Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy hozzam fel anyunak a...

Hogy hozzam fel anyunak a füllyukasztást megint? 17l

Figyelt kérdés

Szóval ő valamilyen szinten ellenzi, de már fogjuk rá, hogy beletörődött. Eddig a fülimben összesen négy fülbevaló van. Abból kettő babakorom óta, az ugye az első pár, a bal fülcimpámban van még plusz egy, meg még egy szintén a bal fülemben, de az a porcban. És amikor a porcban lévőt szúrattam, három és fél éve, megígérte, hogy ha már begyógyúlt viszonylag normálisan, és nem fáj, akkor szúrathatok megint fület. Jó, pár hónap múlva megtörtént, erre anyám halasztotta, hogy majd a nyáron, ami ugye két évvel ezelőtti nyár lett volna. Csakhogy neki közbejött akkoriban egy betegség, ami miatt kb másfél évig kiesett a munkából. Ezalatt szintén nem lett lyukasztva a fülem azzal, a címszóval, hogy neki nincs rá pénze. Én meg mondtam, hogy jó, akkor kifizetem magamnak spórolt pénzemből, ami egyébként ünnepekre kapott ajándék volt a rokonoktól és diákmunkás pénz, de neki velem kell jönnie, mert tizennyolc alatt nem csinálják meg a környéken sehol szülői beleegyezés nélkül. Erre a kifizetem magamnak opcióra is az volt a válasz, hogy de neki nincs rá pénze... Egyébként halkan megjegyzem, hogy ha két napig nem cigizik akkor megoldható lett volna részéről is, ha már annyira ő akarja kifizetni, na mindegy...

Azóta valahányszor szóba jött mindig halogatva lett részéről. Ugye én kolis vagyok, ott sem tudom megcsinálni szülői beleegyezés nélkül, max ha találok koliban valaki lelkes egyént, aki bárkinek bármikor hobbi jelleggel szúr piercinget/fülbevalót, de az nyilván nem lenne túl higiénikus. Nem tudom, nem vagyok elég merész, ahhoz, hogy egy szájvízzel fertőtlenített biztostűvel átdöfje valaki velem egyidős a fülemet és aztán valami hasonlóan szakszerűen fertőtlenített, ki tudja milyen anyagú fülbevalót bedugjon a lyukba. De mondom, lehet velem van a baj.

És ugye én nem vagyok itthon, szóval helyben anyunak kéne időpontot kérnie, de ugye hétvégére nincs időpont, hétköznap nem vagyok itthon, iskolai szünetekben meg valahogy anyám mindig halogatja. Viszont mostmár nagyon unom, hogy három és fél-két éve várok valamire. Szóval ismét szóba akarom hozni. De annyi különbséggel a két évvel ezelőttre beígért egy plusz fülbevaló helyett kettőt szeretnék a jobb fülcimpámba. Viszont kéne hozzá anyám is, mivel itt nálunk helyben nem csinálják meg nekem szülői beleegyezés nélkül.

Szóval hogy hozzám ismét szóba?

2020. júl. 10. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Viccen kívül, ha már tudtál várni erre 2-2,5 évet, akkor nem lenne egyszerűbb megvárni, amíg betöltöd a 18-at és anyukádtól függetlenül lyukaszthatsz még amennyit csak szeretnél? Értem, hogy szeretnél már végre túllenni a dolgon, de azért ez nem tűnik annyira sürgős problémának.

Egyébként ha nagyon nem akarod megvárni a nagykorúságod, akkor szerintem csak állj elé, hogy akkor te most nyáron szeretnéd ismét lyukasztani a füled, kifizeted a spórolt pénzedből, csak ő jöjjön el veled. Most nyári szünet van, hétköznap is tudsz menni, csak megoldható a dolog.

2020. júl. 10. 13:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam, hogy most nyár van, meg tudom oldani. Legközelebb, amikor ismét lenne rá biztosan időm, és már nem kell az engedélye, az a jövő nyár lenne.
2020. júl. 10. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Istenem, bár ilyen lenne az én lányom is 10 év múlva:)

Anyukádnak szerintem fogalma sincs, hogy milyen rohadt nagy mázlija van veled, komolyan! Kolis vagy, diákmunkázol, kb magadat látod el, türelmes vagy, gondolsz anyukádra és a jogos felháborodásodat is visszafojtod, spróolni igyekszel neki a magad kárára évekig! és annak ellenére, hogy helyetted szenvedélybetegségre költ és évekig halogat megígért apróságot, apró kiadást, apró befektetést igénylő dolgot, te teljes mértékben tisztelettudóan beszélsz róla!

Ennyit arról, hogy a jó és gondos szülőknek vannak szuper gyerekei, tök véletlen random a leosztás és nem a "nevelés" alakítja a személyiségüket, különben ez a gyerek a cigifüggő, nemtörődöm, kolibaadó, nem gondoskodó, gyerekén spóroló anyja által nevelve borzalmas személyiséggel rendelkezne, de nem.

Egyszerűen legyél őszinte és mondd el neki, hogy szuper lánya van, vártál rá majd 3 évet, szedje össze magát, te már elintézted az anyagi részét, kinézted a fülbevalót, a helyet, már csak időpontot kell választania, te ezt megérdemled(ennél jóval többet is érdemelnél egyébként!). Ne hagyd annyiban a dolgot!

2020. júl. 10. 14:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A többiek jól írták, csak állj elé, csináltasd meg, ha szeretnéd. De adhatok egy tanácsot? Célszerű lenne megvárni az őszt, a strandolás miatt. Mert ugye nem túl higiénikus, ha víz éri hat hétig, főleg, ha porcba szúratsz. Ez csak egy gyakorlati tipp, természetesen, nem a füllyukasztást ellenzem.
2020. júl. 10. 20:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy strandolok idén. Családdal nem járunk, és már nincs olyan baráti társaságom, aki szeret strandolni, egyedül meg uncsi:)
2020. júl. 10. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!