Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengednétek a gyereketek...

Elengednétek a gyereketek kezét és beletörődnétek abba, hogy ő nem akar tanulni és tovább tanulni sem?

Figyelt kérdés

12 éves fiam most hetedikes. Egyszerűen semmit de szó szerint semmit sem hajlandó tanulni. Idáig csak egyese van, mellé beírások. Nem törődöm, hanyag lusta. Idáig tudtuk motiválni de már ez sem érdekli. Most épp az a célja, hogy alkoholista legyen. Az apja nagyon türelmes ember de ő már kiakarja dobni itthonról, menjen a mamájáékhoz vagy ahova akar címmel. Lopja a pénzt tőlünk, könyörögni kell hogy pl megfürödjön vagy elmenjen suliba.

Ehhez jön az állandó politizálása is. Nem is tudjuk, honnan szed ekkora butaságokat.

Az apja lemondta a telefon előfizetését, internetre jelszót tettünk. Hátha ez motiválja de nem. Az iskolában már úgy tekintenek rá mint egy bűnözőre. Nem segítenek, iskola pszichológushoz januárra kaptunk időpontot nevtanba márciusba.

2019. okt. 5. 16:04
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
73%

Ez a politizálás szerintem menő lett a 12 évesek körében, unokaöcsém is hajtogatja folyton, szerintem azért, mert látják ezt a sok politikai mémet a neten a stadionokról meg stb, bár még nyilván nem értik miről is van szó. (De legalább nem fideszes😂)

Viccet félretéve, én amikor elolvastam a kérdést, először azt hittem 18 körüliről lesz szó, de ez, hogy 12 ez kész vicc. Konkrétan egy kis takony kisgyerek, ha most nem sikerül megnevelni, később már nem tudjátok majd. Meg mi az, hogy “elengedni a kezét” 16 éves koráig tanköteles..nem is értem.

Egy kérdés: az alkoholizmust honnan látja? Van a családban alkoholista esetleg?

2019. okt. 7. 18:32
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Keresd meg a közeli gyermekjóléti központot. A szociális segítők értenek a nevelési dolgokhoz is. A konkrétumokat átbeszélitek, és biztosan tud hamarabbra szakembert egyeztetni nektek. Ha bevésik a suliban az igazolatlant, hivatalból is ki kell mennie, nem kell megvárnotok, ti is léphettek.
2019. okt. 7. 19:44
 23/23 anonim ***** válasza:
87%
Az első "nem tanulom meg"-nél higgadtan annyit mondott az apja, hogy "mi nem ilyen emberek vagyunk, mi tanulunk", és leült vele tanulni. Ennyi volt a titok. Elkapni és csinálni. A nemleges válasz nincs az opciók között, fel sem merül.
2019. okt. 8. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!