Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy tudnam ellenőrizni a...

Marika495 kérdése:

Hogy tudnam ellenőrizni a lanyomnak a telóját hogy ő netudjon róla ?(nagyon sokat telózik)

Figyelt kérdés
2020. jún. 16. 05:38
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
11%
...Különben is, mondom: egy kiskorú telefonja, manapság ISKOLAI FÜZETKÉNT IS szolgál! Vagyis: NEM MAGÁNSZFÉRA!
2020. jún. 19. 19:14
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Logikád lehet, hogy van. Amid soha nem lesz, az a jó kapcsolat a gyerekeddel. Az én anyám is ilyen volt, nem is beszélek vele. Csak azt érte el, hogy amikor 17 évesen megerőszakoltak, akkor nem mondtam el neki, mert nem bíztam benne, amiért minden levelemet és chatemet, smsemet elolvasta. Ő is bemagyarázta magának, hogy az én érdekem. Hát kuvára nem. Az ő érdeke, mert egy kontrollmániás idióta, és ezzel magát megnyugtatta.

Szóval lehet itt érvelgetni, hogy a telefont ellenőrizni kell. De leginkább el kell érni, hogy a gyereked bízzon benned. Az pedig nem fog menni, ha a háta mögött olvasod a leveleit. A 9es szerintem korrekt. Észleli, ha baj van, de kiépíti a bizalmat.

2020. jún. 19. 19:21
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
A capslocktól nem lesz igazad.
2020. jún. 19. 19:21
 14/33 anonim ***** válasza:
11%

"De leginkább el kell érni, hogy a gyereked bízzon benned."

Ja... És azzal nyered el a bizalmát, hogy ELVÁROD TŐLE, hogy BÁRMIKOR ellenőrizhesd a Face-fiókját, AMIKOR CSAK AKAROD...

(Tényleg ne röhögtess...)

A szellem-gyenge széplelkek nagyobb veszélyt jelentenek az emberi fajra, mint Bolsonaro, Brazíliára...

2020. jún. 19. 19:32
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha velem azt beszélte volna meg anyám, hogy lehet Facebookom, de belenéz az üzeneteimbe, amikor akar, ha én is ott vagyok akkor sokkal jobb lenne vele a kapcsolatom, mintha azt csinálná, hogy titokban nyomoz utánam.

Mármint érted, leültünk, megbeszéltük, elfogadtam. Aztán csak akkor nézi az üzeneteim, ha látom. Azaz, ha valamit nagyon nem akarok, hogy tudjon ki tudom törölni. Ha meg megbeszélte velem, hogy csak akkor nézi, amikor én is látom, hogy nézi, akkor nyilván nem naponta hatszor akarja lesegetni, mint azok, akik titokban nézik.

Ez az iskolai füzet dolog meg hülyeség. Egyrészt anyám negyedikes korom óta nem lesi az iskolai füzeteimet, pedig jó tanuló vagyok. Másrészt már nyári szünet van. Ha tényleg lesné a füzeteimet, akkor nem nyári szünetben tenné. Meg egyébként én a digitális oktatás alatt azt hallottam a nagy környezetemből, hogy többnyire classromon ment az anyag, ahol meg mégis Facebookon ott kissebb gyerekeknél, vagy szülő kérésére a szülőt is bevették csoportba.

Egyébként meg üzenetet lesni olyan, mintha ráraknál suliba egy hangrögzítőt, hogy visszahallgasd a beszélgetéseit és ezt azzal próbálnád magyarázni, hogy hallani akarod, hogy a tanár feladja neki a házit.

Plusz nem tudjuk, hogy a kérdésben hány éves az a gyerek. Mert ha minimum 14 akkor feltételezzük, hogy szorult belé értelem és hogy a szülők már beszéltek neki annyit a net veszélyeiről, hogy teljes felügyelet nélkül is netezhet.

2020. jún. 19. 19:47
 16/33 anonim ***** válasza:
88%

Drága jó Noeka!

"1. A lány, NYILVÁN kiskorú! Ez, formális logika. (Különben nem tétetett volna fel itt a kérdés...)

Vagyis: a telója, nem magánszféra."

Nyilván kiskorú. Ami lehet 17 éves és 364 napos is. De, a telefonja magánszféra. Ahogy a naplója, szobája és a szekrénye is.

"2. Ami az (egyébiránt engem igazoló) „indokló érvelésedet” illeti, annyira önellentmondásos, hogy az szinte már parodisztikus!

Tehát: nyitottál a lyányodnak egy Face-es fiókot. Right... Oszt' megegyeztél vele, hogy MEG KELL OSZTANIA VELED A FIÓKJA JELSZAVÁT, hogy MEGNÉZHESD AZ ÜZENETEIT – meg úgy az egészet –, AMIKOR CSAK AKAROD!... Right..."

Igen, így volt. Azt a részt is olvastad, hogy SOHA NEM NEZTEM MEG A TUDTA NELKUL? És azt is, hogy csak azokat az uzeneteket nyitotta meg, ő maga, amik szamomra ismeretlen emberektol érkeztek? Hol az ellentmondás?

"Es MINDEZEK UTÁN, még úgy gondolod, hogy tiszteletben tartottad a magánszféráját?!...

(Ne röhögtess…)"

Tiszteletben tartottam.

"Az a baj, hogy formális logikában verhetetlen vagyok..."

Nem, csupán hulye vagy.

" Az én megoldásom, meglehet, etikátlannak bélyegződik a széplelkek meg a formális logikára képtelenek számára, viszont HATÉKONY ÉS KÍMÉLETES! (És legfőképp: nincs túlbonyolítva…)"

Nem, ez siman egomania és xar kapcsolat a gyerekeddel.

2020. jún. 19. 21:03
 17/33 kriszpo ***** válasza:
26%

Csodálkozom, hogy már a gumiszobába is beengedik vinni a telefont, számítógépet. Attól, hogy valaki megpróbál "választékosan" fogalmazni és a netről bemásolgatni mondvacsinált idézeteket, attól még nem biztos, hogy intelligens ember, ugyanis az egy kicsit összetettebb dolog.

A témához: Nagyobbik gyermekünk (fiú) most lép abba a korba, amikor érdekes és "fontos" lesz neki a Facebook, a Youtube, stb...

Részünkről természetesen lesz némi felügyelet, ami az internetezési szokásait illeti, ami a későbbiekben, a kora előrehaladtával enyhül majd.

Kisebbik gyermekünknek (lány) még van pár éve...

2020. jún. 20. 08:46
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Noé!

Ha van vallási kötődésed, akkor tudod, hogy Isten ékesszólással áldja meg az igaz keresztényt, mikor erre van szüksége. A te írásaid azt bizonyítják, hogy nem vagy igazi keresztény. (Keress logikai bakit a következtetésemben és szigorúan a következtetésemben; van benne :P)

Azok a veszélyek, amiket felhoztál, valósak. Azonban ennek a kérdéskörnek a megoldása nem az, hogy megsérted más emberek levéltitokhoz való jogát. Nem csak a lányod magánszférájáról van szó, hanem máséról is, és más emberek emberi méltóságához fűződő jogait súlyosan sérti. Nesze neked formális logika. :)

Formális logika: jól beleverted a fejedbe ezt a fogalmat, csak a gond, hogy tévesen. Mielőtt nekem ugranál, matematikushallgató vagyok, talán valamit konyítok a témához. ;)

A Caps Locktól nem lesz igazad.

Kedves Kérdező!

Itt nagyon sokan írtak nagyon jókat. Szerintem ami még itt nagyon fontos lenne, az a bizalmi viszony kialakítása. Hogy ha gond van, merjen szólni neked. :)

2020. jún. 20. 19:48
 19/33 anonim ***** válasza:
85%
A telefon magánszféra. Az viszont a te döntésed hány éves korában adsz okostelefont a gyereked kezébe. Ha meg megvetted neki akkor gondolom felvilágosítottad mindenről ami veszélyt jelent a neten.
2020. jún. 21. 14:45
 20/33 babrafax válasza:
14%
Cerberus nevű applikációt feltelepíted a telefonjára és gyakorlatilag mindent látsz, ami a telefonon van, kameráját be tudod kapcsolni, hogy nem veszi észre és látod, hogy merre jár.
2020. jún. 22. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!