12 évesen normális ha egy lány borotválja a nemi szervét?
Van akinek 12 évesen már kinőtt rendesen és muszáj leszednie mert esetleg zavarhatja,nem higiénikus..ha menstruál már össze is ragadhat és az sem valami felemelő érzés .. Én is 12 évesen kezdtem szerintem semmi baj nincs vele.. -.-
13,5 /L
Egyetértek anyukáddal.
Ollóval bőven le lehet vágni olyan rövidre, amilyen már nem zavaró. Egyébként meg tök természetes, hogy menstruációnál esetleg összetapad, megfürdesz, aztán nincs semmi. Ezért évszázadokon át senki nem aggódott. És nem az a higiénikusabb, ha szőrtelenítesz, ezt elhiheted. Pl mit gondolsz, miért van a gáton is szőr, tehát a hüvelynyílás és a végbélnyílás között. Annak az a legjobb, ha ott van, mert nagyon könnyen olyan baktériumok, amik a végbélnyílásnál természetesek, átmehetnek a hüvelybe, amik ott egyáltalán nem kívánatosak. És akkor innentől kezdve lehetnek mindenféle kellemes tüneteid is, viszketés, folyás, pirosság, stb.
Egyébként én már csak azért sem ajánlom a borotvát, mert iszonyat irritáló. Lehet hogy csak nekem van ilyen szerencsés bőröm, de egyrészt nem is tudom úgy leszedni borotvával, hogy egy pillanatig is kellemes érzés legyen utána, de ahogy nő, egyre csak viszket. Borzalmas. Ha már most azt gondolod, hogy erős szőrzeted van, akkor majd ettől lesz csak igazán az.
Egyébként meg nem is biztos, hogy olyan durva a helyzet, egy tizenkét éves kislánynak minden dús és erős lehet ahhoz képest, ami még tavaly v tavalyelőtt volt...
07-27 14:03: a "nem higiénikus" kijelentéssel vitatkoznék, mert nem véletlenül nő a szőr, viszont mindenkinek szíve joga, hogy borotválja-e vagy sem. Továbbá ahány ember annyiféle indok lehet rá.
Az én tanácsom, hogy biológiai szempontból ne vágd le, kényelmi szempontból nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!