Mit tennétek a helyemben - hogyan lehetne őket szétrobbantani?
A gyerekem alapvetően egy teljesen normális, átlagos kamasz, de egy ideje van egy jóbarátja, aki viszont nem az. Tipikus rossz társaság, elszökik otthonról, pedig mindene megvan, hazudik, lop, cigi-fű-pia stb. Mindenki önmagáért felelős persze, de ez az illető beleviszi mindenbe, hazudik már nekem is, ocsmányul beszél, életveszélyes dolgokat csinál.
Eddig azt hittem h jó a kapcsolatunk, de már megkérdőjelezem...
Próbáltam azt a verziót h legyenek nálunk, szerető környezet stb., de nem jött be. Legszívesebben eltiltanám örökre ettől az alaktól és elköltöznék a Sziklás-hegységbe, de ez nem járható út.
Voltatok ilyen helyzetben? Mi segített?
Nekem a hugom volt ilyen. Megkapott világ életében mindent, sokszod kérnie sem kellett.
Azt bekerült egy baráti tarsaságba 16 évesen. Eleinte még csak az volt, hogy anya pl éjfélig engedte el, ő meg csak másnap délelött jött haza. Aztán egyre többször cigiszaga volt, egyre többször alkohol befolyásoltsága alatt jött haza. Majd már otthon is rágyujtott. Elkezdett füvezni. A pénzt otthonról nem egyszer lopta, volt, hogy 50ezer eltűnt a családi kasszából. Persze mindent tagadott. Suliba nem járt be, kicsapták a hiányzások miatt.
Anya próbálta szobafogsággal, akkor kiugrott az ablakon, lelépett. Próbálta, hogy a mamáékhoz költöztette, onnan is lelépett, napokig kerestük. Be lett iratva bentlakásos suliba, ahol elvileg pont az ilyen problémás gyerekek járnak, felügyelik őket 0-24ben, onnan is lelépett, fél év után eltanácsolták.
18at betöltötte, összepakolta a ruháit, elköltözött otthonról.
Először egy 40+os, 2gyerekét egyedül nevelő ismerőse fogadta be. Onnantól elkezdett dolgozni. Majd lett egy kapcsolata (hugomhoz képest egy egész normális srácot szedett össze 😅) kiköltöztek németországba és ott dolgoznak, tervezik az esküvőt. Most 22éves.
Az ember végül homokos,
szomorú, vizes síkra ér,
szétnéz merengve és okos
fejével biccent, nem remél.
Én is így próbálok csalás
nélkül szétnézni könnyedén.
Ezüstös fejszesuhanás
játszik a nyárfa levelén.
A semmi ágán ül szivem,
kis teste hangtalan vacog,
köréje gyûlnek szeliden
s nézik, nézik a csillagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!