Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A kamasz lányaitok mennyire...

A kamasz lányaitok mennyire segítenek be a házi munkába?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 13. 15:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire kérem.
2020. ápr. 13. 15:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

kötelezően semmit se kell. általában megkérdezik, mit kell segíteni és ha van valami, akkor abban segítenek. de ha csak pár dolgot kell csinálnom, akkor megmondom, hogy tegyék a saját dolgukat.

A szobájukat mindig ők takarítják. Mosásban, felmosásban, takarításban, edények elpakolásában, néha főzésnél segítenek.

Amit sose vállalnak az a vasalás és a kerti munkák.

2020. ápr. 13. 15:41
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

Nem szakadnak meg, de azért kiveszik a részük. Igaz, nem csak lányom van, de a fiamnak is ki kell vennie a részét.

Van fix feladat: szemetet kivinni, kukát kihúzni heti egyszer, szelektívbe kivinni a szemetet, teregetni, ruhát beszedni nyáron, vagy betenni a szárítóba. A saját szobáját mindenki takarítja. Mosogatógépbe bepakolás, kisebb apróságok. Illetve amit kérünk. Tanulnak főzni, kisebb konyhai munkákban tudnak segíteni. A nagyobb begyújt télen. Vasaláson kívül szerintem már mindent meg tudnának oldani egyedül is, ha muszáj lenne.

Napi pár perc többször, maximum fél óra összesen, amit segítenek. Ezért írom, hogy nem szakadnak meg.

Van, amikor szívesen jönnek, de van, mikor előtte kicsit lecsapom a netet. Aztán előkerülnek.

2020. ápr. 13. 15:57
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk fel van osztva, hogy melyik nap kinek mi a feladata, heti leosztás van. Mosogatás, mosás, seprés, porszívózás, törölgetés, fürdő takarítás. A saját szobáját mindenki maga takarítja. Kerti munkában akkor segítenek, ha kérem.
2020. ápr. 13. 16:08
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
Én semmit nem segítettem. A saját szobámat heti egyszer kitakarítottam, de ennyi. Engem nem igazán érdekelt a házimunka, nem is éreztem úgy, hogy meg tudnám csinálni úgy,ahogy anyának megfelel. Neki meg nem volt türelme tanítgatni meg kivárni a kezdeti bénázásokat, így ha meg is próbáltam valamit, inkább kiszedte a kezembôl. Aztán persze jó nagy szívás volt, amikor 20 évesen elköltöztem otthonról. Most, túl a 30-on kezdek belejönni.
2020. ápr. 13. 16:12
 6/13 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk nem volt soha semmilyen kötelező beosztás, feladatok... Fura is volt, mert csomó osztálytársamnak ki volt adva a feladat, siettek haza mosogatni stb., míg nekem nem volt semmi sem kiadva. A saját szobáját mindenkinek saját magának kellett takarítania, rendben tartania, de ezt mindenki a saját módján, tempójában tette. A mosogatás és a háziállat gondozása ilyen "aki éppen látja vagy ott van az tegye, amit tennie kell" jelleggel történt. A többi háztartási feladatot anyukám végezte, illetve a kertészkedést is. A kinti nagyobb teendőket pl. fűnyírás, fametszés, favágás, szerelés stb. pedig apukám. Ha megkértek valamire, akkor értelemszerűen segítettem. Valamint kb. 19 éves korom körül kezdtem el otthon főzőcskézni, ha éppen ki szerettem volna próbálni valamit és kedvem volt hozzá. Körülbelül ennyi.
2020. ápr. 13. 16:12
 7/13 anonim ***** válasza:
60%

Napi dolgok: szemetet kivinni, mosogatógépet ki-bepakolni, felsöpörni a konyhát, nappalit, fürdőt, cicaalmot kitakarítani.

Heti dolgok: mosást beindítani, átpakolni a szárítógépbe, minden helyiséget felsöpörni, porszívózni.

Főzésbe néha besegít, egyszerűbb dolgokat magának elkészít, ha nem vagyok otthon. 14 éves.

2020. ápr. 13. 16:13
 8/13 anonim ***** válasza:
77%
Ja és amúgy 19 évesen kerültem el otthonról az egyetem miatt. Mindenki meg volt őrülve az egész családban, hogy úristen mi lesz velem, mit fogok ott egyedül csinálni, hogyan élem túl egyedül stb., és semmi problémám nem volt vele... Nyilván nem sikerült minden elsőre, sok dolognak utána kellett néznem, ki kellett tapasztalnom magamnak, de őszintén 10000x jobb és könnyebb volt így egyedül, mintha otthon csináltam volna és hamar bele is jöttem.
2020. ápr. 13. 16:15
 9/13 anonim ***** válasza:
37%
Annak idején én se nagyon segítettem semmit. Anya sose kérte amikor kisebbek voltunk, aztán egyszercsak elkezdett cseszegetni miatta. Felnőtt fejjel úgy gondolom, egy gyereket már kiskorától rá kell szoktatni h tartson rendet maga körül, csináljon meg ezt azt, nem hirtelen csak elvárni amit eddig sose. Nekem fiam van, én az alapot várom el tőle, rakjon rendet, szennyesbe rakja a ruháját, koszos edényt a mosogatóba, ha van kedve segíthet másba is, de nem várom el. Ha lány lenne sztem több mindenbe bevonnám.
2020. ápr. 13. 17:10
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Nekem bőven elég ha a szobáját rendbe tartja.Amihez van kedve,megcsinálja,de nem énkérem.Nem azért szültem hogy cselédeskedjen.Ő most legyen gyerek.Ha saját házában fog élni,akkor bőven fog még takarítani,mosni stb.
2020. ápr. 13. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!