Alsós gyerek az iskolapszichológusnál?
Hogyan működik a dolog? Egy 8-9 éves nem fog egyedül menni, benne fel sem merül, hogy szükséges. Szülőjeként én reggel otthagyom, délután megyek érte, azt sem tudom, ki a pszichológus. Ha úgy érzem, szükség volna rá, akkor ki felé kell jelezni? Osztályfőnöknek, ha szólok, akkor ő rendezi? Vagy védőnő?
Tényleg érdekel.
"Ami miatt az iskolapszichológusra gondoltam, az az, hogy sok helyzetben nagyon kívülálló a gyerek, viszont a napközit tanulással, játékkal, dsk-val együtt nagyon szereti, nagyon élvezi. Szóval emiatt nem igazán szeretném pont ebben az időpontban kiszedni heti 1-2x a közösségből (ahova nehezen illeszkedett be) és elhordani máshova, ahol majd esetleg elmondják, hogy jót tenne neki, ha sikerülne beilleszkednie :/"
Az iskolapszichológus is kb abban az időpontban foglalkozik majd vele, nem a tanórák alatt, úgyhogy ez a logika értelmetlen
Mivel kicsi település, valószínű a szakszolgálatnál vagy egyéb rendelésen is azt a pszichológust találnám, aki iskolába is jár, még ha nem is pont a miénkbe.
Integráló a suli, nem hallottam csúfolódást, pedig vannak gyerekek, akiket elhordanak órákról fejlesztésre, van, aki jár rendszeresen a nev.tanba.
"Az iskolapszichológus is kb abban az időpontban foglalkozik majd vele, nem a tanórák alatt, úgyhogy ez a logika értelmetlen" -de nem kell eljönni egész délutánról, hanem mondjuk elmegy egy fél órára, aztán már mehet is vissza jétszani, tanulni. A tanulás is ezerszer hatékonyabb, ha a tanítónénivel csinálja, mint hogy otthon kínlódunk vele, mert addigra már fáradt, nincs kedve.
Mindegy, utánajárok, ki a pszichológus (aki nem "dilidoki", mert még csak nem is orvos), aztán meglátom.
De az is lehet, hogy az osztályfőnök megoldja külső ember bevonása nélkül.
13!
A pszichológus nem orvos. A pszichiáter az orvos.
"A pszichológus szerinted mi ha nem orvos? Tedd tisztába a fogalmakat magadban, mielőtt bármibe belekezdesz, mert egy rossz pszichológus többet árt mint használ. Saját tapasztalat. Az iskolapszichológusok, pedig általában nem a legjobb szakemberek, pont ezért csinálnak ilyen semmire nem jó munkát. Főleg egy kisvárosban."
ahh, te is tedd rendbe a fogalmakat!
Van gyermekpszichiáter, nála jártunk már korábban. Ő orvos. A pszichológus nem az!
Az iskolapszichológusnál én is jártam, de ő nem tart egyéni terápiát a suliban. Mi ezért megyünk a nev. tan-ba.
És igen a pszichológus nem orvos és nem is dilidoki. Én nem reklámozom, hogy járunk, de nem titok. Szerintem nem szégyen ha az ember ápolja a lelkét. Fodrászhoz is elmegyünk. Mégsem csúfoljuk egymást, hogy hű megint lenőtt a hajad..
Köszönöm neked is :)
Egyelőre megoldotta az osztályfőnök a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!