Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 11 éves lánynak, aki...

Egy 11 éves lánynak, aki 150-151 cm 46-48 kg. soknak számít? Lányom kérdezte tőlem, persze mondtam, hogy nem, meg ilyenek, de azért biztosra szeretnék menni.

Figyelt kérdés

2020. febr. 8. 15:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
26%

Nehogymár egy keskeny csípőjű melletlen 11 éves gyerektestet hasonlítsunk egy kifejlett női testhez..

Mennyire lehet testépítő izomzatú egy kisgyerek???

Nincs rendben!

150 centisen meg kitölteni azt a ruhát, amit 170 centis emberekre szabnak, ehhez a magassághoz tartozó arányokkal.. Egy arányos 170 cm magas S es embernek egy arányos 150 cmes nem kellene hogy kitöltse a ruhabőségét.. 150

centiseknek xs, xxs is létezik, de inkább nézzék meg, beleférnek e a gyerekosztályon a magasságukhoz tartozó ruhába. Ha igen, akkor van rendben a súlyuk.(nem ciki, nekem is van 164 cmes gyerekeknek tervezett ruhám, több is)

2020. febr. 9. 05:31
 22/32 anonim ***** válasza:
87%

21, ezt komolyan gondoltad?

Beteg vagy. A gyerekosztályon keskeny csípőre és teljesen lapos mellkasra, azaz serdületlen lányokra szabott ruhák vannak. Ha abba belefér egy azonos magasságú felnőtt, az minden csak nem ideális.

Gyerek előtt 65/A melltartót hordtam, azaz gebe és lapos ia voltam, mégse tudtam zoknin és cipőn kívül mást vadászni a gyerekosztályról, mert ott volt bő ahol nem kellene (derék) és ott volt szűk ahol lazább kellett volna (mell).

2020. febr. 9. 10:44
 23/32 anonim ***** válasza:
9%

??? Serdületlen lányokra? én nem tudom, te hol vásárolsz, nem a 120 cmes 7 évesekre szabott rucikar kell nézni, de ez nem így van, a tini részen normál ruhák vannak, senki sem feltételezi, hogy egy 14-18 évesnek teljesen lapos a mellkasa, még az anatómiakönyvben sem lapos a mellkasuk..

Nekem 75/B melltartóméretem van(sajna szilikon, szóvan valóban “púposabb” melleim vannak) teljesen jók az ottani ruhák(tesco, zara, h&m), régen mikor 70/AA(12-23), akkor alig tudtam kifogni olyat, ami jó lett volna.. Tinédzserkorú gyerekeknek nem lapos mellkasra terveznek ruhát, sőt a tiniknek szánt melltartó is nagyobbacska mellekre van kitalálva..

Ha érdekel kikre szabnak ruhákat, érdemes katalógust vagy netes részt nézni. A különbség annyi, hogy dekoltált, mellhangsúlyos rucit alig találsz a gyerekrészen.

Ha 150cmes felnőttként kitöltesz egy 170cmes emberre szánt S es ruhát, akkor a saját magasságod arányai nem egy S es méret, hanem annál nagyobb.

Nem tudom logikusabban érzékeltetni.. arányosan kisebb vagy, csontjaid nem csak rövidebbek, vékonyabbak, kevesebb izom, kevesebb zsír tud megtapadni kisebb felületen, kisebbek a szerveid.. ezért kisebbnek kell lennie mondjuk a combod kerületének(de a derekad, karod, csípőméretednek is) mint egy ránézésre arányosan vékony 170es embernek.

Szóval egy vékony 170cmes ember (S) combkörméretenem lehet egyenlő egy vékony 150cmes ember combkörméretével.. Ha ugyanakkora valami szélességre, csak magasságra kisebb, akkor az dundibb/kövérebb az adott testhez képest.

2020. febr. 9. 12:05
 24/32 anonim ***** válasza:
54%

A BMI-nek ne nagyon higgyetek, eléggé el van nézve a dolog. Amit az “normálnak” ír, az már általában beleesik a túlsúlyos kategóriába. Ha meg már a 11 éves lány is kérdezi, hogy nem sok-e, akkor valószínűleg látványos is a dolog. Most írhatnám, hogy én felnőttként a 167 centimhez vagyok 48, de úgyis le fognak itt anorexiásozni, holott teljesen normális alakom van.

Egyen egészségesen az a gyerek és sportoljon valamit.

2020. febr. 9. 17:52
 25/32 anonim ***** válasza:
66%
Kérdezd meg a védőnőt vagy gyerek orvost.
2020. febr. 9. 19:45
 26/32 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem meg pont még a BMI-nek lehet jobban hinni a mindenféle szubjektív testkép helyett. A normális egy tól-ig határ, belefér a kicsit soványabb és a kicsit erősebb alkat is, ami szerintem kb. magasság mínusz 100-110. A felnőtt női átlag meg az M (alias medium), ami az átlag magasságból plusz az átlag szélességből adódik (és gyártónként azért eltér), erre a lányra meg minimum jó az S-es 34-es (tapasztalat), ami azért bőven messze van a "husistól" is. Nézzétek meg mennyire más alkatú egy női úszó, pláne vízilabdás vagy birkózó mint mondjuk egy futó vagy balettáncos, pedig mindkettő normális, akkor is, ha most az utóbbi divatos.
2020. febr. 10. 08:25
 27/32 anonim ***** válasza:
28%

Én nem tudom, itt sokan miről beszélnek. Én 172 cm vagyok. Ha ebből levonunk 110-et, akkor az 62 kg. Elvileg ez lenne az ideális. De a BMI szerint ez a normál súly legalsó határa, a 61 kg már sovány. Amikor 62 kg-os voltam, akkor szinte alig ettem, viszont heti 6 napban, napi 10 órában extra megerőltető fizikai munkám volt. Szóval nálam ez a 62 kg nem tartható hosszú távon.

Van a BMI számítás mellett egy másik számítás, az alkati szabály (ez csak nőknél használatos): a magasság 1,5 méteréhez 45 kg-ot számítunk, ezután 2,5 cm-enként adjunk hozzá 2,5 kg-t. Ha a testfelépítésünk vékony, az eredményből kivonunk 5 kg-t, ha átlagos, akkor 0-t adunk hozzá, ha erős, akkor hozzáadunk 5 kg-t. Pl. én, mint erős csontozatú 172 cm-s nő: 45+(2,5x9)+5=72,5 kg. Szóval a BMI mindenkinek a vékony testfelépítéssel számol.

2020. febr. 10. 09:17
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Ja, bocsi, most látom csak, hogy hülyeséget írtam. Szóval ez a magasságból mínusz 110 cm az alsó határom, a BMI meg az alkati szabály meg majdnem ugyanaz.

A lényeg, hogy szerintem is jó a BMI felnőtteknek.

2020. febr. 10. 11:29
 29/32 anonim ***** válasza:
79%

"Ha 150cmes felnőttként kitöltesz egy 170cmes emberre szánt S es ruhát"

Csak annyi a bibi, hogy az S-es ruhát nem 170 cm-es nőknek szánják. Nem az a konfekció alapja.

A Standard az M-es méret, a medium size, amit az átlagos 164 cm-es nőre szabnak.

Ha valaki 170 centivel S-es, azaz small, az vékonyabb a kelleténél.

Nem vagyok öreg (35), de amikor én voltam tini, még csak nem is létezett XXS és XS a női méretek között. Az a gyerekruhákhoz tartozott.

A női átlagméret a 38 volt. (Az S a 36).

2020. febr. 10. 11:57
 30/32 anonim ***** válasza:
32%

27es elég durva lenne, ha pl az én 150cm-bol 110 et levonnal..

40kg osan extra durván néznek ki...

Így 47kgosan is ki van pár bordám..

2020. febr. 10. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!