Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kihez forduljak segítségért?...

Kihez forduljak segítségért? Vagy "nem az én dolgom"?

Figyelt kérdés
Szomszédunkban van egy 12 éves lány. Az anyja külföldön dolgozik, az apja évekkel ezelőtt meghalt, a mamája lakik vele. Teljesen tojik rá mindenki. A mamája iszik, nem keveset és a lány ilyenkor nem érzi magát biztonságban vele. Erről az anyja tud, de nem foglalkozik vele. Sűrűn jön át hozzánk (lányomnak is barátnője amúgy) hogy a mamája megint reszeg. Nem főz rá, azt eszik amit talál. Legfőképpen nem a mamát hibáztatom mert tudom hogy nehéz a kamaszokkal, ő pedig idős. De az anyja tehetne ellene. Neki hiába szólok, nem én lennék az első, nem változtat. A lányt viszont nagyon sajnálom.
2020. szept. 2. 14:24
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Hát ez gyámügy. Számomra teljesen egyértelmű.
2020. szept. 2. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Gyámügy, vagy családsegítő.
2020. szept. 2. 17:19
 3/5 anonim ***** válasza:
82%
Gyámügynek kell szólni, azért 12 éves még éppcsak kiskamasz, szüksége lenne egy családra.
2020. szept. 2. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:
65%

Tényleg milyen jó lenne annak a 12 évesnek nevelőotthonban a sok c-típusú között...

Ha annyira aggódsz beszéld meg inkább az anyukával, hogy x összeget hagyjon neked havonta és akkor +1 személyre főzöl.

2020. szept. 3. 10:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
en megprobalnam befogadni, ha megengedhetitek magatoknak, nyilvan nem allandora, de hogy amennyit lehet, veletek legyen. ha berakjak intezetbe, sokkal rosszabb lesz neki, mint most, igy legalabb Te tudsz ra figyelni.
2020. szept. 3. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!