Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van ez? (bővebben lent)

Miért van ez? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Van egy 13 éves lánytesóm és amióta a szüleim elváltak mindig mindenben elkényeztetik (mondjuk korábban sem volt semmi, ahogy vele bántak), már teljesen el van kapatva. Bármiben vita van, mindig neki van igaza (még üti is a másikat), hiába, hogy hajmeresztő hülyeségeket állít... Kb. napi 16-18 órát nézi a tévét, mert ő nem kapcsolja ki, zenecsatornákat hangosan hallgatja, így nem tud az ember mellette például olvasni, zenét hallgatni. Múltkor az jutott az eszembe, hogy a zenét is fülhallgatón keresztül hallgassam, de így is az övét hallani. Ha szólok, hogy vegye lejjebb, csak csúnyán beszél. Nagyon sok ilyen dolog van, nagyon csúnyán beszél, az a jelzők, amiket használ, már szinte minősíthetetlen, de anyám is ugyanilyen hibás, mert mindent ráenged. Most is folyamatosan az egyetemmel szekál, lehet nem is engedem, hogy segítsen a felköltözésben. Ballagási pénzem is odaadtam neki, aztán elköltötte lassacskán és most is én vagyok a rossz, mert megemlítem, hogy így nehéz az iskolakezdés... :S Azzal jött, hogy nyáron van diákmunka (felvételiztem, de nem vettek fel, mert felsőoktatásba jelentkeztem, erről ennyit), meg csak a diákhitelt hajtogatja. Most visszarakott a kisszobába, ami régen volt az enyém, tesómmal szinte közös a légtér, csak egy függöny van, és rettenetesen idesegít a viselkedése. :(

A legutóbbi eset eléggé durva volt, reggel is anyám ezzel nyitott. Tévéztem éjjel és éjfél - fél 1 közt kimentem a mosdóba, de tesóm szemmel láthatóan fél és amikor elindulok jön utánam. Rettenetesen idegesít, mivel nem szeretném, hogy ott álljon felettem, ha van ekkora szája, akkor igenis menjen ki, nem a másikon kell élősködni. Aztán bezavartam, rázártam az ajtót és torka szakadtából ordított, anyám üvöltött, hogy én őket nem hagyom aludni, talán a mosdó olyan hely, ahova nem járunk a másik után... Anyám szerint én vagyok elviselhetetlen. Most akkor mi van? Szerintem ők azok, akik teljesen furák, de azért kérlek adjatok tippeket! :D:D

Ne haragudjatok, hogy ennyit írok (lehet rossz csoportba került:( ), de tanácsot és segítséget akarok tőletek kérni, mert folyamatosan minden miatt engem szapulnak.

Köszi.

F

2010. aug. 18. 10:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igazából tanácsot nem igen tudok adni,de hidd el anyukád még inni fogja ennek a levét,most 13 éves nem adok úgy 2 évet és iszonyú lesz otthona helyzet,mikor a kisasszoyn menne 15 évesen a buliba anyuka meg akarja elengedni.

Ha jól vettem ki,te most fogsz elköltözni a házból szóval te már ne is nagyon foglalkozz ezzel egyszer üljél le anyukáddal,hogy ő,hogy látja,hogy milyen a hugod,meg nem-e kcsit elkényesztetett,meg,hogy mi lesz így később?!

Aztán ha nem használ akkor hagyd rá és majd az évek elteltével megkátjuk,hogy mi is lesz ebből.

Kívánom,hogy ne legyen így,de őszintén anyád is megérdemli,ha ez lesz.

Sajnállak és kitartás :)

2010. aug. 18. 11:05
 2/13 A kérdező kommentje:

Leültem vele beszélgetni már, akkor teljesen értelmesen megbeszéltünk mindent, aztán utána mintha egy más ember állna előttünk. Egyszerűen már nagyon elegem van belőlük. Ha én kérek tőle valamit, hogy mondjuk csináljon enni, nekem nem csinál, azzal jön, hogy hány éves vagyok, bezzeg ha az élettársa kéri, akkor neki ugrik. Neki tálcán viszi be, nekem meg szól, hogy ne morzsáljak... Szerintem ez is annyira nonszensz dolog.

Tesómmal ő eddig nem szívta meg, amikor például éjszakás volt, akkor itt aludt nálunk 4 barátnője, mondanom sem kell, hogy fél 3-kor feküdtek le és én voltam a rossz, amiért átjártam megnézni, hogy mit csinálnak...

A másik az, hogy anyám folyamatosan azzal jön, hogy el lehet költözni. Nekem hiába mondja, hogy nagyon sok mindenben hasonlítok rá, szerintem már egyáltalán nem, szerintem ő változott meg. A családban szerinte mindenki hibás, ő nem mondja, hogy ő jó, de akkor mégis miért ilyen?

Egyébként nem bánom, nyerje meg tesómat, ha így elkapatta... Én kértem, hogy a két szoba közt ne függöny legyen, hanem minimális költségen tegyünk valamilyen falat ide (gipszkarton), aztán az lett a vége, hogy én nem értem meg, hogy mennyi pénzből kell megélni. Tesóm meg naphosszat szobakutyákat néz a neten, hogy milyet vegyen... Ez hol normális??? Egyszerűen a családban is azt mondják, hogy anyámra hallgatni kell, de így??? Nem azért, de ameddig suli volt, addig nem ezeket kellett elviselni, hanem "lefoglalt" az, hogy tanulni kell...

2010. aug. 18. 11:15
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Pofon? Vagy csak minimális ideig legyél otthon (Barátok,mozi,buli,fagyi,barátnő,lógás stb)
2010. aug. 18. 12:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Fú, ez elég durva. De a szüleidnek lesz rossz később, mert ha már most mindent így ráhagynak, akkor elég kezelhetetlen lesz, mondjuk 2-3 év múlva :D

De te nemsokára egyetemre mész! Elköltözöl? Mert akkor ezt a pár hetet [nem tudom mikor kezdődik az egyetem], már ki lehet bírni :)

2010. aug. 18. 12:50
 5/13 A kérdező kommentje:

Ki lehet valahogy bírni, ameddig másik szobában voltam, akkor jobban ki lehetett bírni, de most már nehezebb, hogy szinte közös a szoba. Barát nem sok van, ide nem jön fel miatta senki, mert mindenkinek olyat szól, ami nem szalonképes, ha lemegyek sétálni, akkor folyamatosan anyámat hívja, hogy én őt itthon hagyom, nincs, aki vigyázzon rá, stb., stb., stb.

Arra, hogy pofon... nem tudom, mit írjak... :D Van, hogy elkezd ütögetni, ordít meg vinnyog, és olyankor visszaadom neki, aztán én vagyok a hibás, aki bántja a kisebbet, holott ő kezdi... Volt, hogy magában ordítozott, csapdosta, verte magát, hogy ott legyen a nyoma, meg hallják a szomszédok, szerintem nagyon rafinált, szerintem ez már undorító dolog.

El fogok költözni, rokonnál fogok lakni, nem bejárós leszek, így általában csak hétvégére fogok hazajönni.

2010. aug. 18. 13:43
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

Szia!!!

Légyszi kort és nemet!

2010. aug. 18. 14:13
 7/13 A kérdező kommentje:
Ott a végén az, hogy F, am 18. :D
2010. aug. 18. 14:16
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát...Nem tudok sokat segíteni de sajnállak nagyon..

Nekem is van két tesóm akik fiúk és ehez hasonloan viselkednek.

Ha akarod akkor irjál nekem privit és akkor leirom hogy pontosan az "ehez hasonloan" alatt mit értek:)

L

2010. aug. 18. 15:25
 9/13 anonim ***** válasza:
50%

Szia!!!

Az vagyok ai a korod és a nemed kérdzte!

Ötetem:

Amikor a hugod szekél,idegesit...Azt mondod neki:"Figyelj hugi!!!Nem tudom mi van veled mostanában, de ez nem mehet így tovább!! Megsértettelek vagy mi??? Mert amit csinálsz az nem normális!!! Vedd már észre magad! El vagy kényesztetve! Te vagy a kiskedvenc!!! Tudom hogy kamaszodsz és nehéz az élet... De légyszíves ne engem idegelj ki!!! Haggy békén a továbbtanulással! Én életem azt csinálok vele amit akarok! Képzeld vannak terveim!!! És ha megkérhetlek fejezd ezt be, mert ez hosszú távon senkinek nem lesz jó! Tudom nehezen viselted Anyuék válását! Hidd el én is, de légyszives próbálj meg visszatérni a földre!!!"

Én valami ilyesmit mondanék neki!!! Am ez mióta tart nála?? Csak a válás óta? Vagy azelőtt is már kezdett megváltozni? Anyukáddal is beszélni kellene de azt 1 kicsit finomabban!! Nekem nincs hugom de van egy nálam 6 és egy 9 évvel idősebb bátyám! Szerencsére nálunk ilyen probléma nincs!! Remélem tudtam segiteni! Probálj meg hattni a hugodra és Édesanyádra is!!

Remélem tudtam segíteni!

Egy 11 éves lány!

2010. aug. 18. 15:50
 10/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi, jól hangzik amit leírtál, de már próbáltam ezerszer beszélni vele, valahogy sosem tudtam rá hatni. Ő nem engedi, hogy például a gépét megcsináljam, de folyamatosan velem ordít, hogy lassú a gépe... :/ Akkor az is idegesít, hogy például sehova nem tudok menni a lakásban, mert folyamatosan magát fényképezgeti (tükör, vagy pózolgat), smár egyszerűen idegesítő... Anyával felesleges beszélnem, ha meg is érti, 1-2 óra múlva megint máshogyan viselkedik és szerinte én nem érdemlem meg azt, hogy kedves legyen velem, vagy hogy elém tegye az ételt... Sajnálom, hogy ilyen lett, rég nem nézem már annyiba (ilyenek miatt), amennyibe korábban, rég nem úgy gondolok rájuk... Amennyit lehet majd, más városban fogok tölteni, keveset velük és amint befejeztem a tanulmányaim, szerintem itt hagyom őket és nem mondom meg, hogy hova megyek... Ez azért korrekt lenne hosszabb távú ilyen viselkedés mellett, nem? Egyébként tesóm mindig el volt kényeztetve, mert ő a "kicsi", de ezt mondtam anyának, hogy helytelen, ő csak "kisebb" lehet, mivel már valaki 6 éves kora után már nem kicsi... :/

2010. aug. 18. 16:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!