Eltiltanád-e a 15 éves lányod a legjobb barátnőjétől, ha nem szimpatikus neked a lány? Részletek lent.
Van egy 15 éves kitűnő tanuló, visszahúzódóbb, kicsit álmodozó gimis lány, aki összebarátkozott egy ugyanilyen korú, nem túl jó tanuló szakközepes lánnyal. Mindketten éretlenebbek a koruknál, a pasizás nem érdekli őket, csak szeretnek sétálni, néha gyerekes csínyeket követnek el (pl. telefonbetyárkodás). A szakközepes lány ellen az a kifogása a szülőknek, hogy néha használ csúnya szavakat (a szülők ugyanúgy beszélnek néha csúnyán), meg az, hogy nem tanul jól. De nem drogozik, nem iszik, nem pasizik ő sem.
A gimis lány tanulmányi eredménye nem romlik továbbra sem, néha segít a szakközepes lánynak a tanulásban, bár neki nem javul lényegesen a tanulmányi eredménye. Viszont a gimis lány kicsit talpraesettebb lett, kinyílik előtte az addigi burok-világ, szeretne nyári munkát vállalni a barátnőjével együtt, pl. újságkihordást, mert az nagy kaland, természetesen a szülők ezt nem engedik meg, mert milyen alja dolog az már (!).
Szülőként mit tennétek ebben a helyzetben? Mármint ha ennyire nem szimpatikus az új barátnő, és inkább egy hasonló habitusú, jó tanuló, visszafogottabb lányt szeretnétek a lányotok barátnőjének? Egyáltalán bele lehet még szólni ebben a korban a barátkozásba? Mások ilyen korban már pasiznak, de mondtam, hogy későn érő típusokról van szó.
Plusz adalék: a gimis lány szülei szerint a szakközepes lány leszbikus, mert karon fogva járnak, néha csikizik egymást poénból meg viháncolnak, és szerintük a szakközepes lány megfertőzi (sic!) a leszbikusságával a gimis csajt.
Egyszer 25, utána már 27 éves. Gyorsan öregszel.
Kamu a sztori.
Amikor először leírtam ide a történetet, 25 voltam. Amikor egyszer kommenteltem, az már 2 évvel később volt, amikor 27 voltam.
Sőt -- most kapaszkodj meg! -- most már 28 vagyok! Na, erre varrjál kabátgombot!
28/N
2010-ben írta h 25,
2012-ben hogy 27,
és idén, h 28...
Mi a gond?
Az elején (1-3. oldal) megfordult a fejemben, hogy a kérdező gimis, csak sokat olvas, mint mondta, és jó a fantáziája...
Mert az elején úgy írtam, hogy kicsit visszamentem az időben, mintha tényleg most lennék gimis.
De miért olyan hihetetlen ez a történet, hogy képzelődő gimisnek hisznek? :D Tényleg megtörtént.
Egyébként hogy most mi a helyzet: mint írtam, az említett lánnyal elsodort bennünket az élet, de ennek ellenére életem egyik fontos személyeként tekintek rá. Egyéb téren meg (párkapcsolat) nem sok jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!