Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 9-10 év körüli gyereknek...

9-10 év körüli gyereknek milyen fogszabályozót szoktak adni?

Figyelt kérdés
Tudom, egyedi eset mindegyik, de arra gondolok, hogy mivel ugye még nem hullott ki minden tejfoga, akkor csak éjjelit kaphat, ami kivehetős?
2020. márc. 5. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én anno állandót kaptam 10 évesen. Ehhez képest egyik lányom éjszakait kapott, 12 éves, másiknál, 9 éves, azt javasolta az orvos, várjunk míg kinő az összes csontfog majd állandót kap.

Gondolom esettol függ, bár lányaimnak mindkettőnek ugyanaz a probléma, mint anno nekem is, első fogak közt 5 perces szünet.

2020. márc. 5. 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A fiamnak is kell majd fogszabályzo,de nekünk is azt mondták várjunk még míg kinő az összes csontfoga.Most 10 éves.
2020. márc. 5. 16:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Amíg még vannak tejfogai, addig kivehetőt kap, utána (kb. 12 éves kortól) kaphat állandót, ha kell (de könnyen lehet, hogy éjjeli elég, megoldja a problémát).
2020. márc. 5. 16:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
9 éves fiamnak kivehető fogszabályzója van. Nem muszáj megvárni, amíg kinő az összes maradandó fog, de a legjobb, ha konzultálsz egy erre szakosodott fogorvossal, majd ő megmondja, mi a teendő.
2020. márc. 6. 08:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Úgy szokták, hogy tejfogakra, illetve addig, amíg lehet számítani a növésre (mármint hogy még nőnek a fogai meg az állkapcsa), kivehető, aztán beragasztott.
2020. ápr. 2. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!