Megsértődnétek, ha erre kérne a gyereketek?
Szóval anyuék venni akarnak nekem egy laptopot a 18. szülinapomra (ami ősszel lesz), én egyébként ezt az ötletet sem támogattam túlságosan, mielőtt valaki beleállna. Aztán említette anyu, hogy vehetnék magamnak a spórolt és beszállnának az árba. Nos én még a nyáron szeretném megvenni, és határozottan nem szeretném, ha annyira nagyon beszállnának az árába. A diákmunkás és az ünnepekre kapott pénzemből ki tudnám fizetni magamnak teljesen. És nem szeretném, hogy anyu csak azért mert apuval beszállnak az árába, beleszóljon a választásomba, úgy, hogy amúgy nem ért hozzá, hogy az amit kinéztem túl drága, miért nem nézek olcsóbbat, vagy valami ilyesmi. (Nem fél milliós laptopot néztem ki, árban 160 ezer alatt maradtam) És nem az az egyetlen ok, amiért magamnak szeretném fizetni, hogy nem akarom, hogy beleszóljanak. Tisztában vagyok vele, hogy mekkora áldozat lenne ez nekik anyagilag, mivel nem vagyunk a legjobb anyagi helyzetben, jó, nyilván nem tragikus a helyzet, lehetne rosszabb is, de na. Én igazából régóta szeretnék laptopot, viszont nem örülnék ha a szüleim fizetnék. Azt sem akarom, hogy beszáljanak az árba, mert őket ismerve tudom, hogy nem minimálisan tennék, ha már szülinapi ajándéknak szánják. Nem, egyszerűen nem akarom, hogy ennyit költsenek rám. Egy csomó dolog van, aminek jobban örülnék tőlük, és sokkal olcsóbb lenne nekik. Csak nem tudom, hogy mondjam meg úgy, hogy ne bántsam meg őket.
Ti megsértődnétek/megbántva éreznétek magatokat, ha az előre megkérdezett ajándékra azt mondaná a gyereketek, hogy ne költsetek rá annyit? Egyáltalán hogy mondjam meg, hogy nem szeretném, hogy ők vegyék meg?
Nyugodtan mond el, kb így ahogy ide leírtad.
Magamból indulok ki és én baromi büszke lennék bármelyik gyerekmre, amiért nem a “sült galambot” várja, hanem tesz a vágyaiért, álmaiért.
De mindenképp mondj nekik alternatívákat, hogy mi legyen helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!