Egy iskolai kiránduláson, vagy az osztálykiránduláson az osztályfőnök, vagy a kísérő pedagógus busz és szállás költségét az osztály vagy a pedagógus fizeti?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 4. 09:22
2/9 anonim válasza:
Én azt gondolnám, hogy a pedagógus fizeti. De pl az utazás az, ami jellemzően a kísérő pedagógusnak ingyenes szokott lenni, szállásnál ugyanezt el tudom képzelni, hogy x gyerek után 1 fő felnőtt kísérő ingyenes.
3/9 anonim válasza:
#2 vagyok, akkor úgy írom: NÁLUNK az osztályfőnök fizette a saját részét, programját. És mindezek mellett ő hozta "otthonról" a céges kisbuszt is, amivel vitte az osztályt.
4/9 anonim válasza:
Iskolában dolgoztam, az osztály fizeti a kísérő pedagógusok költségeit. Ami ingyenes a kísérőknek, az pl a múzeumi belépő. A hiedelmektől eltérően a pedagógusnak nem szórakozás a kirándulás, hanem munka.
5/9 anonim válasza:
Általában x gyerek után 1-2 kísérő ingyenes, a busznak meg kb mindegy hányan utaztok rajta. De elképzelhető, hogy az osztály fizeti, ez esetben 25-30 emberrel számolva ez fejenként kb 150 ft többletköltség.
6/9 anonim válasza:
Szerintem teljesen természetes, hogy az osztály fizeti. A pedagógusnak ez munka, nem szórakozás. Még max az iskola fizethetné, de nyilván nem fogja. Mondom ezt úgy, hogy én eléggé pedagógusellenes vagyok, mert sok a rossz tapasztalat.
7/9 anonim válasza:
Természetesen az osztály, hisz a pedagógusnak ez nem nyaralás, hanem munka. Általában két pedagógus megy az osztállyal, ők a felelősek 30-40 gyerekért, hogy egyik Darwin-díjast se érje közlekedési baleset, erdei kiránduláson ne essen le a szakadékba, strandolásnál ne fulladjon bele a vízbe, ne igya le részegre magát, ne essen teherbe (!) stb. stb. Úgy, hogy a gyerekek jelentős része azt hozza otthonról, hogy a felnőttnek nem muszáj engedelmeskednie, csak ha kedve van hozzá. Hogy nincsenek korlátok, nincsenek tiltások, nincs józan belátás, hanem mindent szabad a pillanatnyi élvezet kedvéért. Állítom, hogy ez messze keményebb munka és nagyobb felelősség a pedagógus számára, mintha csak az osztályteremben kéne reggeltől kora délutánig vigyáznia a gyerekekre.
8/9 anonim válasza:
Úgy szokták meghatározni a kirándulás árát, hogy abba benne legyen az ő részük is. Ergo, az osztály fizeti, szerintem ez természetes.
9/9 anonim válasza:
Nálunk az iskola fizeti a pedagógusok szállását, buszköltségét és étkezését, külön is kérek számlát mindenről. Viszont a buszsofőr minden költségét (szállás, ebéd) az osztály fizeti, és erről a diákokat is tájékoztatom, egyébként egy főre leosztva ez kevesebb, mint 1000 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!