Hogyan kezeljük a gyerek viselkedését?
A barátommal egy éve vagyunk együtt.
Elég új szituba keveredtem, a páromnak van egy 12 éves kislánya, hetente 1-2 napot velünk van (még nem élek együtt a párommal) nagyon imádni való cuki csaj, megyünk együtt mindenhová.Elég hamar bemutatott minket egymásnak. Én úgy tudtam ilyenkor a "mostohát" nem fogadják el a gyerekek. De amikor hármasban vagyunk, az apját kizárja, ha odajönne csak megölelni Engem, a gyerek már ütögeti,lökdösi.
Nekem ilyenkor a kislánnyal is kell aludnom, mert így akarja, ami engem nem zavar, mert bújik, szeretget. Csak furcsa hogy a saját apjával szemtelenkedik az ilyen napokon. Mintha Ő lenne az "idegen" Én pedig a szülő. Félünk, hogy mi lesz, ha összeköltözünk, nem e éli meg rosszul a gyerek.
Az anyukájával is jól kijövünk, Ő is nagyon rendes, nem beszéli az apja ellen.
Remélem sikerült érthetően leírnom.
Egy picit olyan viselkedése van mint egy kis bagolynak kisajátít, és teritorikusan védi a körülötted lévő teret az apjától. 😃
Szerintem ezt is természetesen kell kezelni időnként beszélgetni kell vele a közös élményekről és jelezni a gyereknek hogy apukája nem bánt téged mikor átölel. Kérd hogy rajzolja le saját magát és az apját. Ebbol a rajzbol több minden olvasható hogy a gyerek hogy viszonyul az apjához vagy hogy mennyire szereti. Ha távolabb rajzolja akkor értelemszerűen van távolságtartás a kapcsolatukba. Ugyanezt külön lapra anyuka ő és a harmadik külön lapra te es ő. A negyedik külön lapra pedig mindenki. De ne egy nap mindig egyet mikor ott van. A gyerek rajz több mindent elmond szó nélkül is.
Féltékeny az apjára tudom hogy hülyén hangzik de nem ugy csak ahogy írtam annyira tetszel neki hogy ki lettél sajátítva. 😀
Szerintem is barátnak néz téged.
EZ addig lesz jó míg nem lesz az apjával konfliktusa és neked választanod kell, hogy barátnö leszel vagy szülö.
Pl kap a kislány egy új cipöt. Majd 2 hét múlva kitalálja, hogy ö annyira szeretne egy nagyon drága új cipöt mert az a menö. Az apja persze nemet mond. Ilyenkor a gyerek a barátnöjéhez fordul mert a barátnö is megérti, hogy az a cipö totál szép és fontos, és a faterok tök bunkók, hogy nem veszik meg. Ekkor a kislány töled azt fogja elvárni mint barátnötöl, hogy mellé állj és együtt szidjátok(ha nem is nagyon) az apját.
Te viszont felnöttként az apa mellé állsz a kislány meg egy életre megutál, mert nem vagytok öri barik.
Èn még a saját 12 évesem mellett sem alszok, nem hogy egy idegen mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!