Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljunk ha a testvérem...

Mit csináljunk ha a testvérem számítógép függő?

Figyelt kérdés
19 éves és egyszerűen nem csinál semmit. Technikumi képzésre jár, tavaly érettségizett. Március óta itthon van és semmit nem csinál csak gépezik (eddig kolis volt). De egész nap csak a játékokat nyomja és üvöltöznek, kiabálnak a haverjaival. Elmenni itthonról nem nagyon tud mert él velünk olyan akire veszélyes ez a vírus, nem akarunk kockáztatni. Ha elvesszük a gépet alszik egész nap. Nem állhatunk felette, hogy folyton szóljunk, hogy,,ne aludj" mert munkába járunk, csináljuk a dolgainkat. Ha beszélgetni akarunk vele erről csak támad, hogy akkor mit csináljon? Elege van, hogy piszkáljuk, hagyjuk békén. Sokszor enni sem eszik inkább mert akkor megszakadna a játék. Ha wcre megy akkor visz magával telefont és videókat néz a játékról. Egyáltalán nem hajlandó tanulni, nem érdekli, kettes úgyis megvan aztán kész. Házimunkában semmit nem segít. Azért is szólni kell neki, hogy fürödjön meg. Erre azt mondja: Minek? egész nap a szobában ült, ő nem lett koszos. Egyszerűen már nem tudunk élni. Van hogy délután 2kor lefekszik, alszik este 8ig és utána játszik hajnal 5ig, 6ig. Természetesen közben kiabál és nem tudunk aludni éjszaka. Segítsetek légyszi mit csináljunk? Nem megoldás ha elvesszük tőle mert tényleg képes napokat átaludni.

2021. jan. 7. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Ki kell kötni a netet. Amúgy játékfüggő, amíg ő nem akarja abbahagyni, addig a fejed tetejére is állhatsz, játszani fog.
2021. jan. 7. 15:56
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
lehet depressziós, rájuk jellemző hogy nem érdekli őket a személyes higiéniájuk
2021. jan. 7. 16:14
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Mintha az én testvéremről írtad volna, én is aggódok miatta.

Szerencsére azért vele lehet beszélgetni, tanul is időnként vizsgákra. De a többi ugyanaz amit írtál:(

2021. jan. 7. 16:31
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ez nem durva, pedig én rendkívül kritikus vagyok.

Minek fürödjön minden nap? De komolyan, le se izzad, teljesen normális 2 naponta zuhanyozni, csak ebben az országban divat naponta. Szóval ti eljártok munkába, de neki otthon kell lennie, és zavar, hogy elfoglalja magát? Ha a kettes megvan, az jó, a legtöbben erre mennek, nem kell érte piszkálni. Játszik, oké, ha az teszi boldoggá hajrá, ha egész nap scifit olvasna az is rendben lenne, és az is, ha egész nap fekvőtámaszozna.

Az egyetlen ami durva a kiabálás, na azt sürgősen le kell dumálni vele, hogy kezdjen el suttogni, vagy sajátpénzből szigetelje a szobája falait!

Mit lesitek, mikor eszik? Nem kell neki tartalékolni, majd eszi ha marad, ha meg nem, nekiáll ő főzni, ha éhes lesz, vagy féltek hogy elfogy?

Azért ez már túlzás, amit csináltok, egyedül a kiabálásért kellene letolni, de azért nagyon, nem zavarhatja esténként a dolgozókat hangoskodással. Ne a játékra élezzétek ki, hanem erre, ez egy teljesen normális elvárás. Szerencsétlen be van zárva hónapok óta, még jó, hogy megmaradt valamennyi esze.. Sokat javítana a dolgon, ha adnátok neki pénzt és őt küldenétek vásárolni, mert esélyesebb, hogy túlélné a vírust, mint mások, így lenne feladata és ki is mozdulna.

2021. jan. 7. 16:33
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

4es: Igen mi eljárunk munkába ez a dolgunk, vírus ide vagy oda ez a megélhetésünket szolgálja mert ha nem járunk dolgozni nem a koronába halunk bele hanem éhenhalunk.Csavarogni mi sem járunk el. Max szabadtéren futni, de ő azt sem hajlandó. Azért szeretnénk, hogy minden nap tisztálkodjon mert olyan szinten hergeli bele magát a játékba meg ahogy kiabál izzad folyik róla a víz, amúgy is izzadós típus. Ugyanabban a ruhában van éjjel nappal 3 napig is akár. Szerintem ez nem oké. De köszönöm neked is a választ, mindenkinek ment a zöld kéz!

2021. jan. 7. 16:57
 6/10 A kérdező kommentje:
A kiabálás zavar minket is a legjobban, de nem tudjuk leállítani. Mindig mondja, hogy jó csöndben lesz, de 10 perc múlva megint üvölt mert olyan szinten belefeletkezik a játékba, hogy se kép se hang, teljesen kizárja a külvilágot. Sokszor azt sem veszi észre, hogy bemész és ott állsz mellette már percek óta annyira átszellemül. Nem veszi észre saját magán, hogy mennyire hangos.
2021. jan. 7. 17:00
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Hagyjátok rá. Én 30 évesen pont ilyen életet élek, mint a tesód. 2 éve nem csinálok semmit, csak játszok gépen. Csak annyi különbséggel, hogy én megtehetem, mert olyan anyagi helyzetben állok, hogy nem probléma, hogy nem dolgozok és saját lakásomban csinálom ezt. Viszont én már kezdem belátni, ez nem az a élet, amit akarok tovább folytatni. Jó volt 2 éven át, de még most is jó, de érzem, nem haladok előre az életben. Nincs családom, nincs senkim. Számítógépezéstől meg nem lesz nekem jobb az életem, mármint belsőleg. Testvéretekkel se foglalkozzatok, hagyjátok rá, hogy gépezzen, meg azt csináljon amit akar, majd ő is ráfog jönni idővel, ez nem az élet, amire ő vágyik. Saját tapasztalatból mondom, hogy tényleg jó érzés, hogy ha anyagilag úgy áll az ember, hogy megteheti nem csinál semmit, és nem megy sehova, csak gépet nyomja, előbb utóbb megunja és rájön van kint egy hatalmas nagy világ. Persze sokan irigykednek ezért rám, de én szívesen elcserélném ezt az anyagi biztonságot adó semmit mondó életemet, egy olyan életre, amiben van feleségem, gyerekem, amiért van életemnek létezése, célja, aki szeret és akit én is szerethetnék. Tesódnak mondhatok bármit is, 19 éves már, ha ő nem érzi azt, hogy ez nem jó amit csinál, tehetek bármit nem fog lépni. Eljön nála majd az a pont is, amikor többre vágyik, mint számítógépezés. Nekem elhiheted ezt tényleg. Én is elfogok menni valami helyre dolgozni, hogy emberek között legyek.
2021. jan. 7. 18:07
 8/10 anonim ***** válasza:
68%
#7 hogy hagyják rá, ha az egész családot ébren tartja este?? te elolvastad amit a kérdező írt?
2021. jan. 7. 19:54
 9/10 anonim ***** válasza:
79%

19 éves. Március óta otthon van.

Ha jól értem, akkor nem tanul.

A gond ott van, hogy nagyon ráér a srác.

Amennyiben nem tanul, és otthon szeretne lakni, akkor el kell kérni tőle 40-50e forint rezsit, és nem kell neki sem ruhákat, sem egyéb mindenfélét vásárolni, illetve nem kell fizetni a telefonszámláját.

Ha ennyire rá ér, akkor keressen munkát és legalább tartsa el magát.

Eredmény: lesz saját kereste, megismer új embereket, új közösségeket, megtanulja a pénz és az idő értékét, és rá fog jönni, hogy mennyi időt cseszett el feleslegesen a gépezéssel.

A gond nem a sráccal van, hanem a ti közegetekkel aki hagyta ezt.

2021. jan. 21. 12:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Már hogyne tanulna, csak egyetemen van és nem töri magát az ötösért(nekem ez jött le)
2021. jan. 22. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!