Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 évesen normális ha egy...

12 évesen normális ha egy lány borotválja a nemi szervét?

Figyelt kérdés
2010. júl. 25. 15:06
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
83%

Van akinek 12 évesen már kinőtt rendesen és muszáj leszednie mert esetleg zavarhatja,nem higiénikus..ha menstruál már össze is ragadhat és az sem valami felemelő érzés .. Én is 12 évesen kezdtem szerintem semmi baj nincs vele.. -.-

13,5 /L

2010. júl. 27. 16:20
 22/33 anonim ***** válasza:
60%
a 12 éves MÁR NEM KISLÁNY baszus. tüntesdd csak el azt a bozontot fujj!!!
2010. júl. 27. 18:44
 23/33 anonim válasza:
51%
Ha menstruálsz már akkor szerintem igen ha nem ne sürgest..
2010. júl. 27. 20:50
 24/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nincs barátom és rajtam kívül senki nem látja.Viszont elég sűrű és hosszú ami engem nagyon zavar.Anyukám szerint viszont korai,ő úgy gondolja elég ollóval rövidebbre vágni.
2010. júl. 27. 21:01
 25/33 anonim válasza:
30%

Egyetértek anyukáddal.

Ollóval bőven le lehet vágni olyan rövidre, amilyen már nem zavaró. Egyébként meg tök természetes, hogy menstruációnál esetleg összetapad, megfürdesz, aztán nincs semmi. Ezért évszázadokon át senki nem aggódott. És nem az a higiénikusabb, ha szőrtelenítesz, ezt elhiheted. Pl mit gondolsz, miért van a gáton is szőr, tehát a hüvelynyílás és a végbélnyílás között. Annak az a legjobb, ha ott van, mert nagyon könnyen olyan baktériumok, amik a végbélnyílásnál természetesek, átmehetnek a hüvelybe, amik ott egyáltalán nem kívánatosak. És akkor innentől kezdve lehetnek mindenféle kellemes tüneteid is, viszketés, folyás, pirosság, stb.

Egyébként én már csak azért sem ajánlom a borotvát, mert iszonyat irritáló. Lehet hogy csak nekem van ilyen szerencsés bőröm, de egyrészt nem is tudom úgy leszedni borotvával, hogy egy pillanatig is kellemes érzés legyen utána, de ahogy nő, egyre csak viszket. Borzalmas. Ha már most azt gondolod, hogy erős szőrzeted van, akkor majd ettől lesz csak igazán az.

Egyébként meg nem is biztos, hogy olyan durva a helyzet, egy tizenkét éves kislánynak minden dús és erős lehet ahhoz képest, ami még tavaly v tavalyelőtt volt...

2010. júl. 31. 10:42
 26/33 anonim válasza:
5%
Egy 12 éves kislány még ne borotálja ott, max csak a hóna alját. Egyrészt mert még most van novekedésben, másrészt meg még nincs itt az ideje, harmadrészt kinek akarja még mutogatni magát? Ilyen korban még nem ezzel kell torodni, hanem mondjuk a barátokkal, és az iskolával.
2010. júl. 31. 11:34
 27/33 anonim válasza:
én csak véletlenül borotváltam le egyszer.a tusolóban áltam és véletlen belevágtam és borzasztóan nézett ki.ezért le borotváltam az egészet hogy ne legyen feltűnő.aztán meg vérciki volt mert anyu utána hívott hogy holnap után megyünk nőgyógyászhoz...
2010. aug. 1. 11:35
 28/33 bslayer15 válasza:
65%

07-27 14:03: a "nem higiénikus" kijelentéssel vitatkoznék, mert nem véletlenül nő a szőr, viszont mindenkinek szíve joga, hogy borotválja-e vagy sem. Továbbá ahány ember annyiféle indok lehet rá.

Az én tanácsom, hogy biológiai szempontból ne vágd le, kényelmi szempontból nyugodtan.

2010. aug. 1. 12:26
 29/33 anonim válasza:
szentem nem kell de ha ö ugy akarja. llll :(
2010. aug. 3. 11:25
 30/33 anonim válasza:
67%
Szerintem nem normális.....Ha 12 évesen ezzel a változással sem képes megbirkózni, mi lesz később????
2010. aug. 3. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!