Ti elengednétek 16 évesen házibuliba?
Szegény gyerek. Az ilyenek általában két mód végzik vagy elmaródik az összes barátja és besavanyodik, vagy az első adandó alkalommal megy kiélni magát. Pesztráltam egyetemi buliban összehányt elsőst, de gólyatáborban "felügyelő" ismerősömnek is tök jó történetei vannak arról amikor a gyomormosástól próbálták megmenteni anyuci picikéjét.
Elengednem a gyereket, ha hív hajnalban érte mennék és egy kis szalon spiccért sem szólnék semmit.
Már miért látná meg, hogy igazad van, amikor nincs igazad.
Tudod, én 60 éves vagyok, és én is azt mondom, hogy nincs igazad. Viszont ismerek hozzád hasonló embereket, akik meg vannak győződve arról, hogy mindig nekik van igazuk, és a jóisten sem tudja meggyőzni őket az ellenkezőjéről, mert ők csak jót akarnak, és a nagy jó akarásukkal megnyomorítják a hozzájuk közelállókat.
Nagynéném volt ilyen, azt érte el vele, hogy a gyereke nagyon gyorsan elköltözött otthonról, és azt is eltitkolta, hogy hol lakik.
Igen, a buliban előfordul, hogy van alkohol, és az is, hogy kipróbálják a cigarettát. És? A gyereked nem a tulajdonod, a fiatalok kipróbálnak sok mindent. Aztán kinövik. De azt soha, ha a szülő úgy képzeli, hogy rabságban tarthatja a gyerekét. Mert szerinte igaza van.
Mit engedtem meg a 16 éves gyerekemnek? Sok mindent. Elmehetett pld. hétvégére kirándulni a barátaival. 10 évesen kellett hazajönnie 8-ra. 16 évesen 10-11-re. De előfordult, hogy házibuliba ment, akkor reggelig maradhatott. Minek mászkáljon éjszaka az utcán?
Tudod, én bíztam a gyerekemben, ő is bennem. És, képzeld el, tudott beszélgetni velem.
18 évesen elment egy másik országba egyetemre, egyedül lakott egy albérletben és a kutya nem tudta ellenőrizni, hogy mit csinál, mikor jár haza. Aztán mégis megállta a helyét.
Engedd el. Kikerül egyetemre ott fogja alarni behozni a piát, töled meg menekülni fog.
Egyébként miért gond ha valamit megiszik buliban? Én inkább arra hajtanák meg beszélnék vele hogy tudja hol a határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!