Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Helyeselnéd, hogy intim...

Helyeselnéd, hogy intim részen szőrtelenítse magát a lányod?

Figyelt kérdés
13 éves

2021. febr. 9. 21:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan még nincs gyerekem, így nem tudom, mennyire releváns a válaszom, de természetesen ezt a magánügyeként kezelném. Ha hozzám fordulna azzal, hogy szeretné, természetesen tanácsokkal látnám el, és megvenném neki a szükséges eszközöket hozzá (borotva, gyanta, amit szeretne). Én ha jól emlékszem 14 éves korom körül kezdtem intim tájékon is szőrteleníteni. Édesanyám nem csinált ebből nagy ügyet.
2021. febr. 10. 09:22
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

Nem ellenezném, de nem is helyeselném. Ezt értsd úgy, nem mennek oda biztatni, hogy kezdje el, de ha kérdése van, beszélhetünk róla, ha kell valami szóljon. De ha nem mondja el, én úgyse lesegetem, hogy leszedte-e vagy sem, ő dolga. Ha meg véletlen rányitok, max meglepődök, de nem veszek össze emiatt vele, meg nem kezdem el tiltani.

Nem csak azért lehet szőrteleníteni, mert valaki látni fogja. Pl én szőrtelenítem télen a lábam, a franc se látja, viszont ha nadrág alá harisnyát húzok, akkor beleakad a szőrbe és húzza, ha nem szedtem le a szőrt. Na meg jobban tetszik, ha nincs bundám.

Na ilyen az intim szőrtelenítés is. Ránéz, nem tetszik, hogy kilóg a bugyiból, zavarja menstruációkor, hogy nem tud minden betét cserekor lefürdeni, ottmarad a vér a szőrbe, ha nincs szőr, akkor még könnyebb tisztán tartani napközben törlőkendővel. (Persze, tudom a zuhany a legjobb tisztálkodás, de bent van a suliba akár nyolc órát, azok közt lehetetlen tusolni)

2021. febr. 10. 11:56
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
Ha tiltod, megcsinálja majd a tudtodon kívül, ott úgyse tudod leellenőrizni. Inkább magyarázd el neki, mit és hogyan kell, nehogy véletlenül megvágja magát.
2021. febr. 10. 14:53
 14/21 anonim válasza:
88%
Természetesen igen! Ha zavarja a szőrzete, akkor szőrtelenítsen nyudotan.
2021. febr. 10. 17:01
 15/21 anonim válasza:
88%

Én bizony nem tiltanám. Semmit nem érsz el a tiltással. Ugyanúgy elkezdi majd borotválni, ha tiltod, legfeljebb titokban fogja tartani. Ami a tiltás egyik kockázata az az, hogy nem biztos, hogy megfelelő szerszámokkal (pl. más által használt borotvával) és módszerrel fogja végrehajtani a dolgokat.

Ha cikinek érzi a szőrt, annak akár nyomósabb oka lehet. Lehet hogy a szőr miatt gúnyolják a suliban. Ha valóban ez van, akkor minél később engeded neki a borotválkozást, annál tovább gúnyolják a társai.

2021. febr. 10. 17:26
 16/21 anonim ***** válasza:
94%
Nem értem, hogy mi a logika abban, hogy egyes szülők tiltják a szőrtelenítést, mert hogy "korai". Ez mindenkinél teljesen más, nem kortól függ és manapság már teljesen normális, minden nő szőrtelenít. Akinek fekete, erősebb szőrzete van, annak általában korábban "kell" elkezdeni a szőrtelenítést. Én 11 évesen mentem el először anyukámmal a kozmetikusához, intim részlegen teljesen szőrteleníteni 16 évesen kezdtem, előtte csak oldalt szedtem le a bugyi vonalánál. Ennek semmi köze a szexualitáshoz, évek óta szőrtelenítem én is, és barátom sem volt még. Egyszerűen csak zavar és jobban érzem magam nélküle. Ha akarja, szedje le, semmi baja nem lesz tőle, de a tiltásnak úgyis az lesz az eredménye, hogy leborotválja majd magának.
2021. febr. 11. 11:18
 17/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem tiltanám. Nem is kellene engedélyt kérnie tőlem. 13 éves koromban kezdtem el menstruálni, zavart a szőr ezért leszedtem. Én nem csinálnék belőle nagy ügyet.
2021. febr. 12. 15:42
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Csak ha tényleg ő akarja és nem környezeti ráhatás miatt döntött így.
2021. febr. 12. 18:05
 19/21 anonim válasza:
85%

Igen, engedd neki! Ha neki így kényelmesebb neki és jobban érzi magàt tőle akkor miért ne csinálja.

Én nem tudtam ilyesmiről beszélni anyámmal, 12 évesen az osztálykiránduláson halálra cikiztek a szőrös lábam miatt. Azután évekig nyáron is csak hosszú nadrágot és főleg hosszú ujjú pólót hordtam mert a karom is elég szőrös volt ès féltem hogy amiatt is kigúnyolnak. :(

2021. febr. 12. 22:04
 20/21 anonim ***** válasza:
64%

Anyuka a kislányának: A nunid is ugyanolyan testrészed, mint a füled vagy az orrod

A lány már kamaszként: Anya szeretnék intim részen boro...

Az anyuka: So You've chosen death

2021. febr. 25. 19:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!