Milyen ruhákat engedtek meg 12-14 éves lányotoknak?
11
Csak nyugodtan, a te gyereked. A strandot ne keverjük már egy utcával vagy iskolával..
Ha nem zavar hogy kva lesz 16 éves korára,akkor engedj mindent.
Bár nem vagyok szülő, azért remélem, hasznos lesz a válaszom. :)
Nyilvánvalóan olyan ruhadarabokat viselhetne, ami megfelel az ízlésének, azonban másokét sem sérti meg vele, például mélyen dekoltált felsőt, haspólót, miniszoknyát, öv méretű rövidnadrágot nem hordhatna, s magassarkú cipőt sem engednék neki, maximum ballagásra.
Hajviseletbe nem szólnék bele, olyan frizurát vágathatna, amilyet szeretne, azonban nem festhetné a haját 14 éves kora előtt, onnantól kezdve viszont akár hupilila hajjal is mászkálhatna felőlem. :D
Sminkelést semmiképpen nem engedném neki 14 év alatt, utána is csak szolidan sminkelhetne, egyrészt, mert a bőrnek nem tesz jót, ha valaki minden nap bevakolja a fejét, másrészt az ilyen korú lányok hajlamosak túlzásba esni ilyen téren, amitől vagy rondák lesznek vagy kur_vásak... Kozmetikushoz pedig bármikor elengedném, amikor igényli, legyen mindig rendben az arca, meg ha úgy érzi, gyantáztasson; illetve a szemöldökét először igazítsa formára egy kozmetikus, utána szedje csak magának, mert katasztrofálisan tud kinézni egy elrontott szemöldök (sajnos tapasztalat). :D
A műkörmöt nem engedném neki 14 éves koráig, és akkor is csak jelesebb alkalmakra csináltathatna (ballagás, esküvő stb.), persze olyan 16 éves kora után már egyáltalán nem szólnék bele, mit csinál a körmeivel, azonban nagyon idétlenül tud kinézni egy kiscsajon egy 5 centis műkarom, nem beszélve arról, hogyha nem ápolja rendesen a körmeit, valamint nem jut el időben műkörmöshöz, undorítóan tud kinézni...
Piercinget, tetoválást pedig semmi szín alatt nem csináltathatna a gyerek 18 éves kora alatt (ezt csak azért tartottam fontosnak megemlíteni, mivel sok 14 éves kis fruska már köldök pc-ért meg septumért könyörög anyucinak, ami szerintem elég gáz), ez az egyetlen dolog, amiben nem lennék alkuképes.
Remélem, nem hagytam ki semmit. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!