A ti tanítótok betartja amit mond?
Szerintem ez nem mások dolga utolsó...pláne,hogy nem is ismered a gyereket és azt mit tud,mit nem tud...
A mi tanárunk soha nem szól,még témazáró előtt sem sajnos.Én pedig örülnék neki,mert tudnánk pluszban tanulni,készülni. De hiába mondtuk,mégsem szól,szerencsére jövőre nyugdíjba megy,és nem ő lesz már.
Hopp, véletlenül elküldtem.
Szóval, hogy most éppen hány százalék. A jókat ez motiválhatja, de aki a képességei miatt sose lesz a legjobbak között, annak inkább elveszi a kedvét. Velük ezerszer többre megyünk, ha tényleg az önmagához mért haladásukat figyeljük, és az erőfeszítéseket értékeljük.
A gyerek meg akar tanulni olvasni, írni, és ha a többi tárgyat jól tanítjuk, akkor azokra is kiváncsi lesz. Szeretni fog énekelni, rajzolni, mozogni, fölöleges a bukfenc kettessel elkedvetleníteni. Vagy a nagy műgonddal elkésztett anyáknapi ajándékra adni egy hármast, mint az én kisfiammal megtörtént.
Hogy a tananyag egyrésze olyan, ami nem a gyerek életkorához illő, vagy fölösleges, az elég nagy baj, és nagyrészt ezért kell folyton osztályozás korbácsot suhogtatni a gyerekek feje fölött. De legalább az első néhány osztályban tényleg jó volna ezt kihagyni az életükből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!