Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » No-spa függőség kialakulhat?

No-spa függőség kialakulhat?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok,több mint 4 éve menstruálok.Minden vérzésem fáj,kb 5 napig tart.Napi 1-4 tabletta között mozgom,általában a 3 a jellemző,mindennap, amíg tart.Nem vagyok nyafka,bírom a fájdalmat,de ez már nem nekem való.

Kialakulhat "függés"? Árt a szervezetnek?Más gyógyszer nem szedek szinte soha.

Más ötlet,hogy hogy tudnék segíteni a fájdalmon?

2010. júl. 30. 16:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Minden gyógyszer egy idő után hozzászokást eredményez, és a gyomrot, májat MINDEN gyógyszer károsítja, főleg rendszeres, több évig tartó szedés mellett. Mindenképp hasznosak a természetes dolgok: Magne B6, E-vitamin, melegitő tasak, fekvés, sok-sok folyadék, és ha minden kötél szakad, akkor kifejezetten menstruációs fájdalomra kifejlesztett tabletta, Algoflex-m, Meristin. Minél kevesebbszer, hogy sokáig segíthessen, ha tényleg nagy a baj! Csak azért, mert megjött, ne vedd be, csak a valóban erős görcsöknél.

rövid off:

Egyik kedves hozzászóló: a Cataflam iszonyúan erős gyógyszer, semmi esetre sem ajánlott a rendszeres fogyasztása!! Nagyon erős, mással csillapíthatatlan fej-, fogfájásra, sérülések utáni fájdalomcsökkentésre írja fel az orvos! Az a gyógyszer valóban NEM játék! 100x megfontolandó a használata!

(27,eü-s)

2010. júl. 31. 10:40
 12/14 anonim ***** válasza:

A Cataflamra tényleg azt mondják h nagyon erős...Nekem az orvos migrénes fejfájásra írta fel kb 1 éve, de már szinte semmit se használ...max akkor ha 2-3 db veszek be...

Görcsökre viszont a meleg a legjobb. Legalábbis nekem az vált be eddig.

2010. júl. 31. 13:47
 13/14 anonim ***** válasza:
Én apranaxot szedek..nekem csak az használ..
2010. júl. 31. 14:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ:) Megfogadom a jó tanácsokat!

A Meristin nem vált be,túl gyenge,az algoflex m pedig nagyon drága-számomra-,ezért döntöttem a nospa mellett.

Az a baj,hogy suli közben nem tehetem meg,hogy hagyom had fájjon a hasam,mert figyelni sem tudok,egész nap meg ott szenvedni hát..nem a legjobb.

Apranaxnak pedig utána nézek,hogy mi is az.

Köszi mégegyszer!

2010. júl. 31. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!