiket már egyedül otthon hagysz online tanulás idején?

Figyelt kérdés
Azaz te elmesz dolgozni, a gyerek pedig egyedül van 6-7 órán keresztül.
2021. ápr. 7. 00:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én jelenleg 16 vagyok, így hogy most itthon vagyok egyedül az nem releváns, de engem már 9évesen is hagytak otthon 2-3 órára, ha úgy volt. Ha a jelen helyzetben lennék, akkor 10éves koromtól végképp itthon mertek volna hagyni, mindig is önállóságra voltam nevelve és az agyam is használatra van. Ha úgy veszem, velem 4 évesen volt olyan, hogy hamarabb keltem 1-2 órával, mint bárki a házban és akkor is tökéletesen elvoltam egyedül, kiskanállal nutellás kenyeret már akkor is tudtam kenni. Igaz, ebben a helyzetben voltak otthon, így ha valami bajom lett volna, a sírásomra felkelnek, de ha úgy vesszük akkor nem történt nagyon semmi, elvoltam már akkor is.
2021. ápr. 7. 03:52
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Még ovis a gyerekem de van egy húgom úgyhogy róla tudok írni. 13 éves és teljesen természetesnek veszik a szülők és én is hogy otthon van. A tavalyi online oktatásnál is így volt. Teljesen elvan egyedül. Reggel felkel, bemegy órákra, megcsinálja a házit és közben ha megéhezik akkor összedob valami egyszerűbb kaját és edz is. A szüleim elváltak, anyánkkal él aki reggel 6kor indul munkába és általában 4 körül ér haza de teljesen jól elvan ez idő alatt. Mondjuk ő kifejezetten olyan hogy igényli az egyedüllétet, élvezi ezt az időt. A szüleim engem már szerintem 9-10 évesen is otthon hagytak egyedül amikor nyár volt mert nem volt se nagyszülő se senki aki vigyázni tudott volna rám. Mondjuk tudták hogy úgyse fogok semmi olyan különös dolgot csinálni szóval bíztak bennem, elég felelősségteljes gyerek voltam. Fiatalnak hangzik de semmi bajom nem lett csak önálóbb lettem. A húgommal is ugyan így volt. Persze van olyan gyerek akit nem hagynék ennyi idősen sem otthon de azért egy 6 vagy 7. osztályos gyereket már simán otthon lehet hagyni, nem fognak semmi extrát csinálni. A húgom jövőre gimibe megy ráadásul kollégiumba, szép lenne ha ott kéne ülni felette és vigyázni rá.
2021. ápr. 7. 04:52
 13/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, teljesen megnyugodtam, szuperek vagytok! 🌸 Legyen szép napja mindenkinek!!!
2021. ápr. 7. 08:26
 14/18 Derjaderja ***** válasza:
85%

9-10 évesen már hamarabb értem haza a suliból, mint a szüleim a munkából. Pár órával, de hamarabb.

11-12 évesen nálunk már a fél osztály együtt ment a hévvel a suliba, onnan edzésre jártunk meg hévvel meg busszal, ahonnan a sötétben jártunk haza.

Kinti biztonság szempontjából más a világ, de értelmileg már ilyenkor simán vannak ilyen önállók a gyerekek.

Otthon simán maradhat, főleg, hogy ma már a kapcsolattartasi lehetőségek nagyon fejlettek.

11 éves azt hiszem törvényileg nem sétáltathat egyedül kutyát. Ezt nem kötekedésnek mondom, tudom hogy képes rá.

2021. ápr. 7. 10:05
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is 8-12 évesen már magamnak sütöttem főztem, mert anya reggel 7-től este 7-ig dolgozott heti 5 nap, apa meg külföldön volt. Tesóm szó szerint bezárkózott a szobájába, és walkmant vagy később discmant használva zenét üvöltetett a fülébe és ha szóltam neki a bezárt ajtón keresztül, akkor se hallott szóval kb egyedül voltam.

Akkor tanultam meg olyan gurmé kotyvalékokat csinálni, mint tejfölös rántotta, vagy sült paradicsom, illetve a mikrózott sajt 😁

Persze ez csak eleinte ment, aztán végre meg is mutatták hogy kell főzni.

Simán egyedül hagynék egy 10 év felettit, ha őt se zavarja.

2021. ápr. 7. 11:22
 16/18 anonim válasza:
100%
Az én fiaim 9 és 12 évesek, már tavaly is egyedül voltak otthon a digitális oktatás alatt. Sajnos férjemnek és nekem is olyan a munkánk amit nem lehet otthonról végezni. Én is megkaptam sok embertől, hogy nem félek otthon hagyni őket egyedül, én ilyenkor mindig válaszoltam, hogy de félek, viszont nincs választásunk , vagy dolgozunk vagy nem és akkor éhen halunk. Persze ilyenkor is jött az okoskodás, hogy én miért nem mondok fel stb., hát sajnos mi egy fizetésből nem tudunk megélni. Mindegy is ez van, már megszoktuk, mindig lesz olyan aki nálad okosabb, főleg azok az anyukák akik olyan szerencsések, hogy otthon lehetnek, na ők mindig kritizálni fognak. Ha a gyerekben megbízol, gondoskodsz róla, hogy el tudjon érni napközben, ismeri és betartja a szabályaidat, akkor nyugodtan otthon lehet hagyni.
2021. ápr. 8. 10:17
 17/18 anonim válasza:
100%
Az enyem 12 es egyedul szokott itthon lenni egy heten 2 vagy 3 napot. Nagyi 5 percre dolgozik Nagybátyó szinten tehat nagy baj nincs. Elvezi is kulonben csalodast pedig sosem okozott. Kopkopkop
2021. ápr. 8. 16:20
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
15 és 17 évesek, szóval ezzel nincs probléma, inkább a reggeli elalvás a gond. ha nem vesznek részt online órán, egyből küldik az értesítést a tanárok
2021. ápr. 11. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!