Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elfogadjam ezt a fiatomtól...

Elfogadjam ezt a fiatomtól (pozitív, nyugalom)?

Figyelt kérdés

Hamarosan nagyobb összeget fogunk költeni, amire majd hitelt vennénk fel a férjemmel.

Helyesebben egészen addig volt ez a terv, míg ezt meg nem tudta a 17 éves fiam. :D

Ő rengeteget dolgozott, tanulás mellett tényleg látástól vakulásig, és felajánlott nekünk 500.000 Ft-ot. Amit én nagyon nem akarok elfogadni, még úgy sem, hogy természetesen az utolsó petákig visszafizetném. És most ez a téma férjemmel napok óta. Nagyon rosszul esne neki (már a fiamknak), ha nem fogadnánk el, ezért nem tudok dönteni.

2020. jún. 9. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha biztos, h aránylag rövid időn belül vissza tudnám fizetni, és abban is biztos vagyok, hogy neki most nem kell, elfogadnám.
2020. jún. 9. 21:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Na itt a gond. Az aránylag rövid idő, az most bizonytalan, hogy mennyi. Ha mondjuk tudnám azt, hogy tanévkezdésre vissza tudnám adni maradéktalanul, akkor nem lenne gondom. De ezt nem tudom biztosra megmondani.
2020. jún. 9. 21:52
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Igen, így már cifrább, megértelek...
2020. jún. 9. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadnám, és mondanék egy határidőt, hogy meddig fizetem vissza, pl. december. Ha addigra nem sikerül visszafizetni, akkor venném fel a hitelt.
2020. jún. 9. 22:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy ez az 500 eFt mekkora része a nagyobb összegnek. Ha így is fel kell venni pl. 9,5 milliót, akkor már mindegy, ha 10-et veszel fel és egy helyre tartozol.
2020. jún. 10. 09:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen én is úgy gondolom, hogy ha még így is kéne hitelt felvennetek akkor felesleges elfogadni.

Én egyébként alapból sem hiszem, hogy elfogadnám, szerintem neki a suli alatt jobban kelleni fog az a pénz.

2020. jún. 10. 13:37
 7/9 anonim ***** válasza:
22%

Buszke lehetsz a 17eves fiadra, hogy nem elszorja a penzt!!!

A mai 17evesek jo nagyresze mar a kezhezvetel utani napon nem emlekezne ra.

👏👏👏

2020. jún. 10. 15:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a pénz megoldaná a fondotokat vagy így is kell felvenni pénzt?

Gratulálok a fiadhoz mindenéppen! Büszle lehetsz.

Szerintem ha ez megold minden gondot akkor fogadd el. De mindenéppen igyekezzetek vissza adni. Szabjátok meg mi a maximum határidö. Ha meg ígyis kell fel venni pénzt akkor ne. Akkor az már mindegy hogy mennyit vesztek fel.

2020. jún. 12. 00:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó ember a fiad, önzetlen és jól bánik a pénzzel is. Gratulálok 🥰

Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdés, de én azt csinálnám, hogy elfogadnám, de nem költeném el, hanem eltenném és annak idején, mikor pl elmegy albérletbe vagy autót, motort, ilyesmit szeretne venni, akkor visszaadnám neki. Ha azt gondolod, hogy még ezzel is megbántanád, akkor ne mondd meg majd, hogy ez konkrétan az a pénz, mondd, hogy spóroltatok neki. Egyébként ha van rá lehetőség (és eddig még nem volt róla szó), tényleg tehetnétek így, egyrészt nagyon nehéz manapság egy fiatalnak önerőből elindulni, másrészt igazán megérdemli, ha ennyire nagylelkű.

2020. júl. 26. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!