Miért nem járhat egy 14 éves senkivel?
A kamaszkor alapvetően arról szól, hogy elkezd kinyílni az ember csipája, saját értékrendet kezd kialakítani, és igen, lázadni kezd.
A szabályok szükségesek, amennyiben ésszerűek, és az se jó, ha nő a gyerek mint a gaz, és mindent lehet nekik. Én ezt nem modernnek nevezném, hanem leszarósnak.
Akit az élet minden területén megpróbálnak bekorlátozni, az lázadni, hazudni fog, és mikor megnyílik neki a lehetőség, hogy ledobja ezeket a korlátokat, sokkal extrémebben fog élni a lehetőséggel, mint a többiek, akik elkezdhetik bontogatni a szárnyaikat reális keretek között. Ezért volt például, hogy nálunk akit amúgy nem engedtek el soha sehová, az az osztálykiránduláson úgy berúgott, hogy konkrétan hordozható állapotban volt.
Akinek meg mindent lehet, és nincs semmi korlát, az azt se fogja tudni, merre menjen, nem lesz előtte egy normális kép, hogy hogyan kéne viselkedni, és ezért fog megcsinálni minden hülyeséget, hiányzik neki a szülői iránymutatás.
Szerintem az a legjobb, ha a gyerek személyiségéhez, érettségéhez, és alapvető viselkedéséhez ( jegyek, mennyire segít otthon) vannak igazítva a szabályok, és amennyiben valamit nem lehet, el van neki magyarázva, hogy miért nem, és meg van beszélve, nem pedig lezárva egy "mert én azt mondtam"-mal.
De szerintem irtózatos naivitásra utal, hogy valaki azt hiszi szülőként, hogy azért mert ő szigorúan neveli a gyerekét, az majd engedelmeskedni fog neki, akkor is, mikor ő nincs jelen.
Akik lepontoznak, azok nem hiszik el, hogy amit írok, az úgy történt ahogy, avagy sértőnek találják a feltètelezèst, hogy azzal, hogy kijelentem, hogy rengeteg szigorúan nevelt gyereket ismertem akik titokban szexeltek/ittak/drogoztak, azzal valamilyen formában arra utalnèk, hogy az ő gyerekeik is ezt teszik?
Őszintén, nem ismerem se a szabályrendszereteket, se a gyerekeiteket, de az ész nélküli szigor pont annyira káros, mint a liberális nevelès, és attól, hogy lepontoztok, még nem teszitek meg nem történttè a tapasztalataim.
Nem mondom, hogy 14 évesen párkapcsolat kell egy gyereknek, pláne nem szex..
De aki fentebb azt írja, hogy nem engedi a 14 éves gyereket moziba, az megnézheti majd pár év múlva, hová vezetett a nevelése. De ne legyen igazam.
Ezt a sok általánosítást már emberek, nem unjátok még?! :D
Egy másik kérdésben egy válaszoló már leírta, de tulajdonképpen csak a saját tapasztalataitokat írjátok le újra meg újra észérvek nélkül és közben meg általánosítotok feleslegesen. Nem, nem feltétlenül lesz k***a gyerek csak, mert 14 évesen van barátja és nem, nem feltétlenül lesz akkor sem k***va a gyerek, ha tiltva van neki, ez mind csak sok értelmetlen általánosítás! Kb. mint, mikor a srác leírta, hogy egy házibuliban biztos lesz drog is, csak mert nála volt, na
pontosan ugyanezt csináljátok most ti is. Nevetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!