Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem járhat egy 14 éves...

Miért nem járhat egy 14 éves senkivel?

Figyelt kérdés
Egy másik kérdésről jutott eszembe.

2020. júl. 21. 00:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%

Imádom ezeket a sablonos hülye dumakat, hogy majd semmit se mond el, azt se fogod tudni hol van blabla. Ez most tök komoly? Mert ha egy 14 éves, általános iskolás gyereknek hagyod hogy nyugodtan pasizzon, csajozzon és akár szexeljen is, akkor az máris egyenes garancia arra, hogy meg fog bízni benned és mindent elmond? Jaj, ez aranyos. :) Épp csak egyáltalán nem biztos, hogy így is lesz.

Legjobb barátnőmnek is szuper "modern" szülei voltak, 13 évesen már pasija volt, le is feküdt vele, a szülők szerint nem volt ezzel gond, épp csak barátnőm ott verte át, ahol csak tudta őket. Suli után marad "plusz órán", ami azt jelentette, hogy elment a hapsijával csavarogni és még sorolhatnám. Egyszer lebukott, mert nem ott volt, amit mondott, akkor borult a bili és kiderült, hogy ez nem az első alkalom. De hát ugye, aki szerint nem a világ legtermészetesebb dolga engedni, hogy egy ilyen fiatal gyerek élje csak a privát kis életét, ahogy neki megfelel, annak össze-vissza fog hazudni a gyerek, bezzeg aki engedi..

Semmi garancia nincs arra, hogy akkor nem ver át! És mondom, ez csak egy példa a sok közül. Tudnék még hasonlókat mesélni, úgyhogy ne vedd készpénznek, hogyha engeded hogy kb azt csináljon, amit akar, mondván úgysem tudsz tenni ellene (ami szintén nem igaz), akkor majd maximálisan meg fog benned bízni és sosem ver át. Mese habbal.

2020. júl. 21. 01:42
 12/24 anonim ***** válasza:
59%

#12 Más dolog engedni, de közben nevelni is és teljesen más hagyni, hogy azt csináljon, amit akar. A barátnőd szülei valószínűleg a második opciót valasztották.

Nyílván egy kamasz nem mond el mindent, ez teljesen igaz, de ahogy már írtam az sem jó, ha tényleg mindent titokban kell csinálnia, mert mi lesz ha a szülők megtudják... Egy kamasz, ha szexelni akar megoldja, ahogy a piát is megoldja meg kb. mindent megold, de szerintem sokkal jobb, ha a szülő tudja kivel van együtt, kikkel barátkozik, stb., mert egyszerűen jobb és erre nincs alapos magyarázat, ez egy alap dolog.

2020. júl. 21. 02:16
 13/24 anonim ***** válasza:
51%

#12 Na és pont ezért kell amúgy, hogy tudd, hogy kikkel barátkozik, mert ha netalántán hazudik, hogy hova megy és nem találod, akkor van ötleted hol keresd, kiknél lehet. Logic.

[link]

2020. júl. 21. 02:39
 14/24 anonim ***** válasza:
39%

Két dolgot nem értek:

a. "járás" szóról miért asszociál rögtön mindenki a kefélésre?

b. (ha már itt tartunk...) Hogy gondolhatja komolyan bárki, hogy jó ötlet hagyni szabadosan élni egy 14 éves lányt? Igenis, ne kúrogasson már ennyi idősen, erre egyszerűen nincs "de". "De a kortársai..." - nem, a közhiedelemmel ellentétben a tizenévesek nagy hányada nem szexel jobbra-balra, viszont a hozzátok hasonló liberális "modern" szülők felfogása IS hozzájárul ahhoz a nyomáshoz, ami sokukra nehezedik ezáltal. Ez nem jutott eszetekbe? Hogy a lányotok "túllesz" rajta már 14 évesen, és másnap hencegve meséli el az osztályban, hogy ő már "felnőtt"? Az nem jut eszetekbe, hogy ilyenkor a sok kis éretlen hülye emiatt - a kisebbség miatt - cikinek érzi, hogy még szűz, és esélyes, hogy valami hülyeséget csinál ebből fakadóan? Nem, az a baj, hogy ti nem gondolkodtok nagyban, ti csak egy emberig láttok el.

Légyszives, ne a "neveléssel" vágjatok vissza - ami szerintetek nem elégséges egyébként - mert akkor sírógörcsöt kapok :)

Meg egy maradi megjegyzés... Nálatok láthatólag nincs különbség a szerelmi kapcsolatban és az azon kívül történő nemi aktus között. Nálatok előbbinek nincs értéke, gondolom éppen azért, mert ti is ilyen fiatalon már éltetek szexuális életet. De csak azért, mert ti nem tudtok értékelni valamit, nincs jogotok ezt elvenni mástól azáltal, hogy hülyeségekkel teletömitek a fejét.

EZÉRT kell a rendes szexuális nevelés. Ami nem annyiból áll, hogy "nesze óvszer, majd mondd meg kivel dugsz".

2020. júl. 21. 02:55
 15/24 Derjaderja ***** válasza:
65%

Ha szexelni, piálni akar, megoldja...

Csak ha normálisan neveled, nem csinálja ezeket 14 évesen, mert azonosul az értékítéleteddel.

Nálunk a 30 fős osztàlyból max 1 ember szexelt és 5 piált ebben a korban, abból 2 mondjuk egy boroskólát 3 hónapban 1x.

2020. júl. 21. 03:36
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
#16 Ezt írtam én is egy másik válaszomban, hogy egy normálisan felnevelt 14 éves nem fog szexelni, csak a baj az, hogy a gyakori kérdések népe szerint párkapcsolat egyenlő a szexel. Szomorú.
2020. júl. 21. 03:46
 17/24 anonim ***** válasza:
29%
Egy 14 évesnek még zacskóba kell szarni és azt szopogatni,nem járni meg ilyenek.
2020. júl. 21. 05:42
 18/24 anonim ***** válasza:
37%
Érdekes amúgy, itt gyakorin azt mondjátok teljesen nomális ha valaki 14 évesen pasizik meg szexel, elég idős már hozzá, de ha valakinek azt mondják a szülei hogy diákmunkázzon 16 évesen jöttök habzó szájjal hogy hogy képzeli hiszen a 16 éves még gyerek. Hogy is van ez?
2020. júl. 21. 06:33
 19/24 anonim ***** válasza:
59%

Hát, azért emlékszem én még rá, mikor 15 éve ennyi idős voltam, és bár akkor utáltam, hogy szigorúan vagyok fogva és kb. sehova sem mehetek (oké, én mondjuk a másik véglet voltam), ma felnőtt fejjel belegondolva az se normális, amit az ilyen liberális, "semmit nem tiltok, ès akkor majd nem csinálja és megbeszéli"- jellegű szülők gyerekei csináltak.

Általános 7.-8. osztályban példál már tök sokan szexeltek a "barátjukkal", a fél osztály cigizett, volt, aki bulizni is járt. Akadt felénk egy "banda", ott meg a huszonèvesek dugták a 14 éves lányokat, mert az volt a menő, a hülye szülök meg el is engedték öket ennyi időse este 8-9-kor a helyi idiótákkal.

És akkor ők voltak a "trendi" szülők mindenki szemében, viszont voltak ott rendesen kisiklások a gyerekek életében.

2020. júl. 21. 07:59
 20/24 anonim ***** válasza:
61%

Nem vagyok se szülő, se kamasz, 10 éve voltam 14.

Viszont megsúgom, hogy a legszigorúbb szülőkkel rendelkező osztálytársaim csinálták titokban a legdurvább dolgokat.

Iskola után "átmegyek az osztálytársnőmhöz tanuli", közben meg ment a pasijához.

Osztálykiránduláson mindig olyan részeg állapotok voltak, hogy le se merném írni :D

Pedig a saját szüleik szerint ők is jól nevelt, jótanuló, engedelmes gyerekek voltak.

2020. júl. 21. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!