Hogy segítsek elsimítani a fiam, és a férjem közötti konfliktust?
Nyilvan a fiad a hibás. Attól, hogy az osztálytársai szülei gazdagok ennyi idősen nyugodtan lehetne annyi esze, hogy kiszámolja a ti béretek, rezsi, az ő sulija stb. Gondolom ebben az elit suliban van matek óra.
Amúgy meg örüljön neki, hogy ilyen helyre járhat. Építhet kapcsolatokat. Majd felnőtt korában ha most ügyes, kamatoztatja, azt olyan telot vesz amilyet akar.
Miért ment akkor ilyen iskolába?
A férjednek tök igaza van
ültesd le a fiad és a férjed is és beszéljétek meg, hogy egy ilyen telefonért mit is kell tenni, mennyit kell dolgozni, spórolni, nélkülözni, stb.
ha van esze a fiadnak, akkor megérti.
de nehogy már egy 15 éves gyerek mondja meg, mire futja a családi kasszából. ha nem tetszik neki, akkor jövő nyáron menjen el diákmunkára és keresse meg egy telefon árát és megérzi majd, hogy mivel jár.
Én nem menteném fel a fiamat, hogy nem ő tehet róla.
Ti mindent megtesztek érte, erőtökön felül vállaltok anyagi áldozatokat, hogy meglegyen mindene, ami kell és még az is, ami nem.
Nem az elit sznob gyerekek mellé kellene állnia, hanem a szülei mellé.
Én is kértem hasonló nagy dolgot a szüleimtől annak idején (egy drága és fölösleges játékot)- mondjuk én nem mondtam nekik dühömben, hogy rossz szülők.
Erre apám leült velem és megmutatta a családi költségvetést (ő készített ilyet). Akkor megértettem, hogy nem fér bele egy ilyen költség, és azután mindent a saját pénzemből vásároltam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!